1. carlosrdd's Avatar
    The volume on my 1020 has been getting stuck at whatever level I felt it on. For ex: when playing a song at level 10 then playing a YouTube video the volume will stay stuck at 10. Even after pressing the volume up and down does nothing. The only fix I found was restarting the phone but then it just happens again...

    This is getting really annoying. Does anyone know a way to fix this? Thanks
    03-18-2014 10:25 PM
  2. agrawaladitya192's Avatar
    The volume on my 1020 has been getting stuck at whatever level I felt it on. For ex: when playing a song at level 10 then playing a YouTube video the volume will stay stuck at 10. Even after pressing the volume up and down does nothing. The only fix I found was restarting the phone but then it just happens again...

    This is getting really annoying. Does anyone know a way to fix this? Thanks

    You are not alone in this issue friend. My 720 also has the same issue.:(
    03-18-2014 10:27 PM
  3. carlosrdd's Avatar
    I know but didn't they recently release an audio update?
    03-18-2014 11:37 PM
  4. nikhilmistri's Avatar
    Hi friends i am also facing volume rocker issue..... My volume down key do not respond for some time and lights in capacitive touch buttons do not glow some times .... I am facing this issue post black update..... They work fine when connected to charger .....any one has some solution..... I am using L 720
    03-18-2014 11:54 PM
  5. Laura Knotek's Avatar
    Did you get the audio update on 17 March 2013? I got it for my 920, and it fixes the bug.
    03-19-2014 12:31 AM
  6. agrawaladitya192's Avatar
    Did you get the audio update on 17 March 2013? I got it for my 920, and it fixes the bug.
    its not fixed for us.:(
    03-19-2014 02:49 AM
  7. nikhilmistri's Avatar
    I also got updates but it did not fix the bugs...
    03-19-2014 02:55 AM
  8. potatopower's Avatar
    This used to happen to me while using headphones. turns out the problem was in the headphone cable and using a different pair fixed it.
    03-19-2014 07:45 AM
  9. jason_tee's Avatar
    I had this issue after switched from 920 to 1020, thought it was a hardware defect, then saw someone posted online said issue resolved after remove the stop music app. If you are using any stop music app, try removing it or use another one. Previously I was using insider pro stop music live tile and it gave me this issue, remove the live tile, grab another app named quick tiles and use its stop music, turns on ok, been monitoring for almost a week, no more issue.
    carlosrdd likes this.
    03-20-2014 12:21 PM
  10. carlosrdd's Avatar
    I do use stop the music never thought that would effect it. I will delete and reboot and update. Thanks for the tip!
    03-21-2014 12:55 AM
  11. nikhilmistri's Avatar
    I was having the same problem .... Problem solved.... Solution for me is little weird... I just found that problem started when i installed Facebook messenger..... I uninstall it and for now the volume rocker is just working fine.......
    03-21-2014 01:39 AM
  12. carlosrdd's Avatar
    Seems to have fixed the volume the problem! Deleted Stop the music. Tested for 2hrs now no problems at all. Thanks to all who helped!!

    Update: After extensive testing I can say 100% the cause of the volume glitch was the stop the music app. Anyone with it should delete it ASAP! thanks again everyone!
    Last edited by carlosrdd; 03-21-2014 at 08:45 PM.
    03-21-2014 02:11 AM

Similar Threads

  1. Mint Nokia Lumia 1020 for sale or trade for 1520
    By pankaj981 in forum Marketplace Archive
    Replies: 13
    Last Post: 04-05-2014, 12:10 AM
  2. Keyboard pops up.on login
    By HTC13 in forum Microsoft Surface 2
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2014, 07:36 AM
  3. Instagram Lockscreen Feature Does Not Work On my Phone..
    By WINDOW LOVIN in forum Windows Phone 8
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2014, 08:03 PM
  4. Will the 525 work on AT&T?
    By jayblazer in forum Nokia Lumia 525
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-2014, 05:45 PM
  5. Glance on my Lumia 521
    By phish4me in forum The "Off Topic" Lounge
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2014, 05:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD