1. Aditya Palsule's Avatar
    Hello all,

    Whenever I try to take a picture in low light example of a candle or a bulb I see a dot in my field of view which moves as i move my phone. It becomes worse when I try to capture multiple lights say for example an array of LEDs. It is very irritating to find something like this on snaps taken by such a good camera phone. Please help me out in this and what can be done about it? As you can see in images attached just above the switch board on wall in 1st and 3rd image and on edge of cupboard in a close up shot in 2nd image.
    wp_20150629_01_38_43_pro.jpgwp_20150629_01_39_49_pro.jpgwp_20150629_01_39_00_pro.jpg
    06-28-2015 03:26 PM
  2. ven07's Avatar
    isn't that due to the light? try a picture of a different object
    Laura Knotek likes this.
    06-28-2015 05:30 PM
  3. Aditya Palsule's Avatar
    hi, I know it is due to light but is it normal to have it in pic.? In this case i can't have a nice pic. of LED array as mentioned in Question .
    So, do all 1020 face this problem while shooting a light/candle in low light background OR only am the one to face it?
    06-29-2015 12:06 PM
  4. ven07's Avatar
    So, do all 1020 face this problem while shooting a light/candle in low light background OR only am the one to face it?
    So far you're the only one, that's why it's best to make a few more pictures to compare and if it really still is there, you should consider bringing the phone back?
    Laura Knotek likes this.
    07-03-2015 03:12 PM
  5. coolbreeze78's Avatar
    Not sure if it's the same issue, but my 1020 is just terrible at capturing lights. There are always serious refraction going on. Oh well.

    An example from last night:

    http://1drv.ms/1CjoSJH
    07-05-2015 04:22 PM
  6. George Kyr's Avatar
    Sorry for posting a maybe silly answer. Have you cleaned the lenses of the phone? Some dust on the sensor could be the cause of that. Since I do not believe dust has gone into the sensor encasing, try wiping clean the plastic lens cover with a soft cloth (as the one you would use for the screen) and see if it persists.
    07-06-2015 08:53 AM
  7. Aditya Palsule's Avatar
    Yup have tried cleaning the lens. Am sure that's not the issue. Anyways planning to take to service center would keep you all updated.
    07-08-2015 12:53 PM
  8. Aditya Palsule's Avatar
    hi, coolbreeze78
    The issue you are facing is mostly due to uncleaned lens, when I faced same I cleaned lens with soft cloth and results were satisfactory.
    Please try taking snaps as I have shown in example snaps and let me know it you face same issue.
    07-08-2015 01:00 PM
  9. Black3ternity's Avatar
    At OP:
    This is the Lensflare which occurs due to light refracting through the six lenses inside your camera assembly.
    It's nothing to worry about. You can circumvent that when taking a shot from a different angle. ;-)
    If your lensflare or light is smudgy, you need to clean the outer lens with a soft cloth but other than that: It's working as expected :)

    Kind regards,
    Aditya Palsule and xandros9 like this.
    07-09-2015 05:18 AM
  10. Aditya Palsule's Avatar
    thanks a lot it relieved me a lot. Tomorrow I was planning to go to service center and actually didn't wanted to operate my baby.
    07-10-2015 10:47 AM
  11. Geo Hutchings's Avatar
    Hello all,

    Whenever I try to take a picture in low light example of a candle or a bulb I see a dot in my field of view which moves as i move my phone. It becomes worse when I try to capture multiple lights say for example an array of LEDs. It is very irritating to find something like this on snaps taken by such a good camera phone. Please help me out in this and what can be done about it? As you can see in images attached just above the switch board on wall in 1st and 3rd image and on edge of cupboard in a close up shot in 2nd image.
    Click image for larger version. 

Name:	WP_20150629_01_38_43_Pro.jpg 
Views:	8 
Size:	1.03 MB 
ID:	107316Click image for larger version. 

Name:	WP_20150629_01_39_49_Pro.jpg 
Views:	5 
Size:	1.25 MB 
ID:	107317Click image for larger version. 

Name:	WP_20150629_01_39_00_Pro.jpg 
Views:	5 
Size:	1,010.6 KB 
ID:	107318

    Get this as well it will help http://www.amazon.co.uk/Neewer-Unive...pUvbUpU3152569
    07-11-2015 10:10 PM

Similar Threads

  1. L630 reboot loop with strange screen, what could it be?
    By Marc_H in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 7
    Last Post: 08-01-2015, 06:01 AM
  2. Lumia Icon - Sad Face on Reset, Now Loopbooting/Stuck @ Cogwheels
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 07-11-2015, 06:13 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 06-28-2015, 05:29 PM
  4. Lumia 630 and Build 10149
    By MarkXsama in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 0
    Last Post: 06-28-2015, 02:56 PM
  5. Humor: Joe Belfiore- King of the Hand Gesture
    By Jazmac in forum Windows 10
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2015, 02:52 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD