08-15-2016 07:24 PM
69 123
tools
  1. libra89's Avatar
    I'm having issues with MMS on my dual sim Lumia 950 rm-1118 on T-Mobile, purchased from B&H. I have searched Windows Central forums and other sites (Reddit, T-Mobile support, Microsoft's Answers site, and others) for MMS settings.

    Nothing is working. I have even done a hard reset and no luck with sending and receiving MMS. Any help would be appreciated. I was super excited for this phone, but having this issue has dampened it.

    Edit: I do have the latest update installed.
    08-08-2016 09:35 PM
  2. mark233's Avatar
    Will this work? ... Reason I'm asking is I'm expecting a 950 this Friday. It's for Nokia -- maybe settings will work for 950. Menu navigation will be different on the 950 I'm sure.
    mms-settings.png

    ...from the T-Mobile site:
    mms2.png
    libra89 likes this.
    08-08-2016 09:43 PM
  3. libra89's Avatar
    Will this work? ... Reason I'm asking is I'm expecting a 950 this Friday. It's for Nokia -- maybe settings will work for 950. Menu navigation will be different on the 950 I'm sure.
    Click image for larger version. 

Name:	mms settings.PNG 
Views:	19 
Size:	29.6 KB 
ID:	129225

    ...from the T-Mobile site:
    Click image for larger version. 

Name:	mms2.PNG 
Views:	17 
Size:	18.6 KB 
ID:	129226
    Thank you. Sadly, that also didn't work for me. It can't be my sim because I got an MMS on my iPhone and my last Android without any issues. Yay for you getting a 950, I hope you'll have better luck.

    Edit: I tried this:
    http://answers.microsoft.com/en-us/m...a598d03?auth=1
    https://www.reddit.com/r/windowsphon...settings_with/
    08-08-2016 10:01 PM
  4. Player Piano's Avatar
    I'll try to attach a screenshot of my settings shortly. I have a single sim 950 on T-Mobile.

    Edit: the "preferred settings" listed above are what I have and everything works perfect. The only other change I made was IPv4v6 but I'm not sure that even matters. Are you then saving the settings and then immediately sending yourself a picture? I remember reading somewhere by doing so makes the settings stick.
    Last edited by Player Piano; 08-08-2016 at 10:48 PM.
    libra89 likes this.
    08-08-2016 10:05 PM
  5. libra89's Avatar
    I'll try to attach a screenshot of my settings shortly. I have a single sim 950 on T-Mobile.

    Edit: the "preferred settings" listed above are what I have and everything works perfect. The only other change I made was IPv4v6 but I'm not sure that even matters. Are you then saving the settings and then immediately sending yourself a picture? I remember reading somewhere by doing so makes the settings stick.
    Yeah that is what I am doing. Are you saying that you changed it to IPv4v6 or that you left it there? I am going to try that and hopefully that will work. There's a setting that has PAP selected. Did you change that or no?

    I hope that I wouldn't need to do an exchange.
    08-08-2016 11:14 PM
  6. Player Piano's Avatar
    Yeah that is what I am doing. Are you saying that you changed it to IPv4v6 or that you left it there? I am going to try that and hopefully that will work. There's a setting that has PAP selected. Did you change that or no?

    I hope that I wouldn't need to do an exchange.
    I did nothing with PAP, just left it at none. All other settings I took from my L920. Sorry to hear you can't get mms working.
    libra89 likes this.
    08-08-2016 11:23 PM
  7. libra89's Avatar
    I did nothing with PAP, just left it at none. All other settings I took from my L920. Sorry to hear you can't get mms working.
    No luck. Thank you though, I'm going to have to return this. I will try another one from them or even the Microsoft store at this point.
    08-08-2016 11:28 PM
  8. mark233's Avatar
    No luck. Thank you though, I'm going to have to return this. I will try another one from them or even the Microsoft store at this point.
    Dang. I'm sorry to read you didn't get mms working. The unlocked 950 I'm getting is coming from Microsoft so I'll soon know if it'll have the same issue.
    08-09-2016 05:25 AM
  9. libra89's Avatar
    Dang. I'm sorry to read you didn't get mms working. The unlocked 950 I'm getting is coming from Microsoft so I'll soon know if it'll have the same issue.
    Thank you. Hopefully my next one would be normal. Ooh okay, in that case, it should work just fine then. I was avoiding Microsoft because of taxes but it looks like it would be slightly cheaper from them with taxes included over B&H. Please let me know (or post somewhere) if it will work okay for you. I have considered buying the AT&T one and unlocking it but eh.

    It seems like the phones I always want to try the most are weird on the first try. Happened with the Robin too. lol.
    mark233 likes this.
    08-09-2016 08:22 AM
  10. Werentuckl's Avatar
    Libra, can you screenshot your settings to us? Might just be able to make something work out for all we know. Also, how comfy comfy are you dabbling in registries? We could read the mms values off the registries just to make sure whether they're sticking or not, just in case. :)

    -- W
    08-09-2016 09:34 AM
  11. libra89's Avatar
    Libra, can you screenshot your settings to us? Might just be able to make something work out for all we know. Also, how comfy comfy are you dabbling in registries? We could read the mms values off the registries just to make sure whether they're sticking or not, just in case. :)

    -- W
    I can't, I already reset the phone and submitted the RMA to send it back. I did the Reddit link and the preferred settings on the T-Mobile support site. I'll rather not mess with the registry, but I do appreciate that you offered this, thank you.
    08-09-2016 10:25 AM
  12. Werentuckl's Avatar
    Hmm... will you be ordering the device again Libra? Because I'm pretty sure we can get it to work , with a concerted effort, even if your new one wants to be difficult too. Order from MS or AT&T this time if you do?

    And no, no registry messes, just making sure the settings stay was all. :)

    -- W
    libra89 likes this.
    08-09-2016 10:42 AM
  13. libra89's Avatar
    I probably will, I did like it. I have to see how B&H will handle this, since I noted it as defective. I also had a weird thing with this phone not turning on sometimes even when holding down the power button to turn it on, so I'm not sure if something is up with this particular phone.

    I haven't received the RMA yet from B&H so I can try what you might have in mind. I'll re-set up the phone. I don't know how to see the registry on this phone. Would I need a usb to do that or can I do that on the phone itself? I'm at work, but can't do my work atm so I'll give this a shot. I don't have access to a usb cable at work.
    08-09-2016 11:10 AM
  14. Werentuckl's Avatar
    Well, give me a few minutes. I just closed all the tabs I had opened up for you. I'm stupid. I know. :/

    -- W
    08-09-2016 11:39 AM
  15. libra89's Avatar
    Well, give me a few minutes. I just closed all the tabs I had opened up for you. I'm stupid. I know. :/

    -- W
    Nah, you're not stupid. I really do appreciate you for using your time to help me.

    This is how my MMS settings are right now. Whoa this keyboard files btw. After taking the screenshots, I changed IPv4v6 to IPv4, no difference by the way. My work wifi is better in certain spots over others, and my connection is generally lame here so don't mind the bar(s).



    Sent from mTalk
    08-09-2016 11:48 AM
  16. Werentuckl's Avatar
    Okay, so first things first, you get your phone into Dev mode, and install the interop tools by Gustave, once you have those in - we can start looking into the settings. Btw I would recommend returning this eventually after those power on issues you mentioned, do not seem natural. AT&T this thing and unlock your way to happiness. I'm attaching the links for the guides for the Interop, and will add another post in here with the values to look into - I'm assuming this is going to be running support and you'll be here watching. :P

    Here's Dan's guide on the interop.
    Interop Tools for Windows 10 Mobile lets you edit your registry for some hacking fun | Windows Central

    And here is the link for the latest toolset. You want to install the file that says 1.8 Beta for ARM after going over Dan's instructions. Around 3.8 MBs or so. And yes you can just bypass needing a USB cable for this altogether. ^_^
    https://mega.nz/#F!iZMhSSzI!sGQy4V12ubfvT8Abm2Uo1g

    Happy hunting. I'll get back to you again in a few with the other things. :)

    -- W
    08-09-2016 11:59 AM
  17. libra89's Avatar
    Thanks, I downloaded the one that you said and followed Daniel's instructions but unfortunately, it's not showing up on my phone under Extras. Would it not work the way it should if I download the one that he linked in the guide?
    08-09-2016 12:24 PM
  18. Werentuckl's Avatar
    Hmm... The values you're using seem to be correct to me, so I'm going to ask you to double check and do them over the registry too. Hopefully, we're just missing out on some odd values which is messing things up. The strings I'm copying over are for both tethering and MMS, so lets just go with both anyways. :)

    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Messaging\PerSimSettings\Legacy
    ADDR = http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    WapPushTechnology = 0
    UAProf = <Blank>
    IMsiAuthenticationToken = <Blank>
    DefaultContentLocationUrl = http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

    HKLM\System\ControlSet001\Services\ICSSVC\Settings
    EntitlementRequired = 0

    HKLM\Software\Microsoft\Cellular\MVSettings\IMSISpecific\Default\CellUX
    HideMMSAPN = 0
    HideAPN = 0

    Just browse to these pathways and check or set these values in where they dont match up with what I've sent you. :)
    libra89 likes this.
    08-09-2016 12:26 PM
  19. Werentuckl's Avatar
    Darn, this would be so much easier over a more realtime mode of communication. Okay so lets seee....hmm... Ive had people report it moving out of the extras and showing up on the general applist. Has it installed properly? And if it has, does it show up on your applist? :)

    -- W
    08-09-2016 12:28 PM
  20. libra89's Avatar
    Ah yeah, it probably would be. Nope, not on the general app list either. I get the same box that asks me if I want to install it and after hitting install, nothing else happens.

    Edit: I just got it, finally! It took uploading it to OneDrive and then tapping on it in there! Going to do the steps you said in your previous post.
    Last edited by libra89; 08-09-2016 at 12:53 PM.
    08-09-2016 12:32 PM
  21. Werentuckl's Avatar
    This is odd. I'm guessing you followed through on the dev mode changes, and all of those, pre requisite things. Which brings me to the next thing on the list, the app dependencies. Since I dont want you to get into that, you'll need a PC for it, you should download the version on Dan's tutorial. Its older, but it has the benefit of not needing the dependencies. Which means, you do it all over the phone only, instead of needing a cable. Or a PC.

    -- W
    08-09-2016 12:50 PM
  22. libra89's Avatar
    I got it but I'm lost on what to look at here.


    Sent from mTalk
    08-09-2016 12:57 PM
  23. Werentuckl's Avatar
    YESSSSS!!!! :D :D :D :D :D FINALLYYYYY LIBRAAAA :D :D :D :D ^_^

    Also, if in doubt, always re read the registries to see/make sure that they have written and are changed to the new values you have perscribed. :)

    -- W
    libra89 likes this.
    08-09-2016 12:59 PM
  24. Werentuckl's Avatar
    I'll explain the pathways to you. So HKLM basically means HKey_Local_Machine.

    So you go in there, then Software, Microsoft, Messaging, all the way to Legacy, and then check up all the matching values in there one by one, likewise for the rest. I hope that was explain-ful enough. If not, just tell me and I'll give it another shot. :)

    -- W
    libra89 likes this.
    08-09-2016 01:01 PM
  25. libra89's Avatar
    That helped a lot, thank you. For some reason, it keeps crashing (or exiting out?) so I never get to see the values under Messaging after I tap it.
    08-09-2016 01:08 PM
69 123

Similar Threads

  1. How do I access the functions on my vivoactive hr?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-18-2017, 05:55 AM
  2. Nokia Lumia Icon water damage indicator
    By plateaugal in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 2
    Last Post: 08-09-2016, 09:08 PM
  3. Game lags on my lumia535
    By akash das4 in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 08-09-2016, 04:30 PM
  4. Lumia 640xl versus everything else in app performance?
    By Zeoth in forum General Phone Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-09-2016, 02:19 PM
  5. Is NOKIA coming with Android?????
    By Udara in forum Phone Wars
    Replies: 6
    Last Post: 08-09-2016, 09:26 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD