06-25-2012 12:29 PM
59 123
tools
  1. baileystein's Avatar
    I too have noticed this with my Belkin N900. It works (and connects very fast), but when you go into an app or something it just hiccups and then says no data.
    05-01-2012 05:15 PM
  2. danwc's Avatar
    I, too, was having data connectivity issues where I lost data when out and it wouldn't connect once back home or in another hotspot. Ironically no problems till I applied the update. But swapping phone cured all data issues. Definitely swap.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    05-01-2012 05:18 PM
  3. PhilR8's Avatar
    I went ahead and swapped my device. Went to the AT&T store this evening after work and a very helpful rep exchanged my device without issue. Took ten minutes.

    I go to my car and run some errands. At some point I'm sitting in my car just playing with the new 900 and what do I see? THE SCREEN IS PURPLE. Not only that, but the camera button is also being finicky when I try to launch the camera when the device is asleep.

    Sigh. WiFi seems to work well, though. Knock on wood, anyway. So I went from one set of problems to another. Thanks, Nokia.
    05-02-2012 10:37 PM
  4. elvisff's Avatar
    I also replaced my Lumia 900 because of the Wifi issue a couple days ago and haven't had a problem since. If your randomly quits transmitting data, exchange your phone. On the positive side the AT&T rep told me that the Lumias were selling very well and mine was the only one he had gotten back so far.... :)
    05-04-2012 01:41 AM
  5. wizll's Avatar
    Nokia Support Discussions - Re: Lumia 900 WiFi Problem? - Page 4 - Nokia Support Discussions
    latest discovery and testing we've been doing over at the nokia forums.

    This user is currently testing a theory with regard to internet sharing being the culprit in causing wifi being finicky when cell data is on. He has hard resetted his phone without turning on Internet Sharing and has gone almost a week now without any issues. His next test will be to turn on IS and use it then turn it off and see how wifi/cell data on behaves after IS had been turned on once.

    For me, I have used IS, and have had this issue since 4/6. the current poll on wpcentral definitely does tell us something though. it told us that there are people out there that do not have the problem and these are likely the people who do not pay the extra $20 for Internet Sharing or have not used it. And while not yet confirmed yet, the ones affected seem to be the ones paying $20 to have our phones gimped.
    06-20-2012 08:57 PM
  6. jimski's Avatar
    Correct. Launching Internet Sharing does appear to be the trigger to cause WiFi issues. I haven't opened the menu, and also have no WiFi issues. Not positive proof, but good enough for me. Lots of discussion over at XDA-Developers with the same conclusion.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express Pro
    06-20-2012 09:13 PM
  7. dirtbound's Avatar
    Correct. Launching Internet Sharing does appear to be the trigger to cause WiFi issues. I haven't opened the menu, and also have no WiFi issues. Not positive proof, but good enough for me. Lots of discussion over at XDA-Developers with the same conclusion.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express Pro
    @jimski:

    I'm the user at Nokia's forums that was doing the week long test... Nokia Support Discussions - Lumia 900 Wifi Problem? - Page 5 - Nokia Support Discussions

    This is the video I made:

    And this is acknowledgment from @NokiaCareUS that they are looking into the problem: https://twitter.com/NokiaCareUS/stat...26860399460353

    Let's hope for a quick resolution.
    06-22-2012 03:36 PM
  8. msualum's Avatar
    starting late last week my rss feeds and weather and other things that are supposed to update automatically - stopped. The apps (weatherlive, weather master, rss central, and more) are all set up to update the live tile - with live information and none of them are functioning!!! I removed all of the apps that use the live tile and only had weather and phone on the home screen - still nothing. went into settings and disabled all of the background apps then restarted the one i wanted - nothing. uninstalled and reinstalled - nothing. do i need to wipe the phone to reset whatever went out of whack?
    06-25-2012 12:01 PM
  9. dirtbound's Avatar
    starting late last week my rss feeds and weather and other things that are supposed to update automatically - stopped. The apps (weatherlive, weather master, rss central, and more) are all set up to update the live tile - with live information and none of them are functioning!!! I removed all of the apps that use the live tile and only had weather and phone on the home screen - still nothing. went into settings and disabled all of the background apps then restarted the one i wanted - nothing. uninstalled and reinstalled - nothing. do i need to wipe the phone to reset whatever went out of whack?
    This issue seems a little off topic... But to answer your question, Yes... I believe the only way to resolve the "Non updating Live tile" problem is to perform a Reset on your device.

    I was having this problem with the Weather Flow and My Stocks Portfolio apps prior to my last reset and everything has been working fine since the wipe.

    Good luck.
    06-25-2012 12:29 PM
59 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD