1. Napocensis's Avatar
    I got today a brand new DT-900 charging plate from Microsoft Online Store. When I put the phone on it, the LED on the plate lights up, but the phone does not recognize the charger: does not chime, does not turned on (if was OFF), the battery symbol does not show as being charged.
    I recall reading some posts about the same issue in the past but I cant seem to find them.

    Any ideas? Could it be the phone? A while ago I was about to purchase a used one, but I experienced the same issues and I assumed the charger was faulty.
    I have installed all possible updates from Rogers.

    Thanks.

    (and yes, the plate is with the oval down and the circle and Nokia logo up)
    05-01-2013 04:51 PM
  2. Squatting Hen's Avatar
    920 Right?
    Should just be able to place the back of the phone on the charger and it should charge. If you have had this happen to another charger in the past, then it could be something with your phone. You could try a soft reset, but I doubut that will do anything.

    The instructions are only a page or two, but do they say anything about this issue?
    05-01-2013 05:10 PM
  3. Napocensis's Avatar
    Yes, it is a 920. Not many instructions, basically they state if the LED is continuously lit, the plate is charging. But my phone does not agree with that.
    Soft reset did not help.
    I would hate to send my phone in for repairs or have it replaced.
    05-01-2013 05:25 PM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 08-29-2014, 10:08 AM
  2. Lumia 920 not charging with the usb charger
    By tomassplatch in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2013, 06:51 PM
  3. Wireless charger not working
    By rubin12 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 1
    Last Post: 12-28-2012, 01:19 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 11-17-2012, 10:11 AM
  5. Replies: 16
    Last Post: 11-11-2012, 09:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD