10-24-2014 01:48 PM
30 12
tools
  1. jomarr's Avatar
    This problem has been occurring since I have used the 1520. Never did I experienced this with my 920 before.

    Anyways, music randomly stops playing and I can't seem to get it back to playing if I don't restart THE WHOLE PHONE. It's very annoying and no this is not an Xbox Music issue since I've tried MixRadio, the Hub Tile and other third party players and this is still happening. Whatever skipping of songs I do it still won't play. Songs are switching but it's stuck on the 'pause' button but it's not playing.. No sounds, time is not running. REALLY annoying.

    Is this an SD card issue?

    Thanks for the help in advance guys!
    08-31-2014 06:17 AM
  2. Geddeeee's Avatar
    This problem has been occurring since I have used the 1520. Never did I experienced this with my 920 before.

    Anyways, music randomly stops playing and I can't seem to get it back to playing if I don't restart THE WHOLE PHONE. It's very annoying and no this is not an Xbox Music issue since I've tried MixRadio, the Hub Tile and other third party players and this is still happening. Whatever skipping of songs I do it still won't play. Songs are switching but it's stuck on the 'pause' button but it's not playing.. No sounds, time is not running. REALLY annoying.

    Is this an SD card issue?

    Thanks for the help in advance guys!
    Does it happen if you copy music to your phone and play from there?

    If your music is on your SD card when this happens, then Yes.
    08-31-2014 07:17 AM
  3. Silviu Bogusevschi's Avatar
    I do have pretty much the same issue. Don't use SD card at all.
    The situation is sometimes the player (tried both MixRadio and Xbox Music) doesn't play next track. It's switching to it, but doesn't play.
    The way I fix it is I unplug the headphones and plug them back in.

    I do think it's a GDR1 bug, since I didn't have anything like this before.
    jomarr likes this.
    08-31-2014 07:30 AM
  4. DaveGx's Avatar
    Same problem here.
    08-31-2014 07:42 AM
  5. jomarr's Avatar
    Does it happen if you copy music to your phone and play from there?

    If your music is on your SD card when this happens, then Yes.
    Haven't tried it. But with my 920 running DVP it's fine..

    Posted via Windows Phone Central App for Android!
    08-31-2014 10:33 AM
  6. jomarr's Avatar
    I do have pretty much the same issue. Don't use SD card at all.
    The situation is sometimes the player (tried both MixRadio and Xbox Music) doesn't play next track. It's switching to it, but doesn't play.
    The way I fix it is I unplug the headphones and plug them back in.

    I do think it's a GDR1 bug, since I didn't have anything like this before.
    Wow. Thanks I will try this tomorrow and see what happens
    08-31-2014 10:40 AM
  7. DaveGx's Avatar
    Another issue is when I'm playing through Aux to a stereo, and then I receive a text message Cortana alerts me. When it resumes playing, the it doesn't play through the Aux anymore. Unplugging and plugging in the Aux cable doesn't fix it. I have to stop and then hit play again. Sometimes that fixes it
    08-31-2014 12:48 PM
  8. markdotai's Avatar
    This problem has been occurring since I have used the 1520. Never did I experienced this with my 920 before.

    Anyways, music randomly stops playing and I can't seem to get it back to playing if I don't restart THE WHOLE PHONE. It's very annoying and no this is not an Xbox Music issue since I've tried MixRadio, the Hub Tile and other third party players and this is still happening. Whatever skipping of songs I do it still won't play. Songs are switching but it's stuck on the 'pause' button but it's not playing.. No sounds, time is not running. REALLY annoying.

    Is this an SD card issue?

    Thanks for the help in advance guys!
    Sounds like it might be the same problem as experienced in this other thread: (UGH I can't paste a link as not enough posts yet) It's the Lumia 930 forum "Music apps only play 2 songs then stop...". Which as noted by Silviu Bogusevschi seems to be to do with headphones for some reason ...
    08-31-2014 03:49 PM
  9. jomarr's Avatar
    Sounds like it might be the same problem as experienced in this other thread: (UGH I can't paste a link as not enough posts yet) It's the Lumia 930 forum "Music apps only play 2 songs then stop...". Which as noted by Silviu Bogusevschi seems to be to do with headphones for some reason ...
    I saw it, it probably is that. I think is a bug on Cyan. Hopefully we get a fix soon.
    08-31-2014 08:26 PM
  10. preeman's Avatar
    Same here, Lumia 1520. Australia. Sometimes no music until I unplug and plug headphones back in.
    09-01-2014 05:56 PM
  11. jomarr's Avatar
    Update: I tried the plugging and unplugging of headphones and it worked! Not sure I want to get used to this, I hope Microsoft fixes this because it's annoying.

    Thanks for the help guys!
    09-02-2014 12:17 AM
  12. HeyCori's Avatar
    Could it be a problem with that specific brand of headphones? Try a different brand, maybe that will fix the issue.
    09-02-2014 12:29 AM
  13. Silviu Bogusevschi's Avatar
    Could it be a problem with that specific brand of headphones? Try a different brand, maybe that will fix the issue.
    The music is not playing on the phone, not in the headphones. It's not a headphone issue definitely ;)
    09-02-2014 06:00 AM
  14. jomarr's Avatar
    Could it be a problem with that specific brand of headphones? Try a different brand, maybe that will fix the issue.
    I doubt it. I use a Soundmagic E10 and I'm pretty sure the others experiencing this doesn't use the same brand as mine.

    It's probably an OS bug since our guys over the 930 sub forum are having problems as well.
    09-02-2014 11:22 AM
  15. awesomeindeed's Avatar
    Same here. Didn't really even notice it until I was sitting in the garage having a couple beers after working on the bike and noticed music wasn't playing anymore. Happened twice this past weekend.
    09-02-2014 12:30 PM
  16. CnastyU's Avatar
    I am not getting my notifications coming through my ear buds but the music plays fine. I was mowing the lawn and didnt realize I was receiving texts as I was not notified during the music playback.
    09-02-2014 01:08 PM
  17. Paul Foulkes's Avatar
    I have this problem and I cure it the same way, by unplugging speaker/headphones. Im on 8.1 but not GDR1.
    It only ever happens if the phone is not mobile ( and using it connected via cable or Bluetooth to a speaker)
    Is it because the phone motion sensor senses it is still and turns off ( as if you were listening to music via headphones and fell asleep??)
    09-03-2014 11:55 AM
  18. Lancer9tn8ty's Avatar
    This problem has been occurring since I have used the 1520. Never did I experienced this with my 920 before.

    Anyways, music randomly stops playing and I can't seem to get it back to playing if I don't restart THE WHOLE PHONE. It's very annoying and no this is not an Xbox Music issue since I've tried MixRadio, the Hub Tile and other third party players and this is still happening. Whatever skipping of songs I do it still won't play. Songs are switching but it's stuck on the 'pause' button but it's not playing.. No sounds, time is not running. REALLY annoying.

    Is this an SD card issue?

    Thanks for the help in advance guys!
    This has been happening all week to me and I've been resorting to restarting my phone completely to get it to work again, however today I discovered that if I unplug my auxiliary cable from my phone and then back in again it starts working.
    09-24-2014 11:05 PM
  19. Lancer9tn8ty's Avatar
    Oh that actually makes sense because it only happens when I leave my phone untouched and unattended for an extended period of time. Anyone know if this is a feature that can be turned off?
    09-24-2014 11:09 PM
  20. Loc Ngo's Avatar
    I don't know about your headphone but mines are from Nokia so they have a small button on them used to pick up calls. I've had this issue happened to me quite regularly and at first I had tried resetting the phone like you are doing but then I found out that I should just hit that button twice and things would be back to normal. Hope my tip helps.
    09-25-2014 04:05 AM
  21. steadydon's Avatar
    Same issue here!!!! Just got the green AT&T 1520 and when at the gym working out the music randomly just stops. I sure hope Microsoft sees threads like these and realizes there is a problem and it needs to be fixed; PRONTO!!!!
    10-06-2014 02:09 PM
  22. Durahl's Avatar
    Started having the same Problem about 2 weeks ago using Atomic Floyd SAF0106/01/00 AirJax Headphones.
    Happens with pretty much any Music App be it XBox Music, MixRadio, MusicPlayer or OneMusic.
    Had the Phone Factoryreset about 3-4 Times by now with or without restoring from a Backup.
    Will see how the RePlugging Solution will work out as it's definitely faster than restarting the Phone everytime this happens.

    RePlugging the Headphones indeed solved the Problem after it happened again today... Lets see when this gets fixed.
    Last edited by Durahl; 10-08-2014 at 08:22 AM.
    10-08-2014 04:58 AM
  23. mcbeastly's Avatar
    I'm having the same problem (930, 8.1 cyan) and I was having to turn off and restart to phone to get any music out of it. Never tried the headphone unplug trick though - I'll give it a go next time!
    10-08-2014 10:39 AM
  24. GSOgymrat's Avatar
    I've noticed the same thing. It started a couple of weeks ago and only happens when I am plugged into the audio jack, not when I am using Bluetooth.
    10-09-2014 06:52 AM
  25. Durahl's Avatar
    Today, after 5h+ of listening to Music, I haven't had a single hickup while on Friday I had it happen at least 4-5 times with the very same Playlist.

    No Application Updates have happened in the meanwhile - Running Firmware Version: 02061.00066.14253.40002

    Crossing my Fingers for it to a) have either solved itself or b) will happen less frequently like it now appears to happen.
    10-20-2014 07:44 AM
30 12

Similar Threads

  1. Do I need a Music Pass for streeming?
    By Memoryoke in forum Groove Music
    Replies: 4
    Last Post: 09-08-2014, 11:58 AM
  2. Facebook and Google Mail problem
    By Swoncen in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 11
    Last Post: 09-02-2014, 03:47 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 08-31-2014, 10:49 PM
  4. Songs copied to SD card not showing in music
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 08-31-2014, 12:20 PM
  5. Un-install microsoft music app?
    By loribinca in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 3
    Last Post: 08-31-2014, 02:20 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD