04-03-2014 12:24 PM
26 12
tools
  1. Celtics29's Avatar
    Hello all,

    Please forgive me if the solution to this problem has already been posted elsewhere. I am desperate to figure this out. I purchased an unlocked nokia lumia 920 from GSM Nation. I signed up for prepaid service with t-mobile (unlimited talk, text, and data). I am able to send regular texts, and i can access the internet just fine, but i cannot send or receive picture messages or any MMS. Yesterday i did a google search and found the apn settings on the t-mobile website. I tried that, and i was able to send two pictures to another phone successfully, but on the third try it kept failing. I haven't been able to send any pictures since. I live in the United States, Chicago. If there is any other information you all need from me, please let me know, so that we can possibly work together to figure this out. Thanks in advance.
    04-21-2013 02:38 PM
  2. dknyov's Avatar
    The 3rd one you tried to send to the same person you sent 2 pics before ? if yes then you had problem with your settings, if you sent to different person, maybe because that person doesn't have Data pakage in their phone plan that why. Just my guess :)
    04-21-2013 09:49 PM
  3. beachhoppr's Avatar
    I had the same problem. Strangely the solution is to mms a picture to yourself. According to Tmo, that resets the settings. And even stranger, it does work.
    04-21-2013 10:01 PM
  4. pankaj981's Avatar
    Just download the access point app and select the tmobile settings from the drop down, it should work.
    04-21-2013 10:06 PM
  5. beachhoppr's Avatar
    It won't. You have to actually send a picture to your own number
    04-22-2013 04:59 AM
  6. Celtics29's Avatar
    Hi guys,

    Thanks for the replies! I actually did try sending the picture to my own number but that repeatedly failed. I couldn't even send a picture to myself once. It fails every single time. I downloaded the access point app and selected T-Mobile (Active) but i still cannot send or receive MMS. I'm feeling very hopeless. Could the phone itself somehow be the issue?
    04-22-2013 08:01 PM
  7. zion48871's Avatar
    APN
    fast.t-mobile.com

    User Name
    Leave it blank

    Password
    Leave it blank

    WAP gateway
    Leave blank

    WAP gateway port
    Leave it blank

    MMSC (URL)
    Http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

    MMSC port
    80

    Maximum MMS size
    1024
    Rillo911 and rdubmu like this.
    05-21-2013 12:02 PM
  8. metalchick719's Avatar
    You might want to download the Access Point app if the settings the above poster left. I had problems as well when I got my 920, but after I installed that app, I sent myself a test MMS and it worked. Good luck!
    05-21-2013 12:08 PM
  9. Maserati Storm's Avatar
    after i used the access point, i lost my mms also. its doing more bad than good.
    05-21-2013 07:41 PM
  10. Rillo911's Avatar
    omg man zion48871 your a genius i owe my life to you ive been trying to figure this out for a month, i actually knew I needed to add a mms apn but the dumb techs at t mobile had no clue, thanks so much, you have no idea what you just did for me. Dinner on me if you ever come to Louisville
    06-24-2013 02:51 AM
  11. orangesplease's Avatar
    Access point worked for me for about a month... then I couldn't receive or send beginning a week ago. I tried a couple of the mms settings (including the one above) and they allow me to send, but not receive mms =[
    06-24-2013 07:36 AM
  12. tbonenga's Avatar
    I think its a Tmo windows phone issues. I couldn't send a text to myself on a HD7, 8X or 920. I called Tmo support and the rep couldn't send himself a mms on his test phone.
    06-24-2013 01:09 PM
  13. metalchick719's Avatar
    Question for those of you who are having problems - do you have your data activated when you try sending or receiving MMS? I learned two years ago, when I got my iPhone 4 to use on T-Mobile that you can only do MMS with your data turned on. I normally have Wi-Fi on and data off and was having issues as well. Then, one day, I turned on my data and voile - I got MMS from a friend that she'd tried sending awhile before.
    06-24-2013 10:28 PM
  14. squire777's Avatar
    My friend who was having trouble with MMS on his 920 (on Wind Mobile) eventually got it to work by deleting any APNs he had setup, running the access point app and then sending himself an MMS.
    06-24-2013 10:31 PM
  15. bloboblob's Avatar
    Has anyone had the problem where you could send but not receive?
    So far I've tried these:
    soft reset - no good
    hard reset - no good
    access point - no good and took away my internet sharing
    applying apn manually - allowed me to send but not receive.
    sending mms to myself - no good

    any help would be greatly appreciated.
    thx!
    06-26-2013 12:50 AM
  16. jaysees's Avatar
    non of these steps are working for me. i have the lumia 925 on tmobile and i dont think this should happen at all. ive had two other wp and both had the same mms issue. i thought buying the lumia 925 being that its under tmobile it would work seamlessly but i was wrong. if anyone can further assist me into getting this to work that'll be great.
    07-21-2013 10:15 PM
  17. metalchick719's Avatar
    non of these steps are working for me. i have the lumia 925 on tmobile and i dont think this should happen at all. ive had two other wp and both had the same mms issue. i thought buying the lumia 925 being that its under tmobile it would work seamlessly but i was wrong. if anyone can further assist me into getting this to work that'll be great.
    Do you have your data turned on when trying to send or receive MMS? With T-Mobile, you have to have data turn on to do that.
    07-22-2013 08:56 AM
  18. xirsteon's Avatar
    Just to add my 2 cent. My wife has the unlocked Roger (she has AP) installed as well as the MMS settings from this thread. It is a bit of a hit and miss with the MMS madness.

    Today, I decided to change the apn for the MMS from epc.tmobile.com to fast.t-mobile.com and left everything else under the MMS as is. It started working again. It's a real shame that Nokia (with all their resources) & T-Mobile can't figure out something as simple as this. I have been considering getting the 920 unlocked from Negri but over the last few days, I have been thinking about the L925 despite its shortcomings but after seeing the post above that even a 925 from T-Mobile on T-Mobile network can't send MMS..i feel as though Nokia and T-Mobile dropped the ball big time.
    07-31-2013 03:40 PM
  19. metalchick719's Avatar
    Just to add my 2 cent. My wife has the unlocked Roger (she has AP) installed as well as the MMS settings from this thread. It is a bit of a hit and miss with the MMS madness.

    Today, I decided to change the apn for the MMS from epc.tmobile.com to fast.t-mobile.com and left everything else under the MMS as is. It started working again. It's a real shame that Nokia (with all their resources) & T-Mobile can't figure out something as simple as this. I have been considering getting the 920 unlocked from Negri but over the last few days, I have been thinking about the L925 despite its shortcomings but after seeing the post above that even a 925 from T-Mobile on T-Mobile network can't send MMS..i feel as though Nokia and T-Mobile dropped the ball big time.
    The only issues with the 925 and MMS falls on the Wi-Fi Calling feature. As long as data is turned on and the Wi-Fi Calling app is set to "Cellular preferred," you should be fine.
    07-31-2013 04:33 PM
  20. anon(5928073)'s Avatar
    Honestly. I think having the data on to send and receive mms messages is a bit dry. I mean I really do not want to have to go and turn it on and off every time. I had a mytouch 4g with T-Mobile and found that if I sent or received an mms the data would turn on to send it or receive one and then turn off. Simple as that. But I guess it was ahead of its time.

    I am using a Rogers 920 and it is working well. Just thought I'd give my one cent.
    07-31-2013 08:23 PM
  21. MajM14's Avatar
    I don't know if you still have the problem, I have nokia Lumia 925 and I had the same problem, and I just got the phone, I was worried that it was broken or something. The solution for me was that I had to turn off the "wifi calling" feature..... And it work.
    I hope This helps!!!!!
    08-04-2013 04:43 AM
  22. bloboblob's Avatar
    APN
    fast.t-mobile.com

    User Name
    Leave it blank

    Password
    Leave it blank

    WAP gateway
    Leave blank

    WAP gateway port
    Leave it blank

    MMSC (URL)
    Http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

    MMSC port
    80

    Maximum MMS size
    1024
    Whenever I try this, I lose data connection, and can only send but not receive picture/group messages. Does anyone else experience this? If so, is there any work arounds?

    Also, I can't find access point in the store anymore. :(
    09-21-2013 03:52 PM
  23. hrudu's Avatar
    Have the the same problem! Called Tmo CS; they will look into it.

    So, solution so far, anyone???


    ```
    10-25-2013 12:15 PM
  24. techiedude007's Avatar
    Have the the same problem! Called Tmo CS; they will look into it.

    So, solution so far, anyone???


    ```
    I haven't tried any of the above other than turning off the "WiFi Calling" feature and that seems to allow texting/SMS to work as intended.
    10-29-2013 07:04 AM
  25. MastaShzl's Avatar
    I have the solution if anyones still having problems. Installing access point is a bad idea because it puts the wrong information in your phone. You hav to make your own basicly. Name it T-Mobile and for internet apn: fast.t-mobile.com then the mms apn: fast.t-mobile mmsc URL: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc port: 80 max size: 1024 ... The problem of course is the name of the access point isn't T-Mobile LTE. Do this only if you installed access point and it says t-mobile LTE as active
    11-18-2013 01:57 PM
26 12

Similar Threads

  1. Orange - Sending or receiving photos when abroad
    By tandfi in forum Carrier Discussion Lounge
    Replies: 2
    Last Post: 04-09-2013, 12:40 PM
  2. Sending or receiving photos when abroad
    By tandfi in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 0
    Last Post: 04-09-2013, 08:05 AM
  3. Sending and Receiving MMS to/from iPhone?
    By mammaldood in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 12
    Last Post: 02-11-2013, 09:12 PM
  4. Can't send or receive calls or texts
    By GX2 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2012, 10:11 AM
  5. Randomly not sending or receiving messages
    By Scruffylookin13 in forum Samsung Focus
    Replies: 3
    Last Post: 08-06-2011, 12:51 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD