The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
10-20-2016 02:48 AM
212 ... 6789
tools
  1. GoodThings2Life's Avatar
    I love how I posted a freaking video that proved the issue and the source of the issue and the fix and yet a lot of you are still bickering about it like it's some sort of weird, impossible thing.

    Do I know how/why theChive accomplished it? Nope. But as I said originally, it's probably a glitch in the OS that theChive happened to surface. Just like how Brandon Paddock discovered a bug in app launch times with Tweetium and had to wait for MS to issue a DP update to fix it.

    Why is it so inconceivable that an app developer triggered a bug?

    Also, since uninstalling that app, I've had ZERO issues recur. I do have Gestures beta and updated Extras+Info and updated Glance on my Lumia 1520, and no issues. No hard reset. Just uninstall THEN reboot by power down (not Power+Volume reboot). Done.
    01-03-2015 08:13 AM
  2. Stuperior's Avatar
    Just remember several people like myself, have posted to say we never installed Chive, ever. I'm now thinking there was 2 faulty apps that came out at about the same time....
    01-03-2015 11:09 AM
  3. GoodThings2Life's Avatar
    Just remember several people like myself, have posted to say we never installed Chive, ever. I'm now thinking there was 2 faulty apps that came out at about the same time....
    I know that five minute workout app was supposedly a problem, but it was pulled before I could test it.
    01-03-2015 12:20 PM
  4. Stuperior's Avatar
    Yep... and I had installed that!

    Not worried now though, got my new 930 to play with instead :)
    01-03-2015 12:37 PM
  5. Jonnie LasVegas's Avatar

    Also, since uninstalling that app, I've had ZERO issues recur. I do have Gestures beta and updated Extras+Info and updated Glance on my Lumia 1520, and no issues. No hard reset. Just uninstall THEN reboot by power down (not Power+Volume reboot). Done.
    I just wish I had your luck, really I do. I have this bug still. I've tried exactly what you said, actually the first thing I did, and still have these same problems. But it obviously isn't something that will work for all phones in this situation. Hoping that if we ever get denim it might fix it.
    01-11-2015 06:21 PM
  6. Rafael Yousuf's Avatar
    Maybe i am too late for this thread, but i know that the official Chive app was using ads right? can anyone tell me if it was using the 'ad mediator' released by microsoft or what? I am developing a universal app supported by ads with the ad mediator and my app is now causing the same issue. My app doesnt display any videos or gif images so my only guess is that the ad mediator control is doing this.

    Anyone can confirm this?
    Thank you all
    01-14-2015 07:31 AM
  7. HoosierDaddy's Avatar
    Maybe i am too late for this thread, but i know that the official Chive app was using ads right? can anyone tell me if it was using the 'ad mediator' released by microsoft or what? I am developing a universal app supported by ads with the ad mediator and my app is now causing the same issue. My app doesnt display any videos or gif images so my only guess is that the ad mediator control is doing this.

    Anyone can confirm this?
    Thank you all
    You say your app has the same problem but then seem to describe a different problem. Can you confirm there are problems OUTSIDE your app such as the power button not working after running your app with ad mediator?
    01-14-2015 08:36 AM
  8. Rafael Yousuf's Avatar
    You say your app has the same problem but then seem to describe a different problem. Can you confirm there are problems OUTSIDE your app such as the power button not working after running your app with ad mediator?
    Hi, yes I can confirm it, it happened on my Lumia 925 and a couple of 520s. What I meant by the app isn't displaying any videos or GIF is that my app isn't a media player or anything similar to the chive. The only things in common are that both apps are universal and both display ads. My app is basically stimulating the driver knowledge test so I haven't done any complex things in it.
    01-14-2015 10:10 PM
  9. Krokodilrotze's Avatar
    you could contact the developer of the "GOLOTTO" app from NeoLotto. Their app caused the same problem and they were working with microsoft on this issue. or have a shot at the microsoft forum, the link was posted here earlier #175^^. i don't know much about developing, but it does sound like quite a big os bug if ads in apps can cause that.
    01-15-2015 05:58 PM
  10. Rafael Yousuf's Avatar
    you could contact the developer of the "GOLOTTO" app from NeoLotto. Their app caused the same problem and they were working with microsoft on this issue. or have a shot at the microsoft forum, the link was posted here earlier #175^^. i don't know much about developing, but it does sound like quite a big os bug if ads in apps can cause that.
    Do you have a link to their website or their app. Thank you for your reply...
    01-15-2015 07:37 PM
  11. Krokodilrotze's Avatar
    Can't find the original app right now, it was pulled. but they submitted it again with a slightly different name. I can't post the link, I'll send it to you via pm.
    Rafael Yousuf likes this.
    01-15-2015 08:04 PM
  12. Rafael Yousuf's Avatar
    Can't find the original app right now, it was pulled. but they submitted it again with a slightly different name. I can't post the link, I'll send it to you via pm.
    Alright, if I find the app I will get in contact with them to see if we can solve this. Thank you
    01-15-2015 08:10 PM
  13. Sunil Patil2's Avatar
    Hey, wait a minute.. Did MS release fix for this? My L925 is back to normal and no lock button issues at least for last 18 hours. Anyone still facing issue??
    PS: used charger to unlock phone for 30 days, hard to forget that practice today !
    Rafael Yousuf likes this.
    01-18-2015 10:15 AM
  14. Rafael Yousuf's Avatar
    Hey, wait a minute.. Did MS release fix for this? My L925 is back to normal and no lock button issues at least for last 18 hours. Anyone still facing issue??
    PS: used charger to unlock phone for 30 days, hard to forget that practice today !
    Can you provide more information about this update. Also when was it released and have you tried with my app?
    Search the store for "RafaelWare"and download the app to test it if you want.
    01-18-2015 10:26 AM
  15. Sunil Patil2's Avatar
    Can you provide more information about this update. Also when was it released and have you tried with my app?
    Search the store for "RafaelWare"and download the app to test it if you want.
    Unfortunately I don't have much info on this. There was no popup or any info abt the fix. Earlier whenever I did soft reset, phone would behave normally for 2-3 hours. But its almost 24 hours now, and I have no issue with the phone. Hence I guessed MS finally got some time to put things in place after leaving the malware in system for exact 30 days. Sorry I cant test the app, as I use windows as my primary phone. :( Also I wish to know if anyone got this fix or this is just hallucination! LOL
    01-18-2015 11:21 AM
  16. Krokodilrotze's Avatar
    No changes for me. There are days where I only have to soft reset my phone once but sometimes it's just 10 minutes after the reset.
    I doubt that they released a fix.
    01-18-2015 03:02 PM
  17. Sunil Patil2's Avatar
    No changes for me. There are days where I only have to soft reset my phone once but sometimes it's just 10 minutes after the reset.
    I doubt that they released a fix.
    I am using my mobile for almost 2.5 days , no more lock screen issue.. Maybe, MS is fixing the issue incrementally on Lumia devices.
    Posting from my L925
    Rafael Yousuf likes this.
    01-19-2015 12:05 PM
  18. Rafael Yousuf's Avatar
    If MS is fixing the issue with updates then it would've arrived to all phones at the same time because it will be an OS update and not a FW update which requires carriers approval.
    01-20-2015 06:26 AM
  19. Jonnie LasVegas's Avatar
    If MS is fixing the issue with updates then it would've arrived to all phones at the same time because it will be an OS update and not a FW update which requires carriers approval.
    True. Strange thing; I woke up yesterday and checked for OS updates (come on denim, lol) and it said something went wrong with your update you've lost connection with the server. So I pushed check for updates, thinking it would download and install my update. Then it gives me the old your phone is up to date.
    Kind of confused by that one. But the funny thing is my phone has been working flawlessly ever since. None of the previous problems are happening.
    01-20-2015 09:17 AM
  20. Sunil Patil2's Avatar
    True. Strange thing; I woke up yesterday and checked for OS updates (come on denim, lol) and it said something went wrong with your update you've lost connection with the server. So I pushed check for updates, thinking it would download and install my update. Then it gives me the old your phone is up to date.
    Kind of confused by that one. But the funny thing is my phone has been working flawlessly ever since. None of the previous problems are happening.
    I guess I too tried it, and result is same :D
    Can anyone facing issue try to update phone and check once? Though it may say, your phone is upto date, it may fix this issue... Give a try and update results.
    01-20-2015 11:26 AM
  21. Mindy Miller2's Avatar
    I guess that Chive app ****ed things up in the way the phone boots up or sets **** up. I already reset mine and everything seems to be acting normal. Now its just a matter of waiting 2 or so hours to finish downloading all the apps and stuff
    I had this problem and I reset my phone it worked great for a day and now its back to where. I started...
    04-01-2015 03:21 PM
  22. Mindy Miller2's Avatar
    I however did not download any apps this time...
    04-01-2015 03:23 PM
  23. tboy2000's Avatar
    This happened on my Samsung ativ s. Could power down phone but not turn off display with power button. Home key the same. Only a factory reset fixed the problem so def an app caused it. The pigs!
    04-01-2015 09:45 PM
  24. tommaxx's Avatar
    Hi there,

    none of the apps discussed here have ever been installed onto my 830. However, I'm facing the same issue, i.e. not being able to lock my phone pressing the power button since yesterday.

    Are you guys using an Micro SD card? I have the impression that after taking out that SanDisk Ultra 32 GB and soft resetting my phone all seems to work quite normal.

    Cheers,
    t.
    Last edited by tommaxx; 06-02-2015 at 12:26 PM.
    06-02-2015 11:32 AM
  25. Dan TheMan86's Avatar
    OMG...I just got this issue and uninstalled all the apps I have downloaded in the past week (only 3 apps). Nothing has fixed it! What is the issue???
    09-28-2015 03:47 PM
212 ... 6789

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 12-31-2014, 04:28 AM
  2. copied photos from laptop are not visible in phone lumia 925
    By nijeshkn14 in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 4
    Last Post: 12-20-2014, 11:41 AM
  3. TheChive launches 'probably the best app in the world' for Windows 8.1 and Windows Phone
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-19-2014, 07:34 PM
  4. How do I unlocked my GSM phone with an indicator light?
    By clulesstx in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-19-2014, 01:38 PM
  5. Time is running out! Save 20% on Windows Phone cases, chargers, Bluetooth and more
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-19-2014, 12:30 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD