1. hermantj's Avatar
    Hi every one!

    I have a weird and really annoying issue with my Surface 2.
    Sometimes when I open it, there is a circle appearing on the top left corner of the screen, the same one that appears when we touch the screen. And it does exactly as if I was touching the screen there. It's really annoying, because it's really like someone was touching the screen there. The only solution is to restart the Tablet.

    I reseted it yesterday (full reset), and it's still happening to me. I think it's software because it's also happening to my father's Surface 2.
    Does anyone know this issue? And more important, does anyone know how to fix it?

    Thanks!!!
    03-31-2014 02:25 PM
  2. migueli2's Avatar
    Same here.
    I'm guessing it's not software because this is the problem that happens when you break the display and messes up with touch sensibility.
    I was waiting for some reports about the same error.
    So now it's time to go deliver and ask a new one.
    03-31-2014 02:32 PM
  3. hermantj's Avatar
    It is weird because sometimes it happens and sometimes it doesn't... And my father has the same issue at the exact same point of the screen of his surface.

    Sent from my RM-821_eu_spain_435 using Tapatalk
    03-31-2014 03:42 PM
  4. v0lum3's Avatar
    I've had the exact same problem once before, it was introduced after the march patch.. at least that's when I started experience it! I haven't seen it since, so I'm guessing it isn't a hardware problem!
    03-31-2014 04:55 PM
  5. hermantj's Avatar
    Same here, happening since march update...
    04-01-2014 12:26 AM
  6. grmskrk's Avatar
    Same here, too, since march update. I have experienced this several times last month. It happens during regular use (without waking up from sleep).
    04-01-2014 05:48 AM
  7. hermantj's Avatar
    Yes it has happenend with regular use also to me. But most of the time it occurs waking up from sleep.
    This is obviously a bug of the last update...
    04-01-2014 09:45 AM
  8. cbreze's Avatar
    Ive never seen this yet. But now i'll be watching for it.
    04-01-2014 10:36 AM
  9. Vallos's Avatar
    Count me in as one of the affected... also since the March update.
    04-02-2014 02:13 PM
  10. jmerrey's Avatar
    Same as above; just started recently so I'm assuming something in the March update is causing this. It is showing up on three separate devices in my experiences (two of mine, and my fathers).
    04-02-2014 02:59 PM
  11. hermantj's Avatar
    Definitely it's not hardware related... Hope the update 1 solves it...

    Sent from my RM-821_eu_spain_435 using Tapatalk
    04-02-2014 03:26 PM
  12. migueli2's Avatar
    I called to Surface Service in my country and the employee said to go to FNAC and ask a new one. Also said that they have in his floor like 40 Surface 2 and no one ever experienced or reported this issue.
    So since i'm in the first 30 days of use I go to FNAC and ask a new one.
    04-02-2014 07:53 PM
  13. conorn's Avatar
    Here too. Happened twice. Reboot sorted it each time. That was running 8.1-Update, so I don't think that's going to fix it.
    04-03-2014 08:29 AM
  14. hermantj's Avatar
    Does it happens for all of you in the left-top corner of the screen?
    04-03-2014 09:11 AM
  15. migueli2's Avatar
    Does it happens for all of you in the left-top corner of the screen?
    I guess
    04-03-2014 04:08 PM
  16. jmerrey's Avatar
    Yes, I have noticed the "dots" appear to be in the upper left corner when this happens.
    04-03-2014 05:03 PM
  17. migueli2's Avatar
    Ok i went to FNAC and the replaced mine.
    I already did the updates including the firmware one.
    I'll report if I get the same issue in this Surface as well.
    04-03-2014 08:59 PM
  18. bdball's Avatar
    This has happened to me 2 or 3 times in the last week. Top left corner on wake. Have to do a restart to fix it.
    04-03-2014 09:16 PM
  19. migueli2's Avatar
    Ok i went to FNAC and the replaced mine.
    I already did the updates including the firmware one.
    I'll report if I get the same issue in this Surface as well.
    So far so good!
    04-04-2014 11:54 AM
  20. migueli2's Avatar
    Ok, this morning when woke him up from sleep there we go! Issued.
    I did that firmware update last night to test. So it's really cause of that firmware update. If I restore Surface he remove that update? Cause can't remove it from updates.
    04-05-2014 07:43 AM
  21. hermantj's Avatar
    Wow! Same issue with brand new surface? That means there really is a problem.
    I think that if you reset it from a usb key, it shouldn t include the updates. Not sure thought

    Sent from my RM-821_eu_spain_435 using Tapatalk
    04-05-2014 08:37 AM
  22. migueli2's Avatar
    Wow! Same issue with brand new surface? That means there really is a problem.
    I think that if you reset it from a usb key, it shouldn t include the updates. Not sure thought

    Sent from my RM-821_eu_spain_435 using Tapatalk
    lol why USB key?
    Don't we have an option to factory reset?
    Last edited by migueli2; 04-05-2014 at 06:20 PM.
    04-05-2014 12:01 PM
  23. hermantj's Avatar
    Hi everyone,
    This morning (in Europe) I installed the 8.1 update 1, with some minor updates too. I didn't get the issue, but I only used my surface for about 45 min.
    Do anyone who have installed the official update (from yesterday) have experienced the issue again?
    04-09-2014 02:09 AM
  24. Ive Grbic's Avatar
    Had this issue second time today (after the April update). Not good...
    04-10-2014 04:30 PM
  25. Jon4248's Avatar
    I had this problem when I tried to restore using my original recovery that came with my surface 2 the other week. I also had major battery drain issues. I went back to using Windows 8.1 RT RTM, I haven't had this issue again, and my battery is much better. This is a software problem for sure...bad update or a bug. If anyone that is having this issue wants to see if it fixes it for them as well, my how to guide is here.
    Last edited by Jon4248; 04-10-2014 at 06:22 PM.
    04-10-2014 05:53 PM

Similar Threads

  1. Star Wars Assault Team issues on Lumia 920
    By aschaps in forum Games
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2014, 09:04 AM
  2. Could you resolve your battery issue?
    By Julian_C in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 7
    Last Post: 03-31-2014, 11:04 PM
  3. Lumia 1020 screen issue
    By Max Jamie in forum New to the Forums? Introduce Yourself Here!
    Replies: 5
    Last Post: 03-31-2014, 12:06 PM
  4. Swipe Issue Improved with Yesterday's Extra's+Info Update?
    By NoRomBasic in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 4
    Last Post: 03-29-2014, 01:46 PM
  5. In Multitasking :: Issue with Doc
    By Manojkumar_25 in forum Windows Phone 8
    Replies: 1
    Last Post: 03-28-2014, 04:53 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD