1. garymontague's Avatar
    Is anybody else having slower wi-fi speeds with the 925?

    When connected to my home network I'm getting around 20meg download but when running the same test using the same app at the same time on my iPhone 5 I'm getting 36-40meg.

    Just seems strange that I'm getting half the speed when everything else is equal.

    Hopefully a software update can solve this.


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    07-27-2013 04:26 PM
  2. BIGPADDY's Avatar
    Try turning airplane mode on then off.
    07-27-2013 05:42 PM
  3. garymontague's Avatar
    Already tried that. Nothing changed.

    Thanks for the suggestion though


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    07-28-2013 01:41 AM
  4. BIGPADDY's Avatar
    Already tried that. Nothing changed.

    Thanks for the suggestion though


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    Have you tried a soft reset?
    07-28-2013 05:27 AM
  5. garymontague's Avatar
    Just tried the soft reset as well. No change.

    Nobody else suffer from this?

    Reluctant to do a hard reset and lose all my set up if this is common on the 925's


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    07-28-2013 06:07 AM
  6. jknapoles's Avatar
    I also have this problem
    08-02-2013 02:14 AM
  7. garymontague's Avatar
    Maybe it is common on this phone.

    Anybody else with multiple phones able to try and report back?

    Thank you in advance.
    08-02-2013 04:33 PM
  8. Jan Blazek's Avatar
    WLAN chip on iPhone 5 could be more sensitive. It also depends on your signal/noise, CCQ. Even 2 same devices can have different performance. Right now, I am getting with my 925 30 Mbps down / 25 Mbps up, i have -65 dBm signal / -90 dBm noise, CCQ almost 100% when testing (TX/RX rate 65Mbps).

    I wouldn't say that your phone is defective.
    garymontague likes this.
    08-03-2013 05:57 AM
  9. HPDeskjet's Avatar
    This seems to happen on my 925 when using 5Ghz wi-fi. Most of the time it seems fine, then it decides to work slowly. What the cause of this is I have no idea. Most likely a firmware bug.
    08-03-2013 04:25 PM
  10. drbanks's Avatar
    The cursory check that I just did here at home got me 35+. Definitely WiFi, since I don't get any lte where I live.
    08-03-2013 07:17 PM
  11. OleWild's Avatar
    I've been having problems with my 920 running on my 5GHz Cisco router at home. Downloads are running .4-.6 Mbps and uploads are around 10 Mbps. Craps about to drive me crazy, and no resets, etc. have solved the problems. Even my old iPad will do 16-18 up and 12-15 down. The 920 on AT&T 4G is 12-15 up and 10-12 down. If anyone has suggestions I'm all ears!
    08-06-2013 03:59 PM
  12. JulianRaymondDC's Avatar
    I noticed that the 5ghz network isn't available in airplane mode when you turn wifi on, but the 2.4 ghz network is. That being said, I'm having the same slow wifi on the 2.4 ghz network too.
    09-03-2013 08:06 AM

Similar Threads

  1. Internet Connection Extremely Slow using WIFI
    By codbod in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 32
    Last Post: 10-12-2016, 08:15 PM
  2. Couple of Questions About Wi-Fi Calling
    By metalchick719 in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 13
    Last Post: 08-09-2013, 12:34 PM
  3. Type cover slow reconnect
    By Michael Alan Goff in forum Microsoft Surface for Windows RT
    Replies: 6
    Last Post: 07-20-2013, 08:34 AM
  4. Is there ANYWAY to shoot or playback in slow motion????
    By MikesChevelle in forum Applications
    Replies: 3
    Last Post: 07-19-2013, 01:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD