08-14-2015 02:13 PM
48 12
tools
  1. dalin86's Avatar
    Hi,

    I am using the 928 on T-Mobile and everything I though was working fine, but I am unable to send SMS, I can receive fine and browse the web. I tried the AP app but nothing happens, any work around that may work? I also verified that the service # was correct also!!

    Thanks,

    Greg
    deadwrong03 likes this.
    06-09-2013 08:09 PM
  2. palandri's Avatar
    From what I have read it's locked to Verizon. I hope I am wrong and someone can give you a solution.
    06-09-2013 08:36 PM
  3. smnrock's Avatar
    Same problem with 822 also... Seems like Verizon blocking it deliberately :(


    Sent from my iPhone
    palandri likes this.
    06-09-2013 09:13 PM
  4. DarkCobra20's Avatar
    The phones should be unlocked, worst case try calling Verizon.
    06-09-2013 09:42 PM
  5. hopmedic's Avatar
    This is a well-documented problem with the 928 and the 822 before it. Prior to the Portico update, people were using the 822 on other carriers with no problems. After Portico, some settings were removed (APN?) or won't save or something, and AFAIK no one has gotten MMS to work on another carrier. I can't recall if data works on other carriers or not.

    This, in my view, is in clear violation of 47 CFR 27.16 (e) which states that phones on this frequency band (Verizon's LTE band) cannot be locked to a carrier. Unfortunately it will probably take a someone with deep pockets to take it into a courtroom to resolve. I suppose you could try filing a complaint with the FCC, since that's the governing body. Look in the 822 forum for more info on this, as it is not limited to 928.
    06-09-2013 09:50 PM
  6. AR2186's Avatar
    I was able to send/receive text messages, but not picture messages or any other type of MMS. Can you get pure text messages at all?
    06-10-2013 02:53 PM
  7. rmichael75's Avatar
    are u guys getting 3g in tmobile?
    06-11-2013 11:57 PM
  8. Manny C's Avatar
    I hope this problem gets a working solution soon, I'm hoping to use either a 920 or 928 on T-Mobile. Good luck!
    06-13-2013 03:12 AM
  9. hopmedic's Avatar
    Someone in the 822 forum said that Access Point was updated yesterday, and posted a screenshot. What the screenshot means, I don't know, as I don't use Access Point. I state *with caution* that the new version of Access Point may solve the problem, but the post was very much void of detail, so I don't know.
    06-13-2013 09:51 AM
  10. squire777's Avatar
    Can anyone update if the new Access Point fixed the issues with the 928 on T-Mobile?
    06-13-2013 11:33 AM
  11. Kuchepich's Avatar
    I bought the black Nokia Lumia 928 (Verizon) about 2 weeks ago (from Amazon).
    Next day I got a data plan from T-Mobile (never had one before).

    SHORT STORY:
    The recent update of Access Point now works fine (on Portico). That is - it DOES save/stick/apply the APN profile and activates it.

    As a result, in summary:
    SMS inbound - OK
    SMS outbound - FAIL (look at the LONG STORY version below for details)
    MMS inbound - OK
    MMS outbound - OK
    DATA - OK (only at 3G though)

    LONG STORY:
    The phone either came with the Portico update or I must have installed it by running all kinds of updates, because it is showing to be at Portico version currently (1532.5957.1318.3021).

    Initially I had problems with the data plan (internet was not working well or very slow speeds). Called T-Mobile tech support, and the T-Mobile rep changed my line's data profile (from BlackBerry to Windows Phone) and this fixed the data (internet) issues.

    In the beginning I don't remember having SMS issues. SMS worked just fine for both inbound and outbound traffic. Then, about a week ago, I got an error (SMS Error: 1) when I tried sending out an SMS. I tried sending out again and got the sane error again. I ignored it for awhile, but hours later I tried again - same thing (SMS Error: 1). I fiddled around with the phone's settings, and I set the phone (inside the Carrier settings) to go down to 2G/EDGE speeds. I then tried sending out a text message and it worked (?!?!). This might be some kind of coincidence, because the phone loses and restores connectivity whenever you switch between the different data modes (2G/3G/LTE. Btw, I don't see 4G as an option, but this is a different issue for another thread) as I believe that SMS is not using the data (internet) channels at all (unless this has changed recently).

    On Tuesday (6/11), I called T-Mobile and they checked for SMS "blocking" on my line (why would there be any?!) and confirmed there is none and then did something (didn't specify what) and told me to power off and on my phone after we disconnected. I did that and ever since this last change by T-Mobile, I consistently cannot send out text messages (while before the TM rep "change" it would intermittently work), but this time I am getting (always) a SMS Error: 50 response.

    Called TM again (today) and got xfered to 2nd tier support. Worked with the tech (very polite and understanding person) and he ultimately tried something that didn't work so he escalated the issue to 3rd tier.

    At this point I am waiting for either a fix or an explanation of root cause from 3rd tier TM support. The 2nd tier tech said it'll take about 72 hours before we get an answer.

    I'll keep you guys posted on the development of this issue, as I am sure a lot of people will benefit from this.
    06-13-2013 01:41 PM
  12. Vernon Amos's Avatar
    I'm using an 822 on Ptel(MVNO of T-Mobile). For me SMS worked before and after Portico update.

    This may indicate its something specific to T-Mobile or its sim cards.
    06-14-2013 11:46 AM
  13. Kuchepich's Avatar
    Possible...
    Still waiting on TM to get back to me with an answer.
    06-14-2013 01:45 PM
  14. Mark_Venture's Avatar
    Mine is working with the T-Mobile sim from my Galaxy S3. SMS, MMS, Calls and data. I just got my 928 today.
    06-14-2013 01:59 PM
  15. Kuchepich's Avatar
    Still waiting on TM support to contact me.

    In the meanwhile, I tried "fixing" the issue w/ SMS myself by powering down the phone, taking out the SIM, powering it up, waiting for the OS to boot up (said that there's no SIM), powering it down again, putting back the SIM and powering it up.
    This "fixed" the issue. I can now send out text messages, but only if the phone is in 2G/EDGE mode. The moment I switch it to 3G - it stops working (but now responds with a "SMS Error: 1" message instead of "SMS Error: 50" as it did prior to me doing the above "power down/take out SIM/power up" cycle).
    So, practically, SMS still doesn't work.

    P.S. Still haven't seen the phone connect w/ 4G.

    At this point I am thinking of "downgrading" it back to pre-Portico, to see if this'll fix the SMS (and 4G) issue.
    If it doesn't - I'll return the phone.
    06-17-2013 09:15 AM
  16. Taehayhay's Avatar
    Kuchepich, have you been able to solve the SMS and 4G issues? What did T-Mobile have to say?

    I've found that doing a soft reset (down volume button + power) allows me to send/receive texts for several hours before the error message (SMS error 1) comes up again.
    07-01-2013 09:37 PM
  17. AR2186's Avatar
    Kuchepich, have you been able to solve the SMS and 4G issues? What did T-Mobile have to say?

    I've found that doing a soft reset (down volume button + power) allows me to send/receive texts for several hours before the error message (SMS error 1) comes up again.
    Use Nokia's Access Point App (access point | Windows Phone Apps+Games Store (United States)) with the phone in Global Mode. My phone worked fine when I tested it out on both AT&T and T-Mobile.

    Also, there is no way to "downgrade" the phone to pre-portico (without some internal Nokia software) because it was publically released with Portico and any ROM you get that is pre-portico will be for the 920 (no guarantee this will work, and if it doesn't there is no 928 rom to reflash).
    07-02-2013 09:48 AM
  18. The Hustleman's Avatar
    From what I have read it's locked to Verizon. I hope I am wrong and someone can give you a solution.
    Nah due to Verizon's licensing of the lower C-block of the 700mhz spectrum, the FCC required all devices running on it be UNLOCKED and no throttling.

    All the devices coming out well be GSM unlocked

    Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
    07-02-2013 09:54 AM
  19. hopmedic's Avatar
    Nah due to Verizon's licensing of the lower C-block of the 700mhz spectrum, the FCC required all devices running on it be UNLOCKED and no throttling.

    All the devices coming out well be GSM unlocked

    Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
    This is correct, per 47 CFR 27.16 e, but the problem is that the capabilities of the phone have been reduced in that they can no longer change the necessary settings to get it to fully work on other networks.
    07-02-2013 12:34 PM
  20. The Hustleman's Avatar
    This is correct, per 47 CFR 27.16 e, but the problem is that the capabilities of the phone have been reduced in that they can no longer change the necessary settings to get it to fully work on other networks.
    Yeah, they followed the letter of the law but not the spirit...

    But with Android phones you have to root it to get the apn settings

    Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
    07-02-2013 12:43 PM
  21. AR2186's Avatar
    Yeah, they followed the letter of the law but not the spirit...

    But with Android phones you have to root it to get the apn settings

    Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
    Actually it was just a problem with Nokia's Access Point program not being updated for the 928. Now that it is, the 928 works fine and will likely work on their AWS LTE network once Verizon rolls out the firmware update for that enables Verizons AWS LTE.

    The ATIV Odyssey and HTC 8x are a different story, as they don't have an APN program
    07-03-2013 05:51 PM
  22. ibouchez's Avatar
    Just chiming in to let you now you are not alone. Having the same issue . MMS works fine with the updated APN's.
    SMS refuses to work even with the latest Nokia Access point update. I've tried every possible combination.
    T mobile has no clue. Also only getting 3G even though I am in an 4G LTE metro area.
    07-22-2013 02:41 AM
  23. AR2186's Avatar
    Make sure you have the right SMS service center number in messaging settings, that had worked for me in the past.
    Try the one found here http://support.t-mobile.com/docs/DOC-4138
    07-22-2013 10:44 AM
  24. chiyonosake11's Avatar
    So has anyone been able to use the 928 flawlessly on T-Mobile?
    07-28-2013 06:33 PM
  25. icstars989's Avatar
    So, if SMS eventually does work with TMo, does that mean we could use it on Straight Talk too with a TMo sim??
    07-29-2013 08:03 AM
48 12

Similar Threads

  1. Unable to send sms on lumia 822
    By ranjitn2801 in forum Nokia Lumia 822
    Replies: 22
    Last Post: 08-09-2016, 03:51 PM
  2. Unable to send Video with Whatsapp on lumia 920
    By double_zee in forum Windows Phone 8
    Replies: 37
    Last Post: 03-18-2013, 02:34 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 12-29-2012, 01:27 AM
  4. Lumia 700 on T-Mobile site
    By KingCrimson in forum Nokia Lumia 710
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2011, 07:32 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD