1. Nik Kunkel's Avatar
    I can't seem to send or receive MMS on my 1020 anymore. This is weird because I was able to recieve an MMS the other day.

    My settings have both the internet apn and mms apn set as fast.t-mobile.com as well as the the http://mms.msg.eng.t-mobile.com/wapenc for the MMSC.

    What could I could do to fix this? I've already tried soft resetting.
    08-04-2013 03:00 PM
  2. antiochian2010's Avatar
    Two things I can think of - Access Point is finally available for the 1020, download from the app store, install and open to verify the settings are in place.

    If it doesn't work then, call 611 and ask them to do a network refresh..
    08-04-2013 03:04 PM
  3. qu3st's Avatar
    for mms try to put port 80 and size limit 1024
    if that doesnt work try epc.t-mobile.com for mms apn
    08-04-2013 03:05 PM
  4. Nik Kunkel's Avatar
    Funnily enough, I didn't install Access Point until this morning because my internet tethering wasnt working and some people said it would if I downloaded Access Point.
    If anything, it seems that Access Point screwed it up. I tried making a new profile on Access Point with the same settings to see if that would fix anything, but it didn't.
    08-04-2013 03:06 PM
  5. qu3st's Avatar
    yea i didnt use access point. i just put everything in myself and working great so far.
    08-04-2013 03:08 PM
  6. Nik Kunkel's Avatar
    I just tried manually inputting the epc into MMS but it still didn't work.
    However after that I tried going into Access Point and resetting it to the default Tmobile settings through there.
    Afterwards I checked under settings if Access Point had changed the epc to fast and it didn't.

    Does access point not change the settings?
    08-04-2013 03:14 PM
  7. qu3st's Avatar
    dont know much about that app. i would say delete the app and try manually inputting everything. if u want i can give u my settings. i have everything working including wifi tethering.
    08-04-2013 03:17 PM
  8. Corepc's Avatar
    Access point cannot be uninstalled it is part of system settings once installed.
    qu3st likes this.
    08-04-2013 03:21 PM
  9. qu3st's Avatar
    oh didnt know that, thanks for clarifying.
    08-04-2013 03:24 PM
  10. darthhen's Avatar
    Nik Kunkel,

    This bites...I was going to jump on the 1020 on T-Mobile too. Hope you get this resolved...

    Just for sanity check, this is what I'm seeing on my L810, in my Access Point setting, my connection name is T-Mobile. In the "MMSC address" box, I have http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc. But this text box doesn't allow me to change it even if I want to. And the "Network type" is IPv4. Authentication type is "none" What does yours show?

    In the past, I noticed that I have to turn on my data to send/receive MMS (with pictures).
    08-04-2013 04:39 PM
  11. Nik Kunkel's Avatar
    Mine says the same., and my data is on as well.
    I'm about to go to the Palo Alto Microsoft store to see if they can figure it out. Da
    08-04-2013 06:36 PM
  12. antiochian2010's Avatar
    Just found out.. If you get access point, you HAVE to go back to settings..cellular..and delete any APN settings there. Then MMS should resume correctly
    Nik Kunkel likes this.
    08-04-2013 06:51 PM
  13. Nik Kunkel's Avatar
    Just found out.. If you get access point, you HAVE to go back to settings..cellular..and delete any APN settings there. Then MMS should resume correctly
    THIS! Thank you, after following your advice and pressing delete on the apn fields and leaving them, everything seems to work perfectly.
    It seems that AccessPoint does not play nice with the manual settings even if they're set to the same exact thing.
    08-05-2013 04:32 PM
  14. Brian Brannon's Avatar
    Does anyone get LTE to work? I have bars for it but no data will go through
    08-06-2013 08:55 PM
  15. qu3st's Avatar
    make sure apn is as fast.t-mobile.com
    08-06-2013 08:56 PM
  16. Brian Brannon's Avatar
    I was missing the "-" in t-mobile and now it works
    08-06-2013 09:10 PM
  17. Emilian Tuns's Avatar
    hi there, can anybody give me directios in details step by step how to set an unlocked nokia lumia 1020 to get mms and internet,...i tryed lots of staf,...i talked even with a tmobile customer service director and the guy couldnt help me...
    so i have a nokia lumia 1020 i bought it from amazon, unlocked it ( cuz its locked on AT&T ) but i cant send data,...pls help me!!!!
    08-24-2013 05:46 PM
  18. Emilian Tuns's Avatar
    hi there, can anybody give me directios in details step by step how to set an unlocked nokia lumia 1020 to get mms and internet,...i tryed lots of staf,...i talked even with a tmobile customer service director and the guy couldnt help me...
    so i have a nokia lumia 1020 i bought it from amazon, unlocked it ( cuz its locked on AT&T ) but i cant send data,...pls help me!!!!
    08-24-2013 05:49 PM
  19. Meagey's Avatar
    Im having an issue receiving mms..when I hit download it says its working but than does nothing



    Sent from my RM-893_nam_tmous_201 using Tapatalk
    09-04-2013 05:40 PM
  20. Meagey's Avatar
    I can send but not receive on tmobile 925..when I tap download it tried but nothing happens

    Sent from my RM-893_nam_tmous_201 using Tapatalk
    09-04-2013 05:47 PM
  21. Meagey's Avatar
    Also can't send mms while on WiFi ..i just need an app like kik or groupme that uses my number and is not needed for the other person to have
    09-14-2013 02:13 AM
  22. Meagey's Avatar
    So I ended up adding a dummy apn because the stock one doesn't let me edit or anything. So I added the dummy activated it and than out the real one back on and deleted the dummy and everything seems to be working now..sorry if that's confusing. But hope it helps anyone else having the problem
    09-14-2013 03:45 PM

Similar Threads

  1. Battery tests on Nokia Limia 920, 925, 928 and 1020
    By Narse77 in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 18
    Last Post: 05-25-2014, 10:31 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 08-05-2013, 06:07 AM
  3. How can I download WP8 apps without a phone
    By wtf_aleks in forum Windows Phone 8
    Replies: 8
    Last Post: 08-04-2013, 01:27 PM
  4. Lumia 720 flashing on bing lockscreen
    By dysje in forum Nokia Lumia 720
    Replies: 2
    Last Post: 08-04-2013, 12:54 PM
  5. Suggestions or info on upcoming WP8 phones
    By neelagopi in forum Windows Phone 8
    Replies: 5
    Last Post: 08-04-2013, 05:15 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD