1. phander's Avatar
    I've had a strange issue this evening with wifi turning itself off. I've searched for other sufferers and found this video, which is exactly my issue:


    Anyone else had this? It seems OK now (on a different router)

    Just to confirm:
    1 battery is fine - so it's not battery saver (which is off anyway)
    2 data is off
    3 wifi is NOT set to always on (when screen timeouts)
    Iki Taba likes this.
    10-11-2013 06:22 PM
  2. crash1989's Avatar
    hmm .. never had this issue on my 920, I've used Belkin, Cisco and Netgear routers at work and other places, they all work fine. Maybe it is some different wi-fi band that is not supported by Lumia
    10-12-2013 12:05 AM
  3. fwaits's Avatar
    I would restart the phone and see if that fixes it. Might be a buggy software issue that a reboot will fix.
    10-12-2013 02:01 AM
  4. phander's Avatar
    hmm .. never had this issue on my 920, I've used Belkin, Cisco and Netgear routers at work and other places, they all work fine. Maybe it is some different wi-fi band that is not supported by Lumia
    No, it's worked flawlessly on the same router for 11 months. Nothing has changed.

    It's behaving now. But very odd.
    10-12-2013 06:47 AM
  5. Ed Boland's Avatar
    I've had a strange issue this evening with wifi turning itself off. I've searched for other sufferers and found this video, which is exactly my issue:


    Anyone else had this? It seems OK now (on a different router)

    Just to confirm:
    1 battery is fine - so it's not battery saver (which is off anyway)
    2 data is off
    3 wifi is NOT set to always on (when screen timeouts)
    ^^^How about changing that setting for number 3?
    10-12-2013 06:53 AM
  6. txdotjim's Avatar
    Click on Settings: Wifi: Advanced then check the box that says keep Wifi on when the screen times out. Hopefully that fixes your issue.
    10-12-2013 08:50 AM
  7. phander's Avatar
    Thanks but i don't want WiFi on when screen times out. Too much battery. Anyway... Problem hasn't happened again so guess there's no need to pursue.

    Thanks for replies.
    10-29-2013 06:01 AM
  8. h_portal's Avatar
    It happens to me when I am on power saving mode and battery is below 20%. That doesn't seem to be your case, so try a soft reset .
    10-29-2013 10:45 AM
  9. death_eater's Avatar
    I also have this problem since the Amber update. It is very irritating while watching youtube or any videos online. I haven't found any fix.
    11-02-2013 06:32 AM

Similar Threads

  1. Windows Phone Turns 3 Today! Happy Birthday!
    By alv3st3r in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 6
    Last Post: 10-11-2013, 12:18 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD