1. bradleyj's Avatar
    I allowed my Surface Pro 4 to do all the updates released a couple days ago. Now my fan runs nearly constantly with half a second break every now and then. The device is cold so there is no reason for this. I restarted and the fan never even turned off during the reboot. I shut down and the fan ran for several seconds after the computer appeared off.

    If you know how I can fix this please let me know. Thanks.
    04-23-2016 09:00 AM
  2. bradleyj's Avatar
    Just realized the fan now revs on and off while it is asleep.
    04-23-2016 09:07 AM
  3. bradleyj's Avatar
    Hello? Am I the only one here whose Surface is messed up after the April update? Ugh... and this one didn't have so many of the other problems (display flickering at low brightness etc.)
    04-24-2016 09:26 AM
  4. Ryrafer's Avatar
    not just you, mine is doing the exact same thing :(
    04-24-2016 12:57 PM
  5. bradleyj's Avatar
    not just you, mine is doing the exact same thing :(
    Please pester Microsoft on twitter (@surface @surfacesupport Terry Myerson, Panos Panay etc.) We should maybe also try to make Windows Central etc aware of the issue. If there is no publicity MS may never fix our devices.
    04-24-2016 09:55 PM
  6. unni_kmr's Avatar
    In mine, fan never used to run unnecessarily. But recently it started running randomly even when the device is not in use, and the tablet is also warm. Also, I think the Windows hello camera stays on after login because the red led is always on most of the time. I believe since the camera is on, it is causing the device to get hot which in turn triggers the fan.
    04-29-2016 10:11 AM
  7. sjaduae's Avatar
    I allowed my Surface Pro 4 to do all the updates released a couple days ago. Now my fan runs nearly constantly with half a second break every now and then. The device is cold so there is no reason for this. I restarted and the fan never even turned off during the reboot. I shut down and the fan ran for several seconds after the computer appeared off.

    If you know how I can fix this please let me know. Thanks.
    Just re start using power button plus volume up, wait for boot screen, then exit this and re-start normally
    05-05-2016 01:45 AM

Similar Threads

  1. Top of screen not working on lumia 930 after windows 10 installation
    By Jeroen Luttikholt in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 7
    Last Post: 05-07-2016, 02:00 AM
  2. Lumia 950 XL screen issue please help?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 04-25-2016, 01:54 AM
  3. Instagram beta for Windows 10 Mobile gets another update
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-23-2016, 08:11 AM
  4. Connecting SP4 dock to other PC's with USB3.0
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 04-23-2016, 05:28 AM
  5. gMaps takes navigation offline in latest update
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-22-2016, 08:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD