1. Lizr0204's Avatar
    I have an unlocked Nokia 920 that I have had on my T-Mobile network for the past 2 months and I keep having issues with MMS. I have contacted T-Mobile several times and they say the issue isn't on their side. I have also reset my phone, tried a ton of settings. And here is the odd part...it'll for a day, two, or even a week and then...it just stops working and I can't send but only receive, then the reverse, or just stops altogether....

    Does anyone have any tips?

    Here is the data that T-Mobile gave me:

    Thank you for contacting T-Mobile's support!
    Here are some instructions for you:

    T-Mobile Internet & data settings: Non-T-Mobile phones

    The T-Mobile Internet and picture messaging (MMS) settings for unsupported devices are being provided here as a courtesy. There is no guarantee these settings will make an unsupported device fully functional on the T-Mobile network. Customer Care cannot assist further with unsupported device configuration. Further information might be found on the Internet.

    Important: T-Mobile recommends upgrading to a 4G capable phone to enjoy America's Largest 4G Network which is now even faster.

    Note: Read the disclaimer and notes on unsupported handsets, devices, and software for additional information.



    Preferred Settings:



    Internet and Picture Messaging (WAP, MMS)

    Access Point Name (APN): epc.tmobile.com
    MMSC Server: mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    Homepage: http://wap.t-zones.com

    Short Message Service (SMS)

    SMS Email: 10digitmobile@tmomail.net
    SMS center: +12063130004
    Email center: 500
    Voicemail : +18056377243 (1-805-MESSAGE)

    Examples:

    Profile name: WAP Settings
    APN: epc.tmobile.com
    Homepage URL: http://wap.t-zones.com
    Bearer: GPRS
    Proxy: Disabled
    MMSC:http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    IP address: <Leave Blank>
    Port: <Leave Blank>




    Alternate settings :

    Internet APN: internet2.voicestream.com
    Note: Assigns non-routable/non-pingable IP Address
    VPN APN: internet3.voicestream.com
    Note: Assigns Routable IP

    WAP & MMS IP and Proxy Address

    216.155.165.050
    Gateway (port 9201)
    Proxy (port 8080)

    MMSC Server

    http://216.155.174.84/servlets/mms
    Note: Works with WAP APN and MMS Proxy

    Homepage

    Cell Phones or http://wap.t-zones.com/ or http://wap.t-zones.com/

    Short Message Service (SMS)

    SMS Email: 10digitmobile@tmomail.net
    SMS center #: +12063130004
    Email center #: 500
    Voicemail #: +18056377243 (1-805-MESSAGE)




    Examples:

    Profile Settings

    Profile name : T-Zones
    Homepage URL: http://wap.t-zones.com or Cell Phones
    Bearer: GPRS
    Proxy : Enable

    GPRS Settings

    IP address : 216.155.165.050
    Port : 8080
    APN: wap.voicestream.com
    Login ID : <Leave Blank>
    Password :<Leave Blank>
    If you are having trouble viewing this email or need more help, please visit us here: T-Mobile Internet & data settings: Non-T-Mo... | T-Mobile Support
    08-05-2013 07:51 PM
  2. Laura Knotek's Avatar
    08-05-2013 07:57 PM
  3. Lizr0204's Avatar
    I tried that before the reset and I still had the same results. Right now I have these settings under the cellular -- under APN I have changed APN = epc.tmobile.com
    under MMS APN I have
    APN = epc.tmobile.com
    MMSC (URL) = http://mms.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    Port = 80
    08-05-2013 08:04 PM
  4. anon(5928073)'s Avatar
    Hey! I own a Nokia L920 on t-mobile also. Mine is an unlocked Rogers.

    I used the access point app and it looked like it was working but it actually wasnt. I created my own access point though through the app using the address epc.tmobile.com instead of the fast.tmobile.com variant for the LTE network.

    Internet APN: epc.tmobile.com
    Network Type: IPv4

    MMS APN: epc.tmobile.com
    MMSC Address: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    Network Type: IPv4

    Leave everything else BLANK!

    After you input these in the access point make sure to turn off the phone and turn it on to see if it works. I still get LTE with these settings, so it should not affect that. I had to screw around with it a bit before it worked. Make sure you have your data on also before sending or receiving MMS's.

    Hope this helped!
    08-05-2013 08:07 PM
  5. Lizr0204's Avatar
    I am under the Cellular setting; is this where you made these setting changes?

    I am under Cellular and under APN I have the epc.tmobile.com
    under the MMS APN
    I loaded
    apn = epc.tmobile.com
    MMSC url = http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    Port = 80


    I can't save it with a blank port.
    08-05-2013 08:14 PM
  6. anon(5928073)'s Avatar
    I would delete any APN settings you have under "Cellular" Download "Access Point" from the app store and input the APN settings I listed above.

    Thats what worked for me!
    08-05-2013 08:25 PM
  7. Lizr0204's Avatar
    I tried that before but I reset the phone last night so I'll try again.
    08-05-2013 08:27 PM
  8. Lizr0204's Avatar
    And the odd thing is that when I set up what I have above... I could send no problem for about 5 mins then it stopped working. Does that make any sense?
    08-05-2013 08:29 PM
  9. anon(5928073)'s Avatar
    Yeah try one more time. You might have to screw around with it a bit. I had too.

    A lot of people are dealing with "expired" APN settings for MMS's. I have no idea why that is though. Mine has been working well for about a week now.
    08-05-2013 08:36 PM
  10. Lizr0204's Avatar
    So you created a new access point and used the settings above?
    08-05-2013 08:41 PM
  11. anon(5928073)'s Avatar
    Yes. There should be a preset Access point that the app made. You can leave it. Create a new one with the settings that I stated above. Restart your phone and you should be good!
    08-05-2013 08:43 PM
  12. Lizr0204's Avatar
    I did as you indicated and I can receive pics but I still can't send. What else did you try?
    I still think it's crazy that it worked the old way for a bit and then just stopped. This is so frustrating as T-Mobile claims there isn't anything wrong on their side.
    08-05-2013 08:53 PM
  13. Lizr0204's Avatar
    I sent a pic from phone a to phone b (the one with issues) and once I got it I saved it. I then sent that pic back to the phone A and it worked. But that's it -- I've now sent pics form both phones and neither works. I don't get this at all.
    08-05-2013 09:01 PM
  14. Fatawan's Avatar
    Try this:

    The apn name address fast.t-mobile.com

    MMSC is http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

    MCC 310
    MNC260
    APN Protocol IPv4
    08-06-2013 08:13 AM
  15. metalchick719's Avatar
    Access Point should solve the problem. I have a Rogers 920 and everything worked fine for me once I installed it.
    08-06-2013 10:47 AM
  16. mth17's Avatar
    the apn doesn't really have much to do with the MMS. i figured out a way to solve it in this thread:
    http://forums.windowscentral.com/nok...mia-920-t.html

    go take a look and it might work for you
    08-16-2013 11:18 PM
  17. chetan_merchant's Avatar
    I have an unlocked 920 from India on T-Mobile..even I had a similar problem. Got resolved today by contacting live chat. They asked me to switch off my phone, remove sim card and refreshed my settings from their end. Yes they asked to delete as many msgs as possible before the troubleshooting.. Things r working gr8 since then..You should try it.
    08-16-2013 11:36 PM
  18. ariez84's Avatar
    Try this:

    The apn name address fast.t-mobile.com

    MMSC is http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

    MCC 310
    MNC260
    APN Protocol IPv4
    This works for me. Was on the phone with tech for about an hour trying the epc.tmobile.com and it never worked until I changed to fast.t-mobile.com (With the dash) and leaving the port number completely blank with MMSC as http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc.

    Anyways...try both out and see which one works for you.
    08-18-2013 05:50 PM
  19. danielm298's Avatar
    Here are the pics on my wife's Lumia 920 unlocked from att to tmobile, I downloaded access point and choose the tmobile on...
    wp_20140113_021.jpgwp_20140113_019.jpgwp_20140113_022.jpgwp_20140113_024.jpgwp_20140113_025.jpgwp_20140113_019.jpg

    I hope this helps, email me if u have any questions daniel.miranda@live.com
    01-13-2014 09:06 PM
  20. YCSJ2980's Avatar
    Thank you for this. At first I couldn't find it, and technical support was no help (they told me I wasn't getting the MMS images because the lumia 920 was lacking a certain band which it actually isn't lacking. Thanks T-MOBILE!). Turns out if you have an ATT phone that was locked (which I had unlocked by paying the ETF fee) you will not find access point in the store. So I had to download it using windowsphone.com onto my phone. After that I could finally get texts and such from T-Mobile. Would have never thought to do that till I saw this thread. Thank you for helping me finally fix what T-Mobile could not figure out.

    YCS
    11-11-2014 05:20 PM

Similar Threads

  1. New update on My lumia 920 :)
    By AHMAD DADFAR in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 14
    Last Post: 08-07-2013, 03:54 PM
  2. Microsoft Store Smartphone warranty - lumia 920
    By dkp23 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2013, 07:12 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 08-05-2013, 07:00 PM
  4. T-Mobile Lumia 925 Random Rebooting
    By AlexanderJJJ in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2013, 06:58 PM
  5. via Nokia Care Suit flashing unlocked L920 ??
    By efeedip in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2013, 06:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD