1. Eric Goforth's Avatar
    Hello,



    I'm trying to get my Lumia 521 to work on consumer cellular. I've upgraded it WP 8.1. Here are the settings they've given me (I think it's for an earlier version of WP):





    1. Go to Menu.
    2. Go to Settings.
    3. Go to Wireless and Networks, or more, or more settings (4th option).
    4. Go to Mobile Networks This step can be different on some phones.
    5. Go to Access Point Names.
    6. Press menu.
    7. Press new APN.
    8. Fill in the blanks as seen below.

    Name

    CCI LTE



    APN

    ccdata



    Proxy

    Not set



    Port

    Not set



    Username

    Not set



    Password

    Not set



    Server

    http://mmsc.mobile.att.net



    MMSC

    http://mmsc.mobile.att.net



    MMS Proxy

    proxy.mobile.att.net



    MMS Port

    80



    MCC

    310



    MNC

    410



    Authentication Type

    PAP



    APN type

    default, mms, supl



    APN protocol

    Not set

    9. After you fill in the blanks press menu and save.
    10. At the APN screen it you now see Consumer Cellular.
    11. Press on the circle next to CCI LTE, it should turn Green.
    12. Now enjoy



    I've gone into Access Point, after making sure I had the lastest one. I'm trying to create a new APN, here are the settings I see:



    Name

    Internet APN ----------------------------------------

    Access Point Name

    Username

    Password

    Proxy address

    Proxy port

    Network type

    Authentication Type

    MMS APN------------------------------------

    MMS Access Point Name

    Username

    Password

    Proxy address

    Proxy port

    MMSC address

    Network Type

    Authentication type


    I don't see a place to put in "server", does anyone know where that would go?

    -Eric
    06-27-2014 08:31 PM
  2. Eric Goforth's Avatar
    I tried a couple settings at:



    http://forums.windowscentral.com/nok...-cellular.html





    The ones the guy used on his 1020 worked for me:



    mms apn
    APN __att.mvno_______________________
    User name __blank_____________________
    Password ___blank_________________

    WAP gateway (URL) __proxy.mvno.ccmobileweb.com______
    WAP gateway port ___80__________________
    MMSC (URL) __http://mmsc.cingular.com___
    MMSC port __80_________________________
    Maximum MMS size ___99999______________

    internet apn
    APN ____att.mvno________________________
    User name __blank_____________________
    Password _______blank________________

    Proxy server (URL) __proxy.mvno.ccmobileweb.com____________
    Proxy port __80_______________________



    I set it up, tried it initially, it didn't work. I then rebooted, still didn't work. I then noticed that I had a notification from my Craigslist app, even though I wasn't on Wifi. I went to IE and saw that I could browse the web. Not sure why that was. I noticed in the settings that CC sent me they said to use PAP. I was going to try that, but then it started working...



    -Eric
    06-30-2014 06:20 AM
  3. Eric Goforth's Avatar
    These settings were working on the AT&T 1020 I bought but now MMS is broken.
    07-15-2014 09:41 AM
  4. Peter Sawall's Avatar
    My MMS stopped working after updating to 8.1 as well. I was able to fix it by changing both the internet and MMS settings to use ipv4. This appears to be a new option after the update and I believe the MMS servers are not ready for ipv6 as the internet worked just fine, just no MMS. Do note that BOTH MMS and Internet APN must be set to ipv4.
    09-16-2014 03:22 PM

Similar Threads

  1. Do I Need A Case For The Nokia Lumia 925?
    By johnskrilla in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 47
    Last Post: 04-13-2015, 08:46 PM
  2. Replies: 22
    Last Post: 06-28-2014, 01:14 PM
  3. Nokia Canada
    By Iain_S in forum Nokia Lumia 635
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2014, 07:52 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-27-2014, 06:05 PM
  5. nokia lumia 520 freezes what is the cause
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2014, 05:18 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD