1. thejaredhuang's Avatar
    I have a Rogers 920 flashed with the Rogers Amber rom. I can connect to Hspa fine but when I turn LTE on I don't have a data connection. I get the same number of bars when I'm on H as I have with LTE.

    Also I tried the same rom on an AT&T 920 and it shows no service on LTE with that rom but with the French ROM it connected fine. I want to use the Rogers rom because the internet sharing works better with it.

    Any suggestions?


    Solution found:

    Use the 3049 series ROMs found here:
    http://forums.windowscentral.com/nok...-download.html

    I'm using 059Q9N8: RM-821 VAR AU CV YELLOW.

    Steps after flashing:
    1. Update access point app and get all your settings where you want.
    2. Install your keyboard. Default on the ROM I flahsed is English UK so I Installed English US and it was fine.
    3. Let the phone restart after the install and you can delete the keyboard and open access point all you want and it will still work.
    Last edited by thejaredhuang; 10-29-2013 at 04:36 AM.
    IndieAdmirer likes this.
    10-17-2013 02:34 AM
  2. AV2RY's Avatar
    I believe it is blocked by the official carrier, which mean you can have LTE only using their sim card.

    I have factory unlocked Lumia 928 (made for US Verizon only) and I'm using T-mobile's sim card in it. Both Verizon (V) and T-mobile (Tm) has LTE, but I dont have LTE which Tm offers. I went V's and Tm's stores and was told that only V's sim card will connect to LTE on my phone. So playing with my phone here's what I found a couple days ago
    wp_ss_20131011_0003.png
    As you can see LTE is listed only under USA Verizon and under T-mobile only 2/3G
    So Im guessing it's blocked

    ps. if you want check it go to Settings-Cellular >> tap Network selection, it will check for networks, takes about 20-40 sec. See if it shows something for you
    10-20-2013 07:47 PM
  3. thejaredhuang's Avatar
    Well that's because the 928 doesn't have the LTE band support for T-Mobile. Thanks though.
    10-21-2013 02:45 PM
  4. metalchick719's Avatar
    I have a Rogers 920 flashed with the Rogers Amber rom. I can connect to Hspa fine but when I turn LTE on I don't have a data connection. I get the same number of bars when I'm on H as I have with LTE.

    Also I tried the same rom on an AT&T 920 and it shows no service on LTE with that rom but with the French ROM it connected fine. I want to use the Rogers rom because the internet sharing works better with it.

    Any suggestions?
    Have you installed the Access Point app? I also use a Rogers 920 on T-Mobile and have that app and can get LTE just fine.
    10-21-2013 02:59 PM
  5. thejaredhuang's Avatar
    Have you installed the Access Point app? I also use a Rogers 920 on T-Mobile and have that app and can get LTE just fine.
    I don't want to install it because it fiddles with the internet sharing and you can't uninstall it but I'll try it on the other 920.

    Edit:
    So I installed it on the AT&T one and LTE worked fine but internet sharing was broken. I have the tethering plan from Tmobile so its not a question of my plan.

    I don't want to do the keyboard trick because it messes up my typing and from what I've seen its only temporary. I have the exact settings on my Rogers phone that access point puts into the AT&T phone so its a puzzle to me.
    Last edited by thejaredhuang; 10-23-2013 at 01:00 PM.
    10-23-2013 12:39 PM
  6. FearL0rd's Avatar
    I have a Rogers 920 flashed with the Rogers Amber rom. I can connect to Hspa fine but when I turn LTE on I don't have a data connection. I get the same number of bars when I'm on H as I have with LTE.

    Also I tried the same rom on an AT&T 920 and it shows no service on LTE with that rom but with the French ROM it connected fine. I want to use the Rogers rom because the internet sharing works better with it.

    Any suggestions?
    No Idea, but I'm using the DEV room and no Internet share problems @TMOBILE
    10-24-2013 10:00 AM
  7. FearL0rd's Avatar
    I don't want to install it because it fiddles with the internet sharing and you can't uninstall it but I'll try it on the other 920.

    Edit:
    So I installed it on the AT&T one and LTE worked fine but internet sharing was broken. I have the tethering plan from Tmobile so its not a question of my plan.

    I don't want to do the keyboard trick because it messes up my typing and from what I've seen its only temporary. I have the exact settings on my Rogers phone that access point puts into the AT&T phone so its a puzzle to me.
    just add the Keyboard and deletes when it finishes
    10-24-2013 10:02 AM
  8. thejaredhuang's Avatar
    just add the Keyboard and deletes when it finishes
    If you restart the phone after you delete the KB it messes up.

    No Idea, but I'm using the DEV room and no Internet share problems @TMOBILE
    The AT&T one? Does it come with access point already installed?
    10-24-2013 11:11 PM
  9. Dinky89484's Avatar
    I have same issue. Using Rogers Lumia 920 unlocked on Tmobile. I seem to get the LTE signal just fine...but I don't get data off of it. I'm relegated to going back to HSPA+.
    10-25-2013 06:54 PM
  10. FearL0rd's Avatar
    If you restart the phone after you delete the KB it messes up.



    The AT&T one? Does it come with access point already installed?
    Yes it comes with Internetshare and Datasense
    10-26-2013 02:39 PM
  11. FearL0rd's Avatar
    My speedtest TMOBILE inside my house. The peak was almost 50Mbps

    A detailed image for this result can be found here:
    http://www.speedtest.net/wp/4451140.png

    Test Date: 10/7/2013 7:28:39 PM
    Connection Type: Cellular
    Server: Houston, TX
    Download: 38.72 Mbps
    Upload: 9.38 Mbps
    Ping: 64 ms

    External IP:
    Internal IP:
    Location: Cypress
    Bing Maps - Driving Directions, Traffic and Road Conditions

    Ookla operates Speedtest.net using a massive global infrastructure to minimize the impact of Internet congestion and latency. With millions of tests performed every day across hundreds of servers, Speedtest.net is the ultimate resource for bandwidth testing and related information. Visit Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Test today to find out why.
    10-26-2013 02:45 PM
  12. thejaredhuang's Avatar
    Yes it comes with Internetshare and Datasense
    Ok, what about access point?

    FYI I tried a Lumia 925 in the store and it had access point installed already but an earlier version where you can't see the APNs it has. I updated the access point app on the 925 and it broke internet sharing so it seems like its a more widespread issue that Nokia should look into.
    10-28-2013 07:58 AM
  13. FearL0rd's Avatar
    Ok, what about access point?

    FYI I tried a Lumia 925 in the store and it had access point installed already but an earlier version where you can't see the APNs it has. I updated the access point app on the 925 and it broke internet sharing so it seems like its a more widespread issue that Nokia should look into.
    This is what I did

    1 - Open the Access Point and Select TMOBILE. Test the MMS
    2 - Install a New keyboard
    3 - Reboot and Delete the new keyboard

    It worked for me
    10-28-2013 06:14 PM
  14. thejaredhuang's Avatar
    This is what I did

    1 - Open the Access Point and Select TMOBILE. Test the MMS
    2 - Install a New keyboard
    3 - Reboot and Delete the new keyboard

    It worked for me
    Thanks, how long have you been running like that? When is the last time you tried internet sharing? Are you on the Simple Choice plan?

    I've installed 2 keyboards but internet sharing doesn't work at all now.
    Last edited by thejaredhuang; 10-28-2013 at 08:38 PM.
    10-28-2013 07:26 PM
  15. thejaredhuang's Avatar
    solved


    Solution found:

    Use the 3049 series ROMs found here:
    http://forums.windowscentral.com/nok...-download.html

    I'm using 059Q9N8: RM-821 VAR AU CV YELLOW.

    Steps after flashing:
    1. Update access point app and get all your settings where you want.
    2. Install your keyboard. Default on the ROM I flahsed is English UK so I Installed English US and it was fine.
    3. Let the phone restart after the install and you can delete the keyboard and open access point all you want and it will still work.
    10-29-2013 04:37 AM
  16. thejaredhuang's Avatar
    Updates, so far still good. The only difference I notice is there is no call+sms block that the Rogers ROM had.
    10-29-2013 01:14 PM
  17. FearL0rd's Avatar
    Thanks, how long have you been running like that? When is the last time you tried internet sharing? Are you on the Simple Choice plan?

    I've installed 2 keyboards but internet sharing doesn't work at all now.
    I have a old 5G Plan + Hotspot

    Nice hear it worked for you :)
    10-29-2013 04:54 PM

Similar Threads

  1. Snapchat (Unofficial) in Store, so why no Swapchat?
    By AlexanderJJJ in forum Applications
    Replies: 12
    Last Post: 11-05-2013, 05:46 PM
  2. lumia 920 charging notification delay
    By Kelmann in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 7
    Last Post: 10-17-2013, 04:24 AM
  3. No Shopping option on Bing
    By frett in forum Bing
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2013, 01:08 AM
  4. Phone Calls and Screen Flicking on and off
    By ChrisRiv91 in forum Developers Corner
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2013, 10:05 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD