1. Doublebb's Avatar
    I just purchased a Lumia 1020, and when I use 4 conductor headphones I have great stereo sound. If I plug in a "normal" three conductor aux cable into my phone that is plugged into my stereo or my car radio I will only get sound out of one channel. Do I need a special 4 conductor cable to get this to work right, or is there something wrong with my phone? Everything else works great and I do love the phone, I just am wondering if this is normal behavior or is there something wrong?

    Thanks
    Bryan
    03-07-2015 09:07 AM
  2. Harrie-S's Avatar
    No you do not need to have a special plug.
    If you plug in the "3 band plug" and you do not have stereo than try to lift the plug a little but.
    So the plug should not be inserted totally in the 3.5 mm but "stick" out a mm or so.
    03-07-2015 09:16 AM
  3. Doublebb's Avatar
    I can only get stereo sound through headphones with a four conductor connection. I tried your suggestion but that didn't work. Any other ideas or suggestions?
    03-07-2015 09:49 AM

Similar Threads

  1. Weather app not updating location.
    By jssmarathon in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 11
    Last Post: 03-17-2015, 10:59 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 03-08-2015, 08:47 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-08-2015, 03:15 AM
  4. I have a nokia lumia 635 how do i print using wifi?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2015, 09:11 AM
  5. I Have lumia 630 but no option for static ip?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2015, 07:08 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD