1. maclancer's Avatar
    My 1520's screen went blank dark and didn't respond, tried pressing the power button, display and nothing worked. Finally after like around a minute, the screen went on and everything is working fine. It's like the screen stop responding momentarily... So weird.
    Last edited by maclancer; 08-27-2014 at 02:11 AM.
    08-27-2014 01:54 AM
  2. Laura Knotek's Avatar
    Is this the first time this happened?
    08-27-2014 02:00 AM
  3. maclancer's Avatar
    Is this the first time this happened?
    Yup... First time... Never happen before. So weird.
    Laura Knotek likes this.
    08-27-2014 02:08 AM
  4. Laura Knotek's Avatar
    Yup... First time... Never happen before. So weird.
    Hopefully it does not happen again. Have you done a soft reset?
    08-27-2014 02:12 AM
  5. maclancer's Avatar
    Hopefully it does not happen again. Have you done a soft reset?
    Nope, it is working fine now. If happens again, will do it :)
    Laura Knotek likes this.
    08-27-2014 02:21 AM
  6. martan1981#WN's Avatar
    Happened to me as well. But I did not wait so long. After 20 seconds of dark, I did a soft reset. Also happened just once, 2 weeks ago.
    08-27-2014 02:25 AM
  7. maclancer's Avatar
    Wondering if means that the display will die soon... I am still under warranty.
    08-27-2014 02:48 AM
  8. hasasimo's Avatar
    Never happened for me until the Cyan update. It's happened 2 or 3 times since.
    08-27-2014 03:08 AM
  9. Pete's Avatar
    It's happened a few times to my 1520 too. The double-tap to wake the screen always wakes the phone up though.. I don't think it's happened since I upgraded to Cyan, but then I mainly wake the phone with the double tap feature so can't say for certain....
    Laura Knotek and maclancer like this.
    08-27-2014 03:33 AM
  10. maclancer's Avatar
    It's happened a few times to my 1520 too. The double-tap to wake the screen always wakes the phone up though.. I don't think it's happened since I upgraded to Cyan, but then I mainly wake the phone with the double tap feature so can't say for certain....
    Maybe is a bug from the firmware... It will be a good idea to report it to Microsoft.
    08-27-2014 04:32 AM
  11. Hugo Angulo's Avatar
    Its happened to my 1520 too. The solution.. Install Cyan from hard reset.. A clean instalation of Cyan fix the problem.
    08-28-2014 12:29 PM
  12. ncrader's Avatar
    HELP... Something similar seems to be happening to me. All of sudden around lunch today, my phone locked up. I did a soft reset. Now, my symptoms are as follows:

    Phone boots, seems sluggish to come to start screen. After I reach start screen, power button will not work and phone eventually dims with even settings not able to change display brightness. However, control of the OS is still present and screen responds to all touch interaction. Eventually, the screen goes black and once it does, the phone will NOT turn back on without soft reset, and the cycle repeats. It is really bad. I was going to do a hard reset, but have been unsuccesful in getting a 100% backup to run. Seems to be hanging or failing around 98%. Any insight or assitance is appreciated. Oh, one other thing, soft reset always seem to work with Volume down and power, so it seems the hardware buttons are funtioning correctly.
    08-28-2014 12:52 PM
  13. Formula84's Avatar
    HELP... Something similar seems to be happening to me. All of sudden around lunch today, my phone locked up. I did a soft reset. Now, my symptoms are as follows:

    Phone boots, seems sluggish to come to start screen. After I reach start screen, power button will not work and phone eventually dims with even settings not able to change display brightness. However, control of the OS is still present and screen responds to all touch interaction. Eventually, the screen goes black and once it does, the phone will NOT turn back on without soft reset, and the cycle repeats. It is really bad. I was going to do a hard reset, but have been unsuccesful in getting a 100% backup to run. Seems to be hanging or failing around 98%. Any insight or assitance is appreciated. Oh, one other thing, soft reset always seem to work with Volume down and power, so it seems the hardware buttons are funtioning correctly.
    Try this for the backup issue....
    Manage the backup, then delete... SETTINGS > Backup > apps + settings > manage backups > delete... This will remove the fowled backup that is not completing. To will receive a warning you will not be able to restore from the cloud until you turn backups back on.

    So the idea is delete the broken backup, then turn the app + settings backup on again, then perform a backup now, and watch the magic happen :-) it should complete.

    Had this very issue when going from 8.0 to 8.1.
    08-28-2014 12:59 PM
  14. maclancer's Avatar
    I did a hard reset and now seen to be more stable
    08-28-2014 09:03 PM
  15. qbnkelt's Avatar
    OK stupid question here.... House do you do a soft reset ?
    Sent from my SUPER HOT Nokia Lumia 1520 via Tapatalk
    08-29-2014 07:53 PM
  16. blue1k's Avatar
    OK stupid question here.... House do you do a soft reset ?
    Sent from my SUPER HOT Nokia Lumia 1520 via Tapatalk
    Hold down power and volume down. Wait till it reboots. Ignore any power down prompts. 😊
    qbnkelt likes this.
    08-29-2014 08:18 PM
  17. qbnkelt's Avatar
    Many thanks!!!!
    Sent from my SUPER HOT Nokia Lumia 1520 via Tapatalk
    08-29-2014 09:22 PM
  18. SteveNoza's Avatar
    Many thanks!!!!
    Sent from my SUPER HOT Nokia Lumia 1520 via Tapatalk
    Q, you came over to WP!? good to see you.
    Last edited by SteveNoza; 08-29-2014 at 10:31 PM.
    qbnkelt likes this.
    08-29-2014 10:16 PM
  19. bambuco's Avatar
    I had to me on Thursday, all day. It did resets, powered down, I even went to at&t store for help. They didn't have any refurbs in store so they had me call customer service. Spent 35 minutes going through basics, even reset phone. Since then it hasn't happened.

    Note #1: This only started since updating to Cyan, I had 8.1 via dev prog so I rolled back to get official cyan.

    Note #2: About 2 weeks (after Cyan) my back button has started to "disappear" like it no longer stays lit like the windows button or search /cortana button.

    Because of the back button issue and still under manf. warranty I went ahead and requested a cert. refurb device to be shipped. I happen to have a small dent that I'd like to get replaced,
    maclancer likes this.
    08-29-2014 10:21 PM
  20. qbnkelt's Avatar
    Q, you came over to WP!? good to see you.

    Thank you! Yup, been wanting a WP and when I retired my Q10 I got a Lumia 1520. LOVE IT!!! ❤
    09-02-2014 10:30 AM
  21. WDavis4692's Avatar
    happened to me also. Came back after 20 seconds. The capacitive buttons started flashing just before the display came back at impossibly low brightness. Had to change the brightness from auto-manual then back to auto. It's fine now.
    09-02-2014 11:00 AM

Similar Threads

  1. Black Shell for T-Mobile 635
    By glovenc in forum Nokia Lumia 635
    Replies: 13
    Last Post: 09-16-2014, 12:53 PM
  2. Keyboard wont stay up long enough to type for websites
    By TizTriickz in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-27-2014, 12:44 AM
  3. Re-syncing Date and Time for Calendar
    By Miguel Arcilla in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 09:43 PM
  4. Lumia Cyan For Lumia 620 In SaudiArabia Released
    By Radwan126 in forum Nokia Lumia 620
    Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 09:40 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 08-26-2014, 09:24 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD