02-28-2016 04:54 PM
44 12
tools
  1. TheChazas's Avatar
    Mostly it comes back after changing volume, and noticed, mostly when in app store, searching, installing.
    12-29-2015 09:53 AM
  2. Malhar Deshmukh's Avatar
    A similar issue, L630,10586.36, Some pop sound while playing videos in tubecast. Don't know about the interval, but not while playing podcast or music. And not every time. Just some times.
    12-29-2015 10:08 AM
  3. Br1an_g's Avatar
    This happens to me pretty frequently although 3 seconds gap. Soft reset fixes it for a time. Also seems related to whatsapp use for me.
    12-31-2015 08:06 PM
  4. woifi_90's Avatar
    This happens to me pretty frequently although 3 seconds gap. Soft reset fixes it for a time. Also seems related to whatsapp use for me.
    True that! It randomly happens if I get whatsapp notifications. As I mentioned, StopMusic! app solves the problem at least for some time...
    01-06-2016 12:48 PM
  5. avi_920's Avatar
    I have the same issue, tends to happen after I use WhatsApp but it's probably coincidence.
    The same issue happens in my L950 dual sim variant, after using WhatsApp. Today is the first time I am noticing it, been two weeks since I got the phone.
    01-08-2016 06:09 AM
  6. wpctrlfan's Avatar
    Same for the headphone jack audio output: full of noise (single sided hissing noise, general noise from phone operating). Hopefully it's not a hardware issue where there is no or minimum shielding of the audio path. For me it sounds like it. Worst audio experience I had. All previous lumias, iphones, android phones I own(ed) were ok.

    https://www.reddit.com/r/windowsphon...sound_on_left/
    01-11-2016 12:47 PM
  7. TheChazas's Avatar
    01-11-2016 02:04 PM
  8. robert peake's Avatar
    just came on here to register my interest, ive had this issue within two weeks of owning the phone but didnt know how best to describe the problem, but white noise is probably it. i just turn it on and off and its gone.
    01-22-2016 05:28 PM
  9. Anchelspain's Avatar
    I've been going nuts as well trying to figure out that sound as well! WhatsApp could really be the issue here. Some time ago it used something related to background music to keep notifications active if I remember correctly?
    01-23-2016 07:34 AM
  10. TheChazas's Avatar
    It is not about WhatsApp, I don't even use it.
    01-23-2016 08:51 AM
  11. wpctrlfan's Avatar
    I think Audio is messed up on this OS / firmware in general. There were similar massive audio problems on desktop Windows 10 too. This included click / popping noise on start / stop of audio playback.

    We as the users can only guess and hope that MS cares.
    TheChazas likes this.
    01-23-2016 09:45 AM
  12. zimilaci's Avatar
    Well I do notice it only after using whatsapp with audionotes.. Might not be connected but obiously something is wrong with the drive prolly. The only thing what helps is the restart
    01-23-2016 09:54 AM
  13. TheChazas's Avatar
    Yes, you are absolutely right indeed and of course MS cares, but it depends, if they even know about the issue. And I guess it is only for W10M on L950/950XL, so probably a driver or firmware issue.
    01-23-2016 10:23 AM
  14. Joe920's Avatar
    Add me to the list, I woke up at night and I thought I had a leak in the roof. I would hear 'pop' every few seconds. Only in the morning did I realize it was my 950XL doing the speaker pop thing.

    I'm still on the 'production build' channel myself, but has anyone here been able to fix it permanently with firmware or OS updates?
    02-16-2016 07:15 AM
  15. TheChazas's Avatar
    MS said that they are working on it.
    02-16-2016 09:04 AM
  16. Joe920's Avatar
    MS said that they are working on it.
    If you mean Pete's comment, I did see that, but that was over seven weeks ago. I was just wondering if anyone has seen it resolved on their device.
    02-16-2016 10:16 AM
  17. TheChazas's Avatar
    It is not resolved completely, just lest things causes it, but it is still there.
    02-16-2016 12:33 PM
  18. woifi_90's Avatar
    I thought after the last firmware update it resolved, but last night it started again. But it definitely much better now. Hope they are still working on it or at least looking into it.
    02-28-2016 01:48 PM
  19. TheChazas's Avatar
    Actually that is nuts that it is not fixed yet, MS said they are working on it, but that was 2 months ago, really hope it is not a hardware based problem, that will not get fixed. Both 950/950XL have this problem, but if it would be a W10M problem, other phones updated to W10M would have it too, unless it is really hardware problem on both phones, or their firmware, hopefully.
    02-28-2016 04:54 PM
44 12

Similar Threads

  1. Phone Call Record Option Suddenly Disappeared Lumia 950XL
    By metsfan421 in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 11
    Last Post: 04-04-2017, 04:45 PM
  2. Nokia Lumia 1320 boot error
    By Teerth Bamta in forum Nokia Lumia 1320
    Replies: 4
    Last Post: 12-22-2015, 04:14 PM
  3. Can I get Windows 8.1 update 2 for my Lumia 630?
    By Windows Central Question in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2015, 01:00 AM
  4. How do I recover files from a lumia 1020 with a "dead" screen?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-14-2015, 12:05 AM
  5. I'm having problem with Windows 10 on my Lumia 540, can I get some help?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 540
    Replies: 0
    Last Post: 12-13-2015, 11:05 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD