1. lancorp's Avatar
    First off, this is on my wife's 1020, so we all know how important this is. :)

    Her phone was perfect before doing the updates. Now, she claims the BT just turns off and won't turn back on (in the car, connected to the car audio system). I looked at her phone the other day and sure enough, BT and WIFI were both OFF, and when I tried to turn them on, it said something like "Sorry, can't to that right now. Try again later.". Turned off phone and turned back on, and it's fine...for a while, then does the same thing.

    Ideas? Others with same problem?

    Thanks.
    09-11-2014 06:13 PM
  2. lancorp's Avatar
    No ideas? I can try hard resetting the 1020, but the WIFI and BT are turning themselves off multiple times a day and it's driving my wife crazy as she does a lot of Instagram and other social media.

    Thanks.
    09-13-2014 09:48 AM
  3. pankaj981's Avatar
    See if a soft reset solves it, if not then a hard reset might be your last resort
    09-13-2014 10:22 AM
  4. lancorp's Avatar
    Is a "soft" reset just turning off and back on or is there a procedure for that?

    Thanks.
    09-13-2014 10:47 AM
  5. Torcher Death's Avatar
    soft reset = hold volume down + power button till it vibrates.
    As for the original problem, hows the battery saver set ?? Try turning battery saver off & see if that helps.
    pankaj981 likes this.
    09-13-2014 11:00 AM
  6. lancorp's Avatar
    soft reset = hold volume down + power button till it vibrates.
    As for the original problem, hows the battery saver set ?? Try turning battery saver off & see if that helps.
    Soft reset with phone already off, or with phone on?

    Battery saver is OFF...already checked that. What's odd is that WIFI and BT both turn off and cannot be turned back on. Just the friendly "Can't do this now, try again later" message.
    09-13-2014 11:07 AM
  7. Torcher Death's Avatar
    Soft reset with phone already off, or with phone on?
    With the phone on, start screen would do.
    09-13-2014 11:17 AM
  8. El_CidCampeador's Avatar
    I have the same problem with my Lumia 1020 after updating to Cyan.

    Did u find a solution? Hard reset, soft reset, ... tried them all but didn't work.

    09-19-2014 09:12 AM
  9. lancorp's Avatar
    I have the same problem with my Lumia 1020 after updating to Cyan.

    Did u find a solution? Hard reset, soft reset, ... tried them all but didn't work.

    Not yet. Have you tried a hard reset, but without restoring from a backup (ie., starting from scratch and reloading your apps manually)?
    09-19-2014 09:14 AM
  10. El_CidCampeador's Avatar
    Not yet. Have you tried a hard reset, but without restoring from a backup (ie., starting from scratch and reloading your apps manually)?
    I think i have tried every single option... hard reset, nokia's tool, using the developer preview,... extremely frustrating really :(
    09-22-2014 04:58 AM
  11. Bodeanicus's Avatar
    It's starting to look like ATT may have been a little hasty and not tested as thoroughly as they should.
    09-22-2014 08:09 AM
  12. Freddy1020_Unlocked_US's Avatar
    I've had issues as described by u.
    In some instances while trying to turn BT off it will just refuse to do so.
    It shows the blue "..." moving from left to right on the top left corner.
    I have not been patient enough to wait and see what error message pops out.
    What I've been doing is power cycling the phone when I wake up.
    If I do it every single morning, it would work without issues throughout the day.
    Before the CYAN update, I never had this issue.
    09-22-2014 08:58 AM
  13. El_CidCampeador's Avatar
    Lucky you!

    I reboot my cell phone several times per day just to get the Wi-Fi working again. Sometimes it lasts for a while sometimes it doesn't even work after rebooting (I just have to wait it out... :( )
    11-03-2014 08:14 AM
  14. B1zzle's Avatar
    Same
    i go to turn BT or WIFI off and the toggle button wont respond
    and the "thinking" dots ". . . . " just scroll up top for all eternity.
    very frustrating with my new MS Band

    i have, as well, done hard, soft resets, recovery tool etc
    Neo Nuke likes this.
    11-03-2014 12:25 PM
  15. B1zzle's Avatar
    11-03-2014 03:55 PM
  16. Neo Nuke's Avatar
    Same here guys. After getting the MS band it suggested I get full use of it by going to the developer preview and my phone constantly drops Bluetooth and then wifi goes out with the unresponsiveness mentioned by other posters with the moving loading dots
    11-08-2014 06:22 PM
  17. El_CidCampeador's Avatar
    Has anybody found a solution to this problem?
    I am about to throw this POS out the window
    03-16-2015 09:37 AM
  18. lancorp's Avatar
    Make sure no one is standing below the window. That will surely soften the drop and may not completely destroy the phone.

    I've returned mine TWICE to Nokia and both time, returned with the same problem (same phone, too...not a replacement).

    I gave up. It's just sitting here, looking pretty in all it's YELLOW on my desk.

    I wish I knew if it was a software issue or a hardware issue.
    03-17-2015 09:38 AM
  19. Plazma1's Avatar
    Glad to know I'm not alone in this. Gotta be software as Nokia replaced my device and it still happens
    03-17-2015 10:00 AM

Similar Threads

  1. OneDrive not working after Cyan Update
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2014, 06:18 AM
  2. Best method of data and app backup
    By scionluna in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2014, 05:06 PM
  3. Xbox Video receives minor bug fixing update for Windows Phone
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-11-2014, 04:50 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-11-2014, 04:19 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-11-2014, 04:15 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD