1. unstoppablekem's Avatar
    My Surface Pro 2 has been doing this for more than 30 minutes now. I'm getting worried. All I did was install those updates, then it said it needed a restart. What do I do? Help ASAP would be appreciated!!



    Sent from my Xbox One using Tapatalk
    03-11-2014 11:00 PM
  2. Jas00555's Avatar
    Tom Warren had the same problem.
    03-11-2014 11:12 PM
  3. unstoppablekem's Avatar
    I did the volume up+power button for 15 secs, then rebooted and then it diagnosed, then it restarted, and it shows this again.


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-11-2014 11:25 PM
  4. unstoppablekem's Avatar
    Tom Warren had the same problem.
    Can I see where he posted about it? Can you post a link?


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-11-2014 11:25 PM
  5. Jas00555's Avatar
    Can I see where he posted about it? Can you post a link?


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    https://twitter.com/tomwarren/status/443458365436739584

    https://twitter.com/tomwarren/status/443465016692711424

    https://twitter.com/tomwarren/status/443495130541338624
    03-11-2014 11:37 PM
  6. unstoppablekem's Avatar
    03-11-2014 11:38 PM
  7. unstoppablekem's Avatar
    Dammit!

    imageuploadedbywpcentral-forums1394599505.078423.jpg


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-11-2014 11:45 PM
  8. unstoppablekem's Avatar
    Works now. Let's hope I don't get the other issues Tom got as well...

    imageuploadedbywpcentral-forums1394599709.649658.jpg


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-11-2014 11:48 PM
  9. MBytes's Avatar
    Strange. Me it went smooth as butter.
    Maybe it's the angle of the picture, but I see your surface pro 2 not connected to power.

    p.s: I like your desk color.
    03-12-2014 04:38 AM
  10. VineRider's Avatar
    My Surface Pro 2 has been doing this for more than 30 minutes now. I'm getting worried. All I did was install those updates, then it said it needed a restart. What do I do? Help ASAP would be appreciated!!

    http://img.tapatalk.com/d/14/03/12/ranyzequ.jpg

    Sent from my Xbox One using Tapatalk
    Mine did this as well. I just turned off the power by holding down the power button for several seconds. It restarted and then blipped to getting devices ready for about 5 seconds, then it started normally. I've not seen any issues other than a weird thing in device manager under Surface Cover Telemetry.

    event.png
    anyone else seeing this?
    03-12-2014 10:54 AM
  11. unstoppablekem's Avatar
    I've not seen any issues other than a weird thing in device manager under Surface Cover Telemetry.

    Click image for larger version. 

Name:	event.png 
Views:	36 
Size:	94.3 KB 
ID:	59409
    anyone else seeing this?
    Didn't check.


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-12-2014 11:03 AM
  12. VineRider's Avatar
    Mine did this as well. I just turned off the power by holding down the power button for several seconds. It restarted and then blipped to getting devices ready for about 5 seconds, then it started normally. I've not seen any issues other than a weird thing in device manager under Surface Cover Telemetry.

    Click image for larger version. 

Name:	event.png 
Views:	36 
Size:	94.3 KB 
ID:	59409
    anyone else seeing this?
    Could you take a look when you have a chance? mine is still showing this. Just curious if it has anything to do with the updates that hung like ours did.

    Thanks!
    03-12-2014 11:37 AM
  13. unstoppablekem's Avatar
    Could you take a look when you have a chance? mine is still showing this. Just curious if it has anything to do with the updates that hung like ours did.

    Thanks!
    Okay, I'll see. Many users were reporting issues with the update, such as the getting apps ready and error codes, like Tom Warren. I'm sure they'll pull the update for SP2 users, and release a new patch soon...


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-12-2014 11:39 AM
  14. thekeeblerelf's Avatar
    After the update, my SP2 is still experiencing the battery level issue; hanging up at a some percentage, and not charging past that percentage.

    I may end up having to do a full restore on it.
    03-12-2014 12:55 PM
  15. jojoe42's Avatar
    This also happened with my Pro 2 - after half an hour I shut it down and it went back to the 'getting devices ready screen' - I left it for an hour and then ended up shutting it down. It turned on, span the dots for five seconds and then booted up normally. As far as I'm concerned I think the update installed
    03-12-2014 01:16 PM
  16. unstoppablekem's Avatar
    After the update, my SP2 is still experiencing the battery level issue; hanging up at a some percentage, and not charging past that percentage.

    I may end up having to do a full restore on it.
    Try turning it off, then holding the power+volume up for 15 secs. Wait 10 seconds, then power on again.


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    03-12-2014 02:24 PM
  17. thekeeblerelf's Avatar
    Try turning it off, then holding the power+volume up for 15 secs. Wait 10 seconds, then power on again.


    Sent from my Xbox One using WPCentral Forums
    ​Yep, I did that several times, but it didn't resolve the issue. Meh.
    03-12-2014 04:02 PM
  18. raxy21's Avatar
    Yesterday i updated it to march firmware with charger attached and on full battery it totally turned off my wifi device on SP2 and i couldn't connect to internet. At last i tried restoring to prior day now it works but my battery indicator jumps from 15%to suddenly 8% and it climbs up again and falls again
    03-13-2014 08:15 AM

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 03-15-2014, 07:55 AM
  2. My first app : Flat Charts , an app for simple charts
    By Leonardo C in forum App Spotlight
    Replies: 1
    Last Post: 03-13-2014, 12:01 PM
  3. My thread got merged?
    By unstoppablekem in forum Site Feedback & Help
    Replies: 10
    Last Post: 03-12-2014, 09:42 PM
  4. Music files from my sd card arent being recognized by my phone (HTC 8s)
    By dabinbinn in forum Other Operating Systems
    Replies: 0
    Last Post: 03-11-2014, 03:43 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD