1. Shawn Jordan's Avatar
    Every time I try to send a pic in text it doesn't send I end up having to try again till i give up. It's not T-mobile cause my wife sends pics just fine on her GS3 any ideas?
    07-22-2013 04:15 PM
  2. bozza72's Avatar
    Do you have your data on ?? Not just WiFi, pic tests will only send with data turned on ::)
    Laura Knotek and Shawn Jordan like this.
    07-22-2013 04:19 PM
  3. BIGPADDY's Avatar
    Have you got credit on your sim if it not the credit then, what the member said above turn mobile data on.
    07-22-2013 04:20 PM
  4. bozza72's Avatar
    unless your using whatsapp that will work on wifi :)
    07-22-2013 04:56 PM
  5. metalchick719's Avatar
    Data... You need your data turned on with T-Mobile when you're sending or receiving picture messages.
    Laura Knotek and Shawn Jordan like this.
    07-22-2013 06:01 PM
  6. Patrick Kolnberger's Avatar
    Disable the junk wifi calling app if you are on wifi. The pos wifi calling app won't allow you to send MMS if it is enabled or you will have to send it a million times before it goes through. Only my experience though.
    robinleck and Shawn Jordan like this.
    07-22-2013 08:49 PM
  7. Snowy Nokia's Avatar
    Have you capped your data? I've been experiencing this on a Lumia 810 when my data caps.....which is weird
    07-23-2013 02:22 AM
  8. Ken Kilty's Avatar
    Its the WiFi calling feature causing your issues assuming you are using it. I noticed the same issues sending mms with pix. WiFi calling on, sketchy MMS, feature off flawless victory. I am on T-Mobile and I called them last night after working my way up the call tree the tier 3 tech said I am SOL and indicated there is only support for MMS on a cellular network. I have repro'd the issue on multiple WiFi networks so I know it's not an isolated issue.

    So its not just you. 😊
    Laura Knotek and Shawn Jordan like this.
    07-23-2013 07:04 AM
  9. gskimmel's Avatar
    I had the same problem. I called T-Mobile and was told to change the wi-fi calling setting from "wi-fi preferred" to "cellular preferred". Now I can send picture messages without any problems.
    Shawn Jordan likes this.
    07-23-2013 09:42 AM
  10. Shawn Jordan's Avatar
    Wifi calling wins! Eh the feature made ppl sound like robots any way thanks guys
    07-23-2013 01:47 PM
  11. magictriangle's Avatar
    I turned off the wifi calling features and am still not able to receive or send MMS. -____-
    07-23-2013 02:20 PM
  12. jasonxz's Avatar
    I had this same problem on AT&T. It turned out that I had been playing with the settings on my phone and changed the Access Point from "AT&T - LTE 1 - Lumia" to "AT&T - LTE 2 - Lumia" a couple of days prior & had forgotten about it. Once I changed it back, it worked fine.
    07-23-2013 02:26 PM
  13. kwajr's Avatar
    As far as WiFi calling being **** it clearly says that mms is not supported with it
    07-23-2013 03:46 PM
  14. Tara Simone's Avatar
    Whomever said to turn off the WIFI calling in order to send photos via text, thank you thank you thank you. Just spent an hour on the chat function with the ***** support at t-mobile and got nowhere until i came here. I've only been with them 1 day and it makes me wonder if i should stay. but aren't they all this bad? should i keep this lumia 925 anyone? or will i have more problems?
    07-25-2013 01:26 AM
  15. Shawn Jordan's Avatar
    @Tara Simone After being a Droid user sense smartphones came into my life. I have to say the WP is def different and I think you should give it a real chance. Yes it has it problems but what phones didn't? The lumia 925 is by far the BEST phone i've ever owned and you can't blame the phone for T-Mobiles customer support by a woman named "Becky?" The service is fast and phone is faster and the features are pretty cool once you start getting into the phone.
    07-25-2013 02:59 AM
  16. Danny Yan's Avatar
    I try all of those things and it's still not wrking! any helped would be great
    08-04-2013 10:56 PM
  17. wpguy's Avatar
    It could actually be T-Mobile. I had problems sending images via MMS when I first bought my phone. Seems to have cleared up since then.
    08-05-2013 07:34 AM
  18. wpguy's Avatar
    I try all of those things and it's still not wrking! any helped would be great
    Have you tried toggling airplane mode? I had an instance where my phone wouldn't completely latch on to normal cell service after turning off WiFi calling. Toggling airplane mode did the trick.
    08-05-2013 07:37 AM
  19. zultar's Avatar
    I have the same problem, it works if I disable WiFi. Going to try turning WiFi calling off
    08-05-2013 03:41 PM
  20. Laura Korban's Avatar
    Where do I find the wi-fi calling on my NOkia 900
    11-24-2013 01:21 PM
  21. Shelia Gurule's Avatar
    I had to uninstall wifi calling, not just turn it off, to send pictures.
    04-05-2014 10:50 AM
  22. metalchick719's Avatar
    I had to uninstall wifi calling, not just turn it off, to send pictures.
    You didn't have to uninstall it. All you have to do when you aren't using it is to set it to Off and select "Cellular preferred." I honestly don't understand why so many people have been having issues with this. I've only had my 925 since the end of February and have never had a problem with sending or receiving MMS.
    04-05-2014 01:54 PM
  23. Avies Krayze's Avatar
    i've went to my wifi calling but the all its giving me is data connection which is off, roaming which is off, and data connection but nothing about switching to it on and off so i uninstalled it.. still not receiving my mms. i was receiving them yesterday til about noon and then i couldnt.. it wouldn't download them and i've tried everything idk what to do
    05-25-2014 12:55 PM

Similar Threads

  1. Facebook and Messages Problem
    By Flavio Lopes in forum Applications
    Replies: 20
    Last Post: 12-18-2013, 07:40 AM
  2. Hard reset does not erase all data.
    By tmpusr889 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 5
    Last Post: 10-14-2013, 11:26 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 09-16-2013, 10:46 PM
  4. Here Drive not installing
    By cckgz4 in forum Nokia Lumia 822
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2013, 10:00 PM
  5. Store Tile not updating at all
    By ozahran in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 4
    Last Post: 07-29-2013, 10:28 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD