1. MMarz04's Avatar
    I updated to Windows 8.1 last weekend, and ever since then I have been unable to send our receive picture messages or group texts. My service provider is Net10, and so far they have been of no assistance at all. I can send single texts and access the internet and app store, but can't make media messaging work. Can anyone help me solve this please?
    08-09-2014 04:30 PM
  2. TechFreak1's Avatar
    Sounds like an APN issue, you need to either activate the relevant APN or add in manually.
    You can do either in settings ->access point.

    Edit:

    A quick bing search got me the following:
    https://www.net10forum.com/viewtopic.php?f=5789&t=82861
    https://www.net10.com/direct/control...!1407619880659

    Bing Search URL:
    Net10 Media messaging apn settings - Bing
    Laura Knotek likes this.
    08-09-2014 04:52 PM
  3. MMarz04's Avatar
    My settings already match Net10's requirements. Here are my APN Settings:

    Internet APN:
    APN: tfdata
    Proxy Server: 66.209.11.33
    Proxy Port: 80

    MMS APN:
    APN: tfdata
    WAP Gateway: mms3.tracfone.com
    WAP Gateway Port: 80
    MMSC (URL): http ://mms-tf.net/
    MMSC Port: 80

    I have called Net10 support, and they confirmed all of these settings twice. Additionally, all messaging and data was working with the same settings one week ago. Since the update to 8.1, I can't send media or group messages, but can still send normal, individual text messages. My first thought was APN settings, but everything appears to be configured correctly. Anybody else having this problem? Any advice on different APN settings, or another work around that will allow media/group messaging to work?
    08-09-2014 07:35 PM
  4. TechFreak1's Avatar
    I see, the only thing I can think of is the "Group Text" setting turned on?
    Under text messages - settings - scroll down.
    08-09-2014 11:24 PM
  5. MMarz04's Avatar
    Yup, group text and automatically download MMS are both turned on.
    08-09-2014 11:30 PM
  6. TechFreak1's Avatar
    Well then I'm at a loss here.. as I don't have a 520 or use Net10.
    08-10-2014 02:22 AM
  7. MMarz04's Avatar
    I don't understand what's going on either. If anyone else can shed some light on this, I would really appreciate the help!
    08-10-2014 02:02 PM
  8. MMarz04's Avatar
    Update:
    I deleted all my APN settings, did a soft reset, and re-entered my APN settings. The phone now appears to be working for both media and group messaging, miraculously. I'm not sure what caused the problem in the first place, but it is working now. If you have a similar problem, try this and see if it works for you!
    08-13-2014 10:38 AM

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 11-11-2015, 09:20 PM
  2. Replies: 12
    Last Post: 08-11-2015, 09:39 PM
  3. Replies: 28
    Last Post: 08-23-2014, 06:41 PM
  4. Windows Phone 8.1 Update 1 dp = no more temporary files?
    By metalchick719 in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 11
    Last Post: 08-13-2014, 02:40 PM
  5. No email or search after Windows Phone Cyan update
    By Chirurgie in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-09-2014, 05:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD