1. fastcarve's Avatar
    Hi all,

    I'm just checking in to see if anyone has encountered the following:

    My relatively new SP4 (lot 1602) has developed a problem where it will occasionally lose the charging connection. The charger light will go off and on, and the screen brightness changes based on battery versus plugged in settings.

    Sometimes it will go most of the day and only happen a couple times. Other times it is a constant back and forth.

    Yesterday I went to the Microsoft store and replaced the charger, but it turns out the issue wasn't the charger.

    Before I go through the hassle of getting the SP4 replaced, I wanted to see if anyone has encountered this and/or knows of a possible fix. This only started within the last week. I've inspected what I can of the charging port and I don't see anything in there that could be blocking the contacts.

    Thanks.
    02-11-2016 10:56 AM
  2. seremify's Avatar
    Silly Q but do you have anything else plugged into your charger? I find that sometimes if I'm trying to charge a device like my portable battery charger (5V) it can sometimes cause the SP4 charger light to flash on/off.
    fastcarve likes this.
    02-11-2016 09:47 PM
  3. fastcarve's Avatar
    That's interesting. Yes, I've had my cell phone plugged into the charger. I'll give it some time without anything else plugged into it to see what happens.
    02-11-2016 10:01 PM
  4. fastcarve's Avatar
    Silly Q but do you have anything else plugged into your charger? I find that sometimes if I'm trying to charge a device like my portable battery charger (5V) it can sometimes cause the SP4 charger light to flash on/off.
    It looks like you saved me lots of time and trouble. Now that I'm not charging my phone through the SP4 charger, it seems to be working perfectly. Thanks!
    02-12-2016 03:03 PM

Similar Threads

  1. Why won't my OTG work on my Lumia 950XL after Jan2016 Firmware update?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 8
    Last Post: 12-13-2016, 10:54 AM
  2. windows 10 mobile insider preview build .36 problem on L520
    By WPSanjib in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 7
    Last Post: 02-12-2016, 12:52 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 02-12-2016, 02:15 AM
  4. Anyone with a 950 having issues skipping tracks with headphone button?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2016, 10:16 AM
  5. No, Windows 10 is not 'spying' on your PC thousands of times a day
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-11-2016, 09:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD