08-04-2015 12:50 PM
36 12
tools
  1. mjoey77's Avatar
    I have been on the phone with Nokia, T-mobile, and ATT. they all blame each other for this issue, finally the Nokia support tech told me that ATT has proprietary software that prevents the mobile hotspot from working properly and that there is nothing that can be done to fix it. I hope he is wrong.
    09-16-2014 07:26 AM
  2. Paul Park1's Avatar
    It won't be solved with any firmware, heck this has been the case since Amber, probably even before that. The Foreign SIM trick was a great find and it has been working for some of us on Cyan but not necessarily everyone. So don't keep your hopes high, my 2
    Since it worked fine at black 8.1dp, it is possible to get solved with firmwares.
    If its not solved at denim,I will just give up and go for other Windows phone.
    09-22-2014 11:50 PM
  3. Paul Park1's Avatar
    I have been on the phone with Nokia, T-mobile, and ATT. they all blame each other for this issue, finally the Nokia support tech told me that ATT has proprietary software that prevents the mobile hotspot from working properly and that there is nothing that can be done to fix it. I hope he is wrong.
    If you later get the denim update and figure out that this problem is solved, plz notify it on this discussion.i hope they fix this :(
    09-22-2014 11:52 PM
  4. gvp 1995's Avatar
    It is not the problem with T-Mo site because the foreign SIM trick was working with my unlocked ATT 1020 on T-Mo right before Cyan, and stopped right after.
    10-19-2014 08:37 PM
  5. Duffau's Avatar
    Tmobile told me it was their system that kicked my phone off after my plan changed because it realized my phone was not a tmobile one, but then again reps aren't always too knowledgeable.
    10-19-2014 08:42 PM
  6. matteni's Avatar
    I flashed my cyan ATT 1020 back to 8.0 and want to update to 8.1 Black (no Cyan). I ordered a UK SIM on Amazon and my goal is to have the same setup as you.

    Can you tell / point me in the direction of how to do that?

    I have and am familiar with
    NaviFirmPlus
    Nokia_Care_Suite

    Thank you
    12-02-2014 07:51 PM
  7. matteni's Avatar
    OK - I lost internet sharing on my ATT 1020 after Cyan. Tried developer edition of latest 8.1.1 (no luck).

    Fiddled some more and got it to work!

    Bad news is it will not stick on reboot so be warned.

    OK tested this twice. Takes about 5 minutes and you will revert on a full reboot but all in all - better than not having sharing.

    Here are the exact steps. At no point do you have to reboot.

    1) Replace current T-Mobile SIM with foreign SIM (I have prepaid Orange UK card off Amazon)
    2) Go to access point and pick a foreign access point
    3) Go to airplane mode
    4) Go to date/time settings and take off automatic and set year to 2112 or something big
    5) Go to access point (it will ask to uninstall or buy - uninstall)
    6) Swap in T-Mobile SIM
    8) Setup date/time back to automatic
    9) Go to Cellular and turn data connection ON (will ask to go out of airplane mode)
    10) Turn on internet sharing (It works!)

    I tested it and I have full LTE speeds.

    If you reboot you will need to:
    1) Install Access Point again
    2) Repeat steps 1-10 above

    Please confirm if you are on Cyan with a AT&T branded 1020
    12-08-2014 08:26 PM
  8. darthhen's Avatar
    Doesn't work for me. My L1020 has OS version 8.10.14219.341.

    When I eject the SIM tray, my phone reboots. There is no way I can stop it. So in the later step where I insert the T-Mobile card back in, the phone reboots again.
    12-18-2014 01:08 AM
  9. matteni's Avatar
    Sorry to hear your phone reboots on SIM removal. I have confirmed this procedure works many times and I also have the exact same OS version.

    I am not sure if there is a way to stop auto reboot on SIM removal and can't test because I don't have that happening.

    This works so well for me now I keep the SIM and the removal tool inside my case for anywhere retrieval. Hopefully you can figure out / stop the reboot.
    12-18-2014 06:20 AM
  10. darthhen's Avatar
    Oh well. Thanks.
    12-18-2014 10:51 AM
  11. travelr64's Avatar
    I did this using a prepaid sim from Claro Brasil. It did work, thanks. Just a couple things. When I went to Access Point the 2nd time, the Claro network showed as "active"so I just left it alone. Also upon switching back to my Consumer Cellular sim, I had to go back to access point and activate the Consumer Cellular network as ATT was active. I have been pulling my hair out over this for months and finally a solution, thanks again.
    08-04-2015 12:50 PM
36 12

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10-18-2014, 02:30 PM
  2. Lumia 1020 cyan internet sharing is not working anymore!!!!!!
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2014, 05:28 PM
  3. Lumia Cyan For Lumia 620 In SaudiArabia Released
    By Radwan126 in forum Nokia Lumia 620
    Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 08:40 PM
  4. New phone doesn't recognize old apps on SD card
    By Z10YkakPES in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 08:37 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 08:24 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD