• 00Days
  • 00Hours
  • 00Mins
  • 00Secs
Newsletter — sign up now! Learn More
  1. Eric Goforth's Avatar
    Hi,

    The battery in my 950 died and now when I try to charge it I don't get the "dead battery" icon message or anything on the screen. I feel it vibrate like it's trying to restart every few seconds. I'm wondering if buying and inserting a new battery will fix it. I've tried plugging it in without a battery to see if it would boot up, but it didn't. I've tried letting it set without the battery in it for a few minutes and then putting it back together and plugging it in with no luck either. I've tried one of my USB-C cables and a Micro-USB cable with a USB-C adapter. The Windows Device Recovery Tool doesn't detect the phone. Any suggestions?
    Last edited by Eric Goforth; 06-18-2017 at 07:52 AM.
    06-18-2017 07:14 AM
  2. DrChucky's Avatar
    Hi,

    The battery in my 950 died and now when I try to charge it I don't get the "dead battery" icon message or anything on the screen. I feel it vibrate like it's trying to restart every few seconds. I'm wondering if buying and inserting a new battery will fix it. I've tried plugging it in without a battery to see if it would boot up, but it didn't. I've tried letting it set without the battery in it for a few minutes and then putting it back together and plugging it in with no luck either. I've tried one of my USB-C cables and a Micro-USB cable with a USB-C adapter. The Windows Device Recovery Tool doesn't detect the phone. Any suggestions?
    See if you can buy a replacement battery on Amazon. They have a very good return policy, so if that does not fix the issue, just return it.
    06-19-2017 03:12 PM
  3. Eric Goforth's Avatar
    I ordered a spare battery and charger but I was dead in the water so I improvised a charger. I took a spare micro USB cable and cut off the micro end. I then stripped the wires and figured which was positive and negative. I then connected the wires to my 950 battery and plugged it into a charging brick. My voltmeter read 10v across the two wires and no load which seems high. I left it hooked up for 15 minutes and checked to make sure nothing got to hot periodically. I then put it in my 950 and it booted up. I can now charge the battery in my 950, but it seems weak. I think this will get me by until the spare battery arrives.
    06-19-2017 10:28 PM

Similar Threads

  1. Unlocked Lumia 950 Dual Sim w/ Mozo back and more
    By libra89 in forum Marketplace Archive
    Replies: 40
    Last Post: 07-06-2017, 07:35 PM
  2. Does surface pro (2017) have fast charging?
    By lanakaryatna in forum Microsoft Surface Pro (2017)
    Replies: 15
    Last Post: 06-26-2017, 03:34 PM
  3. Help! 950 boot looping after update, cannot reset.
    By MrLampost in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2017, 07:44 AM
  4. Light sensor Lumia 950 XL not responsive
    By areithropos in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-2017, 04:14 PM
  5. USB port on charging cable?
    By sssamjoan in forum Microsoft Surface Pro (2017)
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2017, 04:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD