1. hharry's Avatar
    Hello there,

    There seems to be an issue with contacts, and how their phone numbers are stored. When storing a contact number with a local format (ie 099123123) instead of internaltional (ie +59899123123) and receiving a sms message or phone call, the contact number fails to find the contact name (the received number is in international format, but the stored number is in local format). This only happens on the lumia 520, because I have a lumia 720 and 920 and it works fine.

    I'm not sure if im clear, but is there any way I can fix this? The device already has the lumia black update. And doing a soft reset doesn't help.

    I have googled a bit, and some people say this happens when you have a phone number twice but I have checked and this is not the problem.

    An example:

    Contact name: Alice, number 099123123.
    Send sms to alice, name displays fine on the message hub.
    Receive response from Alice, number is not recognized and shows as +59899123123 in the message hub.
    03-22-2014 09:14 PM
  2. hope4wp's Avatar
    have you tried deleting the number and saving it again with a different name?
    03-23-2014 03:04 AM
  3. hharry's Avatar
    Nope, still doesn't work.

    No one had this problem before?
    03-23-2014 03:13 PM
  4. juanitoriv's Avatar
    Check the International Assist options in settings, phone.
    03-23-2014 03:59 PM
  5. hharry's Avatar
    It was turned off, I have turned it on but it doesn't seem to fix the problem.
    03-23-2014 04:01 PM
  6. hope4wp's Avatar
    Is this the problem with other contacts too?
    03-23-2014 04:48 PM
  7. hharry's Avatar
    It is with every contact that is not saved with an international phone number format.
    03-23-2014 04:52 PM
  8. juanitoriv's Avatar
    Is your region set correctly?
    03-23-2014 05:24 PM
  9. hharry's Avatar
    Yes, country is set correctly (Uruguay).

    What brings my attention is that the box was in chineese (or korean or w/e) and im in a latin america country. Perhaps that has something to do with the problem.
    03-23-2014 05:33 PM
  10. juanitoriv's Avatar
    Most likely yes. Try this....In settings, accounts, long press on Windows and sync it. Then soft reset (off then on). Let me know if that works
    03-23-2014 05:57 PM
  11. hharry's Avatar
    Nope, didn't work. I believe this is a firmware related isse that wont be able to be fixed =/
    03-31-2014 06:16 AM

Similar Threads

  1. Just one issue with Ativ S Neo
    By Benito Sifuentes in forum Samsung ATIV S Neo
    Replies: 6
    Last Post: 04-09-2014, 12:15 AM
  2. Replies: 19
    Last Post: 04-08-2014, 04:13 PM
  3. battery life and charging times of your 1520?
    By paqpaqpaq in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 7
    Last Post: 03-26-2014, 10:51 AM
  4. Office Lens, At Bat, Blink and more are your app highlights for the week!
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-22-2014, 05:47 PM
  5. Untappd and beer fans should download Hoppd from the Windows Store
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-22-2014, 05:46 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD