04-13-2012 05:47 PM
171 ... 567
tools
  1. PhilR8's Avatar
    Hey guys, I've had this problem all day, been on the phone, been in the corp stores (couldn't replace because they're out of stock) and tried every setting I could find. This is APN settings I found online that finally worked

    In Settings > Cellular > Add APN

    APN
    isp.cingular

    User Name
    isp@cingular.com

    Password
    cingular1

    So far, so good. Best of luck!
    This worked for me just now... but for how long?

    My situation: pre-ordered a Cyan 900 last week. It arrived on Friday and on Saturday I took it to the local AT&T store to have my port completed: I switched from Sprint. I received a new SIM card when I went to the store because I activated my device before calling about the port, so SIM had to be exchanged.

    Anyway, today was the first time experiencing the data bug. In my office, I have no cell coverage so I keep my device plugged in so that WIFI will stay connected. Today I left the office and tried to use my phone outside of the range of WIFI and it wouldn't connect. Performed several soft resets, nothing happened.

    Came home, read this thread, used this APN information and now I'm connected again. LTE works. I'll keep an eye on this thread and I'll be back if I lose data again. I'll take a wait-and-see approach regarding exchanging my phone, but if it comes down to that and that fixes the issue, I'll do it.
    04-10-2012 06:06 PM
  2. Gaiking's Avatar
    I tested out the data by rebooting and it is gone again....I tried all of the above APN changes and none of them work at all. I'm not going to wipe this phone again. I'll just wait and see what happens this week and then perhaps I'll go get a replacement phone.
    04-10-2012 06:14 PM
  3. wizll's Avatar
    This worked for me just now... but for how long?

    My situation: pre-ordered a Cyan 900 last week. It arrived on Friday and on Saturday I took it to the local AT&T store to have my port completed: I switched from Sprint. I received a new SIM card when I went to the store because I activated my device before calling about the port, so SIM had to be exchanged.

    Anyway, today was the first time experiencing the data bug. In my office, I have no cell coverage so I keep my device plugged in so that WIFI will stay connected. Today I left the office and tried to use my phone outside of the range of WIFI and it wouldn't connect. Performed several soft resets, nothing happened.

    Came home, read this thread, used this APN information and now I'm connected again. LTE works. I'll keep an eye on this thread and I'll be back if I lose data again. I'll take a wait-and-see approach regarding exchanging my phone, but if it comes down to that and that fixes the issue, I'll do it.
    I have a similar situation to you and I'm not yet sure it's the same as the issue in this thread, since this thread sounds more like it's showing that you're connected to something but cannot do anything with it. Cell reception is crap at my office, and it got to the point where the phone was not even connected to any cell network (0 bars with a circle slash symbol on it). I walked outside to the parking lot where I knew there was reception, but it never connected, and just kept searching forever. I then just did a normal restart of the phone, it was still unable to connect to any service. Then, I did the two volume button and power button restart, and after that, it connected. It has been connected since, even in my spotty office area.

    related, unrelated?

    before what I described above, I didn't really have any issues with LTE since I got it friday. I haven't really gone anywhere that has only 3G/4G, so I've been worried about having a defect and not knowing it.
    04-10-2012 06:18 PM
  4. smartass1379's Avatar
    1. remove sim card while device is on and let it realize its missing
    2. Reboot the device without the sim card and let it start up
    3. Reboot the device without the sim card one more time and let it startup
    4. Shut down device and reinsert sim card.
    5. turn on device and let it find the signal.

    This should work. sadly only for while, until data connection is severed and you have to repeat the steps again. At least you get to keep your data.
    04-10-2012 09:14 PM
  5. wizll's Avatar
    Nokia just posted this on their facebook page:

    Putting people first – Nokia Conversations : the official Nokia blog

    Nokia US
    Hi all! We’ve identified a memory management issue with the Nokia Lumia 900 that could potentially cause a loss of data connectivity. A software update is coming real soon. Customers will receive automatic $100 credit towards their AT&T account.


    And wow, if this is the type of customer service Nokia is planning to bring to the table to the market, consider me a new fanboy. Another $100 on top of the $100 off during pre-orders.
    Last edited by wizll; 04-10-2012 at 09:34 PM. Reason: adding personal comments
    twingravity likes this.
    04-10-2012 09:26 PM
  6. Gaiking's Avatar
    This is absolutely remarkable. I expected Nokia to sooner or later beat around the bush about this and have to fix it...but this.....this is incredible. Nokia..to quote Rick in Casablanca..."Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship."

    wow.
    apoc527 likes this.
    04-10-2012 09:47 PM
  7. henilp89's Avatar
    nokia just posted this on their facebook page:

    putting people first nokia conversations : The official nokia blog

    nokia us
    hi all! Weve identified a memory management issue with the nokia lumia 900 that could potentially cause a loss of data connectivity. A software update is coming real soon. Customers will receive automatic $100 credit towards their at&t account.


    And wow, if this is the type of customer service nokia is planning to bring to the table to the market, consider me a new fanboy. Another $100 on top of the $100 off during pre-orders.
    nice this is awesome!!
    04-10-2012 09:54 PM
  8. krayziehustler's Avatar
    i just hope ATT isn't making Nokia take the blame and to maintain the relationship Nokia is taking it in the chin
    04-10-2012 10:09 PM
  9. colbs14's Avatar
    Seems that there are separate issues causing confusion on this data issue and how to fix it:

    1) Intermittant data: looks like Nokia has acknowledged the "memory management" issue and will likely fix it, until then sounds like the sim removal/reset is providing a temporary fix. Changing the APN does not sound like a good idea because as I understand you will not be able to change it back even after a hard reset and this could cause issues for future updates.

    2) No data: like me, it seems that a lot of people are not getting data at all. This appears to be more related to ensuring that the data plan was setup with the "Smartphone 4g LTE" enabled and requires a call to AT&T. I converted from an iPhone4 and that was pinned down as the issue and fixed. AT&T needs some training on this one.

    Good luck!
    04-10-2012 10:14 PM
  10. techmack1414's Avatar
    This is absolutely remarkable. I expected Nokia to sooner or later beat around the bush about this and have to fix it...but this.....this is incredible. Nokia..to quote Rick in Casablanca..."Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship."

    wow.
    Actually, you were blaming AT&T.... along with dogfish54, for this issue.

    I'll take an apology any time, as you two were very stern on trying to make me feel stupid when I said don't pin this on AT&T.
    04-10-2012 11:56 PM
  11. haleme's Avatar
    This is great! Exactly why I decided to go with Nokia over another HTC or Samsung. Having watched Nokia push out update after update for the 800's battery issues while my Titan never once received a single update for the funky radio switching, I just knew that Nokia would be a better experience. The $100 is just icing.

    As far as blaming someone, I was also pointing fingers at AT&T. But, I think everyone was grasping at straws. The important thing is the issue will get resolved in a very timely manner.
    04-11-2012 10:45 AM
  12. Kon-Aitor's Avatar
    If this is related to a "batch" of phones is there a way to know if you have one? Mine is "Made in Korea" and i think i am having the data issues too. Should I exchange it in store, or wait for the "patch"?
    04-11-2012 02:04 PM
  13. camaroguy's Avatar
    If this is related to a "batch" of phones is there a way to know if you have one? Mine is "Made in Korea" and i think i am having the data issues too. Should I exchange it in store, or wait for the "patch"?
    Nokia suggested doing either one. I think they also suggested installing the update whether you are seeing the symptoms or not.
    04-11-2012 03:01 PM
  14. Kon-Aitor's Avatar
    Nokia suggested doing either one. I think they also suggested installing the update whether you are seeing the symptoms or not.
    What exactly are the symptoms? My phone would display "LTE" but it would not go to any pages and I could not use any data. I even tried the APN settings but they did not work. I had to restart a few times for it to start working.
    04-11-2012 04:09 PM
  15. rdubmu's Avatar
    ...the reset won't last...you'll have to call


    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    you are correct! I just let my battery drain then when it came back on 4g data didn't work. Gonna call at&t in the morning. Says 4g but I got no data. It has been a week since my last reset, I find it annoying Zune won't back up my apps so that I don't have to re-download them
    04-13-2012 06:40 AM
  16. tbeagl's Avatar
    Changing the APN does not sound like a good idea because as I understand you will not be able to change it back even after a hard reset and this could cause issues for future updates.
    you one hundred percent sure about that?
    04-13-2012 12:29 PM
  17. Kon-Aitor's Avatar
    Can we start a thread collecting data on which phones were affected?

    For example, I have a Cyan Nokia from "Korea"(as stated on the bottom of the case).

    I have also called every store in my area and Not ONE of them has a Cyan lumia. I wonder if it's only the Cyan ones that were affected...

    Also, on a side note, can you also do this exchange at a MS store?
    04-13-2012 12:50 PM
  18. Gaiking's Avatar
    Actually, you were blaming AT&T.... along with dogfish54, for this issue.

    I'll take an apology any time, as you two were very stern on trying to make me feel stupid when I said don't pin this on AT&T.
    I did blame AT&T....I also blamed Nokia and Microsoft...if you read when I wrote that I'd go back to Android....I blamed pretty much everybody within the sound of my voice...I was on the verge of blaming the dog.

    BUT...Nokia was the one that addressed it and opened their mouth about it...not AT&T. AT&T never even called me back on the 12th that they said they would with my worthless ticket number....but Nokia called me the next day after contacting them directly.

    AT&T even sent me an email thanking me for chooing iPhone as my new phone even though I didn't buy any stinking iPhone...I bought two Lumia 900s. AT&T deserves plenty of blame for the situation partly because their CS is an absolute mess and it really is nothing new. ...The only reason I stay is because I like the SIM card approach and they have the best phones IMHO.
    Last edited by gaiking; 04-13-2012 at 02:23 PM.
    04-13-2012 02:16 PM
  19. Adiliyo's Avatar
    Can we start a thread collecting data on which phones were affected?

    For example, I have a Cyan Nokia from "Korea"(as stated on the bottom of the case).

    I have also called every store in my area and Not ONE of them has a Cyan lumia. I wonder if it's only the Cyan ones that were affected...

    Also, on a side note, can you also do this exchange at a MS store?
    i have a cyan from korea as well, i don't have this issue.

    my phone is hesitant on switching to LTE but data works all the time (well, to be accurate it didn't work when i first turned my phone on, but after that reboot it hasn't had any issues with data)
    04-13-2012 04:26 PM
  20. samuch's Avatar
    Well, now my data is hosed. I switched from T-Mobile (Radar) to ATT for this phone and this is how it goes. I NEVER had a data issue with my Radar.

    The data randomly stopped working in the middle of the day. I called ATT after doing several reboots and the rep told me to turn it off and he'd reset the data. After turning back on it worked....for a few hours. Once it stopped again I called and asked them to do the same thing and it never came back. I was just told to wait until Monday. How's that for staying connected? I'm traveling and can't do any work from my phone which is really crippling. Sucks.
    04-13-2012 05:29 PM
  21. PhilR8's Avatar
    Lost data again this afternoon. Cyan Made in Korea. The APN fix worked the first time I lost data - that was this past Monday. After I lost data this afternoon I tried the other APN, then tried deleting the APNs, and then I waited a few minutes... and data is back.

    Really really really looking forward to Monday. Hopefully the update will be the first and last update needed to address this issue.
    04-13-2012 05:47 PM
171 ... 567
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD