1. Pbear74's Avatar
    I just got word from my IT dept that the 900 is not able to be remotely wiped, is this true? It is one of the tests that each phone must pass before it is approved for use by employees and because of this I will not be getting one.

    It is connected to exchange 08 and is using McAffe's Enterprise Mobile Management System.

    Any ideas?

    :mad:
    05-03-2012 02:29 PM
  2. EddyKilowatt's Avatar
    I believe it is part of the standard Windows Live "Find My Phone" functionality, which consists of Find, Ring, Lock, and Erase. I've tried Find and Ring and *they* work, but I'm not clicking Erase thankyouverymuch.

    You do have to set it up on the phone (near the bottom of the Settings menu), as I recall.
    05-03-2012 02:40 PM
  3. Pbear74's Avatar
    I believe it is part of the standard Windows Live "Find My Phone" functionality, which consists of Find, Ring, Lock, and Erase. I've tried Find and Ring and *they* work, but I'm not clicking Erase thankyouverymuch.

    You do have to set it up on the phone (near the bottom of the Settings menu), as I recall.
    Yeah, i know that it exists on the windows live but we use mobile managment tools that do this as well, it works on my Focus but the 900 did not pass.
    05-03-2012 02:42 PM
  4. theefman's Avatar
    Yeah, i know that it exists on the windows live but we use mobile managment tools that do this as well, it works on my Focus but the 900 did not pass.
    Unless there is a component in the later build of WP7 that has changed if the Focus supported this the 900 should as well. Have they told you specifically what the issue is?
    05-03-2012 02:47 PM
  5. Pbear74's Avatar
    From what i am gathering, they issue the command from Exchange and it sends it successfully. There are no error messages, however the phone does not respond to the command and does not get wiped.
    05-03-2012 03:21 PM
  6. VineRider's Avatar
    that is different than the wipe from Windows Live. The issue may be with Exchange
    05-03-2012 03:32 PM
  7. Pbear74's Avatar
    that is different than the wipe from Windows Live. The issue may be with Exchange
    Yeah my thoughts too. Its weird that this would not work especially since it is a feature that Nokia boasts about on the Lumia page.
    Safe & secure - Nokia - UK
    05-03-2012 03:48 PM
  8. GB330033's Avatar
    It may be an issue with the version of Exchange your company is running. Maybe whatever version of Exchange Server they are running can't properly issue the command to the Lumia 900?
    05-03-2012 04:16 PM
  9. theefman's Avatar
    What OS version is your Focus at? The 8107 keyboard fix update also included fixes for Exchange syncing, maybe they broke something or removed some compatibility, (though unlikely)?
    05-03-2012 04:23 PM
  10. Pbear74's Avatar
    My Focus is at 7.10.7720.68
    05-03-2012 05:35 PM
  11. theefman's Avatar
    The 900 is on 7.10.8112. Can you try any other WP with build 7740/8107?
    05-03-2012 05:47 PM
  12. cluberti's Avatar
    Are we sure it's not just an issue with one phone? I've updated my focus with 8107 and it wiped from my Exchange server just fine when I was testing it before I moved it back to being my work device (and it worked more than once, to be sure). I haven't been able to try 8112, but it's possible it's broken in some way that 8107 and older aren't (although I am getting a Lumia in a few days - I could test with that)..... Again, not sure one way or the other, but are we sure it's not just a problem with that device?
    Last edited by cluberti; 05-03-2012 at 06:40 PM.
    05-03-2012 06:30 PM
  13. Pbear74's Avatar
    its hard to test another device since we get one device to test. also, im not sure if the data connection patch has been applied to this phone yet, i have advised them to check if there is an update available for this phone.
    05-03-2012 06:56 PM
  14. cluberti's Avatar
    Well, I have a Lumia 900 here, and before I went and customized it totally I added it to my Exchange server and sent a remote wipe earlier today. It worked just fine, for what it's worth.
    05-05-2012 04:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD