06-10-2012 10:25 PM
60 123
tools
  1. CDG's Avatar
    I just received my 900 today upgrade from a sammy focus. All went very well until it notified me there was an update available. I went with the update and so far it is stuck at 6 out of 10 for 45 minutes. There may not be a problem, going to give it another hour to move to 7 of 10 then cry:@ Everything else was more than than I could have hoped for the 4g LTE is some kind of swift, that's the fly. I hope it's just a load issue on the server because the speed is smoking otherwise
    It took me over 15 mins to even get update downloaded before it would start. Once it started updating it took time but kept progressing.


    Good luck.
    06-06-2012 08:55 PM
  2. emirozmen's Avatar
    How long does the update proces take
    06-06-2012 11:03 PM
  3. Laura Knotek's Avatar
    How long does the update proces take
    The entire process only took about 15 minutes for me.
    06-06-2012 11:22 PM
  4. Laura Knotek's Avatar
    Just curious, do you have a case on? If so take it off and see if the halo is still there.
    I don't see any halo, but I do not use a case.
    06-06-2012 11:25 PM
  5. sdreamer's Avatar
    Update was nice, fixed my proximity problem (the screen would be off when I took it away from my face; worked perfectly after I'd manually turn the screen on), volume seems to be a lot lower one 1/30 now than it previously was. I haven't tried the headset yet, but I wouldn't be suprised if those issues were worked out. I never had the purple hue problem thankfully.

    I updated my lumia a few hrs ago. The purple hue is gone. Volume works when the screen is locked. The camera focuses faster but there is a circular pink/ orange halo in the middle of the frame.
    You'd probably just noticed this, it should have been there from the beginning, but it's noticable when you put it at a white surface. I went through 3 of these, and also my HTC Fuze has this. That said, it may not be all a hardware problem as the HTC HD2 had this problem back then and HTC was able to remedy it through a hotfix for Windows Mobile 6.5 then, so I wouldn't be suprised when we get an update to fix the camera on our device (auto settings, etc). I say when because Nokia seems to be pretty keen on getting things done lately as we've seen with these two quick updates from them.
    06-07-2012 12:48 AM
  6. jimmy1one's Avatar
    It took me over 15 mins to even get update downloaded before it would start. Once it started updating it took time but kept progressing.


    Good luck.
    all good this morning lte and the lumina 900 install was perfect even though my upgrade involved changing the phone number. My problem is a zune issue related to accounts not the update push. My phone is new there was no purple screen issue with my phone.

    BTW my breakfast buddies who luv luv the Iphone and have never stopped talking smack watched me run a few apps then said what's the big deal it's just a phone :lol::lol:
    CDG likes this.
    06-07-2012 07:33 AM
  7. jaj324's Avatar
    How about leaving the capacitive button backlight on anytime the screen is on... is that in there? I'm tired of poking at those buttons in the dark!
    This is my only complaint with the 900! It makes no sense for the "buttons" to go off while the screen is still lit!! I read that this is not the case on the Titan II. I'll know soon enough, my titan 2 shipped yesterday:)
    06-07-2012 07:59 AM
  8. rdifiori's Avatar
    Two things I noticed about the battery, post update:

    1-The battery % reading now goes from 100% to 90%. It does not show any percentages in between.

    2-usage is greater, even with screen off/idle--no background processes. I was burning 11-12% overnight. Now it is over 20%. Battery life with screen on, etc. is also worse for me, for sure.
    06-07-2012 09:23 AM
  9. artzznyzz's Avatar
    I just received my 900 today upgrade from a sammy focus. All went very well until it notified me there was an update available. I went with the update and so far it is stuck at 6 out of 10 for 45 minutes. There may not be a problem, going to give it another hour to move to 7 of 10 then cry:@ Everything else was more than than I could have hoped for the 4g LTE is some kind of swift, that's the fly. I hope it's just a load issue on the server because the speed is smoking otherwise
    RE: N L 900 "blue hue" update:

    Jim:
    Similar experience - I did the first 'data' update way back when, & it solved that problem.

    Since then I've had numerous minor complaints, but not the blue problem. When this update was announced yesterday I checked the Microsoft whats new site, liked some of the stuff, & decided to give it a try.

    I had only a 811 n 56K wi-fi connection, and it hung on 6 of 10 for 1.5 hours, & was still hung +8 hours later when I awoke.

    After checking the error messages, knowledge base, etc. I merely rebooted & restarted the update (still on the 56K wi-fi connection) and it worked fine, about 25 minutes to completion, with no problems.

    So, after all that, the phone works, seems 'snappier', maybe more responsive to touch input, and the map centering seems quicker and is much more accurate when I am indoors where it previously only picked up the location of the nearest cell tower.

    BUT I have not noticed any other significant changes???

    NOTE: My new OS Version number on my Settings > About is 7,10.8112.7.

    WILL SOME OF YOU PLEASE POST YOUR NEW VERSION #s.

    Thanks, & Regards
    Arthur
    jimmy1one likes this.
    06-07-2012 09:40 AM
  10. jimski's Avatar
    @rdef: Hmm, Battery Saver is showing 85% right now. And my usage is spot on, about 12-13% per hour when browsing, and especially using Board Express.

    But my Battery Meter (homebrew) app is working screwy. It reports battery percentage on a graph every 10 minutes. Since it reached full charge at 3:00am it was stuck on 100% till nearly an hour after I started using it this morning. Now it seems to be recording new numbers every 10. Will have to observe during the day.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express Pro
    06-07-2012 09:48 AM
  11. jimmy1one's Avatar
    RE: N L 900 "blue hue" update:

    Jim:
    Similar experience - I did the first 'data' update way back when, & it solved that problem.

    Since then I've had numerous minor complaints, but not the blue problem. When this update was announced yesterday I checked the Microsoft whats new site, liked some of the stuff, & decided to give it a try.

    I had only a 811 n 56K wi-fi connection, and it hung on 6 of 10 for 1.5 hours, & was still hung +8 hours later when I awoke.

    After checking the error messages, knowledge base, etc. I merely rebooted & restarted the update (still on the 56K wi-fi connection) and it worked fine, about 25 minutes to completion, with no problems.

    So, after all that, the phone works, seems 'snappier', maybe more responsive to touch input, and the map centering seems quicker and is much more accurate when I am indoors where it previously only picked up the location of the nearest cell tower.

    BUT I have not noticed any other significant changes???

    NOTE: My new OS Version number on my Settings > About is 7,10.8112.7.

    WILL SOME OF YOU PLEASE POST YOUR NEW VERSION #s.

    Thanks, & Regards
    Arthur
    thanks I'm still raving there's a party at mothers all lte 4g lumina users and a good time for all of us die hard WP users :lol:
    06-07-2012 10:01 AM
  12. CDG's Avatar
    @rdef, I have not noticed any unusual battery drain but I did notice that it didn't show going down to 99% when leaving it plugged in after charge complete. I also noticed it staying at 100% for a very long time and then being at 86%. So that makes sense if it doesn't show actual percentage between 90 & 100.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    06-07-2012 10:19 AM
  13. rdifiori's Avatar
    @rdef, I have not noticed any unusual battery drain but I did notice that it didn't show going down to 99% when leaving it plugged in after charge complete. I also noticed it staying at 100% for a very long time and then being at 86%. So that makes sense if it doesn't show actual percentage between 90 & 100.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    I'll monitor the usage again today and report back.

    My meter does stay at 100% for 2-3 hours, then jumps to 90% or below. I have yet to see anything between 90 and 100.
    06-07-2012 12:18 PM
  14. Thuoudo's Avatar
    Purple hue: Fixed
    Proximity issue: Didn't have it
    Alarm volume: Still super loud on 5/30
    Headphone volume: Didn't test yet

    Anything else to test besides battery?
    06-07-2012 01:42 PM
  15. theefman's Avatar
    This is my only complaint with the 900! It makes no sense for the "buttons" to go off while the screen is still lit!! I read that this is not the case on the Titan II. I'll know soon enough, my titan 2 shipped yesterday:)
    I never noticed the buttons being constantly lit on my previous WP devices, only when the screen itself was tapped after a pause then they would go out after a set timeout.

    Anyway, the update went fine for me, purple tint and phantom button presses during speaker usage fixed. Not noticing anything else but good work on their part for this update.
    06-07-2012 02:01 PM
  16. nokiaqueen's Avatar
    Update: Purplish hue issue resolved
    Camera launches now when the phone is asleep
    *happy dance*
    06-07-2012 06:07 PM
  17. RattleSnake506's Avatar
    Two things I noticed about the battery, post update:

    1-The battery % reading now goes from 100% to 90%. It does not show any percentages in between.

    2-usage is greater, even with screen off/idle--no background processes. I was burning 11-12% overnight. Now it is over 20%. Battery life with screen on, etc. is also worse for me, for sure.
    I definitely had the same issue this morning. Battery drain was more. I didnot see anything between 100 and 90. And, I also think that, when the battery is charged 100% in the morning, i usually see it going down a couple percentages and charging up to 100 again. I did not see that this morning after the update. I stayed at 100%.
    Don't know whats going on.
    06-07-2012 08:14 PM
  18. jimski's Avatar
    I can confirm the battery change (reluctant to call it a bug right now). Using the Battery Meter app (homebrew) I saw that it took about 3 hours off charge before the graph reported a drop from 100% to 90%. After that all appears normal, dropping 1 to 2% at a time.

    Maybe Nokia wanted to quiet the users complaining that their battery was not fully charging when it cycles between 98-100% after reaching a full charge. A "feature" to protect the battery from overcharging. Now, what you don't know won't hurt you.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express Pro
    06-07-2012 09:27 PM
  19. YingTK's Avatar
    Update was nice, fixed my proximity problem (the screen would be off when I took it away from my face; worked perfectly after I'd manually turn the screen on), volume seems to be a lot lower one 1/30 now than it previously was. I haven't tried the headset yet, but I wouldn't be suprised if those issues were worked out. I never had the purple hue problem thankfully.



    You'd probably just noticed this, it should have been there from the beginning, but it's noticable when you put it at a white surface. I went through 3 of these, and also my HTC Fuze has this. That said, it may not be all a hardware problem as the HTC HD2 had this problem back then and HTC was able to remedy it through a hotfix for Windows Mobile 6.5 then, so I wouldn't be suprised when we get an update to fix the camera on our device (auto settings, etc). I say when because Nokia seems to be pretty keen on getting things done lately as we've seen with these two quick updates from them.
    Hope the camera issue could be fixed in next update. Lumia 900 simply can't take any pictures with white background.
    06-08-2012 03:06 AM
  20. kaupo8's Avatar
    Strange they didn't make a good camera. Nokia could do better.

    I know this will be offtopic, but i have to ask

    How much lumia 900 costs (total=99+monthly fee*24?) on at&t and unlocked in usa?
    Because in Europe its price now is 450 pounds. And it is same price as htc one x, even htc one s is cheaper... I haven't had android, but i know wp should be better than android for light user like me.
    06-08-2012 03:56 AM
  21. RattleSnake506's Avatar
    Two things I noticed about the battery, post update:

    1-The battery % reading now goes from 100% to 90%. It does not show any percentages in between.

    2-usage is greater, even with screen off/idle--no background processes. I was burning 11-12% overnight. Now it is over 20%. Battery life with screen on, etc. is also worse for me, for sure.
    I definitely had the same issue this morning. Battery drain was more. I didnot see anything between 100 and 90. And, I also think that, when the battery is charged 100% in the morning, i usually see it going down a couple percentages and charging up to 100 again. I did not see that this morning after the update. I stayed at 100%.
    Don't know whats going on.
    I can confirm the battery change (reluctant to call it a bug right now). Using the Battery Meter app (homebrew) I saw that it took about 3 hours off charge before the graph reported a drop from 100% to 90%. After that all appears normal, dropping 1 to 2% at a time.

    Maybe Nokia wanted to quiet the users complaining that their battery was not fully charging when it cycles between 98-100% after reaching a full charge. A "feature" to protect the battery from overcharging. Now, what you don't know won't hurt you.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express Pro
    Can anyone else check the above issue on their phones to see if this isolated or if this is a bug caused from the update.
    For me, second day of the update, its been 2 hrs off charge and it still reads 100%.
    Thanks everyone.
    jimmy1one likes this.
    06-08-2012 09:15 AM
  22. VineRider's Avatar
    mine seems to exhibit this behavior as well
    06-08-2012 09:48 AM
  23. jimmy1one's Avatar
    Can anyone else check the above issue on their phones to see if this isolated or if this is a bug caused from the update.
    For me, second day of the update, its been 2 hrs off charge and it still reads 100%.
    Thanks everyone.
    I can confirm I have none of the issues mention here but and it maybe a big but. I use the battery saver function to find the percent of charge. Can anyone confirm the HB battery app is accurate or is there an alternative approved app we can use?
    06-08-2012 10:08 AM
  24. VineRider's Avatar
    I'm using battery saver to check charge level
    06-08-2012 10:13 AM
  25. CDG's Avatar
    Using battery saver to check charge level, I can verify that there are no steps between 100 & 90.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    06-08-2012 10:40 AM
60 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD