1. charliefromflorida's Avatar
    When I tap Internet explorer on the start screen I receive a message asking me if I want to search the store for an app. Further the message states "You need to install an app for this task" when I say yes I am taken to the store and a few browser apps are shown as being available for D/L. All other functions on the phone seem to work fine. I have powered the phone on and off a couple of time and have pulled the battery and reinstalled but continue to have this problem. It's almost as if Internet Explorer has become corrupted or uninstalled.
    01-06-2015 10:20 PM
  2. Harrie-S's Avatar
    I think the tile on the start screen is broken. Go to the app list. You still should see the app IE.
  3. Harrie-S's Avatar
    I think the tile on the start screen is broken. Go to the app list. You still should see the app IE.
    Laura Knotek likes this.
    01-06-2015 10:26 PM
  4. charliefromflorida's Avatar
    When I tap Internet explorer on the start screen I receive a message asking me if I want to search the store for an app. Further the message states "You need to install an app for this task" when I say yes I am taken to the store and a few browser apps are shown as being available for D/L. All other functions on the phone seem to work fine. I have powered the phone on and off a couple of time and have pulled the battery and reinstalled but continue to have this problem. It's almost as if Internet Explorer has become corrupted or uninstalled.
    01-06-2015 10:33 PM
  5. xandros9's Avatar
    Try deleting browser history and stuff, I think IE is trying to return to a certain webpage that or file that is causing that thing.

    If you can, try hitting the tab button ASAP when starting IE and close the tabs.
    Laura Knotek likes this.
    01-06-2015 10:47 PM
  6. charliefromflorida's Avatar
    the IE on the app list provokes the same behavior as the tile.
    01-07-2015 12:28 AM
  7. bokchoy1's Avatar
    What about trying to open IE indirectly though ads or links from emails? Does that work?

    I had a similar problem on one of my old phones running WP7.x. I don't know whether this is the same problem as it was a different phone and WP8 is also very different. Anyway, I used to open a lot of other apps (at least 10 or more, including things like Facebook, weather, whichever Youtube app I had, photo editors, etc.). Then I'd try opening IE again. Sometimes this worked.

    My hunch was, due to the fact that WP7 only keeps 4 or 5 apps in the "background", I could eventually make it forget what I had open in IE. Does it actually work that way? I've got no clue.
    01-07-2015 01:22 AM
  8. charliefromflorida's Avatar
    after deleting the history and getting several tabs closed + rebooting the phone Internet Explorer is now working correctly. Thanks for suggestions and comments.
    xandros9 likes this.
    01-07-2015 01:39 AM

Similar Threads

  1. Which is the best antivirus for my Lumia 535?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 21
    Last Post: 02-01-2016, 02:34 AM
  2. Lumia denim availability
    By djeire84 in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 17
    Last Post: 01-08-2015, 05:24 PM
  3. Replies: 13
    Last Post: 01-07-2015, 09:32 PM
  4. Can I get sketchup on my surface 2?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2015, 10:34 PM
  5. Beta testing signups have begun for SMITE on Xbox One
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-06-2015, 09:11 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD