1. Chris2183's Avatar
    I recently moved down from the 925 to the 521. I use the camera a lot and up until this evening the camera has been very snappy. But now after pressing the button down halfway and getting the pre-focus beep, I finish pressing the shutter button and then there is about a 2-3 second delay before the pic is taken. Ive tried restarting the phone but that didnt help. Any other suggestions I can try to clear this up would be greatly appreciated
    07-30-2013 07:22 PM
  2. mogelijk's Avatar
    My first thought would be to check the storage on your phone. The first thing that came to mind is that it has slowed down because it is taking longer for the phone to store the picture, either your storage (either phone or SD card) getting too full or possibly an issue with the SD card (perhaps going bad).
    Chris2183 likes this.
    07-30-2013 07:51 PM
  3. Chris2183's Avatar
    My first thought would be to check the storage on your phone. The first thing that came to mind is that it has slowed down because it is taking longer for the phone to store the picture, either your storage (either phone or SD card) getting too full or possibly an issue with the SD card (perhaps going bad).
    Its a clean install of the OS, but I am storing photos on an SD card, I will move it back over to the phones storage and see if it clears it up. Thanks
    07-30-2013 08:14 PM
  4. bozza72's Avatar
    my 820 always lags when i store pic to the memory card, i now clear my phone once a week and store pics to the phone memory and have not had any lag since
    Chris2183 likes this.
    07-30-2013 08:31 PM
  5. Chris2183's Avatar
    Moving the photo storage back to the internal memory solved my problem. Thanks guys
    bozza72 likes this.
    07-31-2013 06:54 PM

Similar Threads

  1. Camera lag when sd card is inserted
    By jtsmak in forum Nokia Lumia 520
    Replies: 6
    Last Post: 09-10-2013, 03:57 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 08-05-2013, 09:42 AM
  3. Lag issue
    By jmenrique in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2013, 08:27 AM
  4. AF & Shutter Speed
    By rexii23 in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 2
    Last Post: 07-25-2013, 09:55 AM
  5. Half-press shutter button not working?
    By malmen_tm in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 6
    Last Post: 07-19-2013, 01:28 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD