1. Windows Central Question's Avatar
    Starting from yesterday my nokia lumia 625 stopped detecting the home wifi.It detects the others but mine not.Help me please!
    06-06-2016 01:29 AM
  2. Maurizio Troso's Avatar
    Starting from yesterday my nokia lumia 625 stopped detecting the home wifi.It detects the others but mine not.Help me please!
    Did you set your router in WPA2 wireless security instead of old WEP?
    06-06-2016 02:24 AM
  3. Ovidiu Mocanu's Avatar
    It already was on
    06-06-2016 02:53 AM
  4. Laura Knotek's Avatar
    Have you tried rebooting your router?
    06-06-2016 03:02 AM
  5. Ovidiu Mocanu's Avatar
    I didnt..But i just realised that the other devices in the house,like dads tablet,is not finding it either.My PC has internet connection.Is something wrong with the wifi or something?
    06-06-2016 03:14 AM
  6. Laura Knotek's Avatar
    It sounds like a router problem if multiple devices cannot connect.

    My first suggestion would be to reboot the router.
    06-06-2016 03:15 AM
  7. VigneshB's Avatar
    As already suggested, try rebooting the router first.
    Also check whether you've turned on "Hide SSID" function on your router's administration page.
    06-06-2016 03:31 AM
  8. Ovidiu Mocanu's Avatar
    Any link for that please?
    06-06-2016 09:49 AM
  9. VigneshB's Avatar
    The SSID won't get hidden unless someone explicitly set it so.
    Anyway, the procedure would vary from router to router.
    1. Login to your router's page using any ethernet connected PC (192.168.1.1 or 192.168.0.1. Check the manual.) The user name and password would generally be "admin" , "password"
    2. Go to the tab labelled as Wireless or its equivalent.
    3. Find for some option like "Enable SSID broadcast". Turn it off.
    06-06-2016 10:03 AM
  10. Ovidiu Mocanu's Avatar
    The name or password is not working
    06-06-2016 11:19 AM
  11. VigneshB's Avatar
    What's your router model? Also try out "admin" as both username and password.
    Check out the user manual, it would contain the details.
    On a side note, had the username and/or password has been changed manually, you need to ask the one who has changed it!
    Laura Knotek likes this.
    06-06-2016 11:22 AM
  12. speccy's Avatar
    Just unplug the power to it for a couple of minutes, then plug it back in. There's a pretty good chance that's all you'll need to do.
    06-06-2016 11:25 AM
  13. Ovidiu Mocanu's Avatar
    Vignesh i tryed using admin and admin as user and password,but doesnt work.
    i have a TL-WR941ND

    Speccy,I will try,thanks
    06-06-2016 12:32 PM
  14. VigneshB's Avatar
    I thought you had already rebooted the device! Please do it first. Most probably that should fix the problem. The other's are just hit and trial methods.
    TP Link's support page states the username and password as admin. What can I do if I forget the login password of TP-LINK Wireless Router? - Welcome to TP-LINK
    Download for TL-WR941ND V5 - Welcome to TP-LINK
    Most probably it has been changed during its initial setup.
    Laura Knotek and TechFreak1 like this.
    06-06-2016 12:49 PM
  15. Maurizio Troso's Avatar
    Happened to me yesterday, I got a D-Link (co-op of Tp-Link)

    Simply rebooted the phone, no soft reset. Rebootin router and checking advanced menus confirmed nothing changed
    06-07-2016 03:03 AM
  16. speccy's Avatar
    Vignesh i tryed using admin and admin as user and password,but doesnt work.
    i have a TL-WR941ND

    Speccy,I will try,thanks
    If rebooting doesn't solve it and you can't log in to it to check settings etc. then you can still do a factory reset which will restore the unit back to it's factory defaults, which also means it will revert back to the default username and password, so you could then log in and set up the WiFi again. It's not a DSL router so you don't have to worry about a broadband username and password normally on that type of internet connection. The button for the factory reset is located on the rear of the unit, press it for about 10 seconds to reset the router.
    TechFreak1 likes this.
    06-07-2016 05:32 AM
  17. TechFreak1's Avatar
    If the reboot and factory reset don't work then I'm afraid the WiFi chipset is well and truly gone.

    However if you have to intermittently reset/reboot it to get WiFi back... this would indicate the WiFi chipset is on the verge of dying out.

    I imagine it's the latter and it may not be long until the ethernet ports follow.
    06-07-2016 08:46 AM
  18. speccy's Avatar
    Wireless N routers are quite cheap, so if it does need replacing, it's not too bad... Not as bad as having to replace a DSL router which is more money due to them having an internal modem as well.
    06-07-2016 09:30 AM

Similar Threads

  1. Lumia 950Xl or Wait?
    By TheFryerD in forum General Phone Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2016, 05:39 AM
  2. Custom SMS Tones not working after .318 update?
    By vikki001 in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2016, 06:07 PM
  3. Why can't I open my photos?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2016, 02:25 AM
  4. Why are apps not opening or forcefully closing after charging the battery?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2016, 02:04 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD