1. Eblermeister's Avatar
    Hello!
    I just updated the software on my Lumia 920 - the update worked fine, but upon receiving my first sms after the update I noticed a problem with the Nokia message sound.. instead if sounding bright, clear and loud as usual, it sounded odd, low and a little bit like as if the phone was under water when it played the tune.
    I turned the phone off and back on, but it didn't work..
    All the other tones/tunes work fine on the phone, and it also plays music perfectly - so the speakers are fine..
    I tried a soft reset, but with no luck - I don't hope that I have to do a hard reset to fix this small but yet very annoying problem..
    How do I solve this issue?
    Thanks in advance :)
    08-23-2013 04:26 PM
  2. Mannymiller's Avatar
    hiya.. first post..
    i upgraded mine to and found the message tone to be also quiet. i did read somewhere that they have changed the tones.. i since have reverted back to my original firmware and the tones are back to normal., so im guessing..its a tone thing,. not a phone thing.
    Eblermeister likes this.
    08-23-2013 04:34 PM
  3. mister2d's Avatar
    The message, alarm, and default ringtone have changed.
    Eblermeister likes this.
    08-23-2013 04:41 PM
  4. Eblermeister's Avatar
    Thanks alot for your quick answers! Nice to know that it isn't a problem with my phone - haha, then it turned out being stupid of me using a whole day trying to get my sms tone back to normal ;)
    Problem solved :)
    08-23-2013 04:52 PM
  5. multo's Avatar
    Has anyone noticed that the volume goes to 13 after a reboot? I tried placing it higher, say, 18 then reboot the phone. It goes back to 13

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
    08-23-2013 10:17 PM
  6. pankaj981's Avatar
    Has anyone noticed that the volume goes to 13 after a reboot? I tried placing it higher, say, 18 then reboot the phone. It goes back to 13

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
    That's the way it has been designed and working since the Portico update in March
    08-23-2013 10:28 PM
  7. multo's Avatar
    That's the way it has been designed and working since the Portico update in March



    that's weird. I only got to experience it after amber. Prior to amber my volume stays where I place it even after several reboots





    Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
    08-23-2013 10:34 PM
  8. pankaj981's Avatar
    That's what it has been on my 810, 822, 920 and 8x since portico
    08-23-2013 10:57 PM
  9. multo's Avatar
    Not asking how many devices you have. I'm saying that this is what I observed. A few of my friends here also saw it. I'm positive only after the amber update did this happen on my phone. I reboot every night prior to charging and watch a few videos on YouTube tube before sleeping. I'm sure I'd know if the volume changed. Mine didn't until recently.

    Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
    08-23-2013 11:20 PM
  10. pankaj981's Avatar
    I am not saying how many devices i have or had, just saying that this has been the case since portico on multiple types of devices from different manufacturers. May be its a region specific rom feature but this is how it has been on all my devices, all having the US rom version.
    08-23-2013 11:26 PM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 10-07-2013, 06:56 AM
  2. [RUMOR] Screenshot of Nokia Bittersweet Shimmer A.K.A GDR3
    By premium11 in forum Windows Phone 8
    Replies: 15
    Last Post: 08-26-2013, 08:25 AM
  3. Nokia 900 on straight talk no MMS
    By eternal7008 in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2013, 10:29 AM
  4. Internet Explorer problem
    By Muskarcina in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2013, 02:10 AM
  5. GDR2 & Amber -- Now Nokia Smart Cam ??
    By cwgrizz in forum Nokia Lumia 822
    Replies: 3
    Last Post: 08-23-2013, 08:16 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD