06-10-2017 06:44 AM
882 ... 89101112 ...
tools
  1. ZvjerOPC's Avatar
    does anyone have a problem with their compass? It seems I need to calibrate mine nearly every single day.
    That's normal on ALL phones.
    07-24-2014 03:29 PM
  2. kelumnk's Avatar
    mine is slightly misaligned as well.We are talking about 1mm here.not to the right.. but towards bottom..the microphone port is surely misaligned to the right..
    However the charging port isnt misaligned.
    Im not bothered at the moment.should i be?
    Have not used the microphone port yet though.
    DJCBS likes this.
    07-24-2014 04:09 PM
  3. kelumnk's Avatar
    Mine is the same..
    Probably normal?

    Just checked mine. Yup, headphone jack also misaligned. And the misalignment is towards the same direction the camera misaligns. This leads me to believe that the entire interior part of the phone is not correctly placed in the aluminium frame.

    Attachment 73102

    May I ask all 930's owners to check this issue in their phones? So that we can get a clearer picture at the extent of the problem.
    DJCBS likes this.
    07-24-2014 04:12 PM
  4. matro's Avatar
    May I ask all 930's owners to check this issue in their phones? So that we can get a clearer picture at the extent of the problem.
    the alignments of my 930 are ok.
    DJCBS likes this.
    07-24-2014 04:44 PM
  5. DJCBS's Avatar
    mine is slightly misaligned as well.We are talking about 1mm here.not to the right.. but towards bottom..the microphone port is surely misaligned to the right..
    However the charging port isnt misaligned.
    Im not bothered at the moment.should i be?
    Have not used the microphone port yet though.
    I don't know. I don't see it affecting the phone EXCEPT when it comes to the camera app. If you use the square grid, the left side will be cut off.
    I reached Nokia about it and they recommended me to go to a Nokia Care Centre.

    Also, I don't know up until which point won't this misalignment affect the quality of the pictures, specially in low light.

    Mine is the same..
    Probably normal?
    No, it's most definitely not normal I'm afraid =\
    07-24-2014 05:51 PM
  6. Pete The Penguin's Avatar
    Just checked mine. Yup, headphone jack also misaligned. And the misalignment is towards the same direction the camera misaligns. This leads me to believe that the entire interior part of the phone is not correctly placed in the aluminium frame.

    Attachment 73102

    May I ask all 930's owners to check this issue in their phones? So that we can get a clearer picture at the extent of the problem.
    My 930 is aligned perfectly.
    DJCBS likes this.
    07-24-2014 06:17 PM
  7. Willyman's Avatar
    OK! I have fixed my display issues by resetting 930 to factory defaults and by NOT updating the "display" app. My whole screen is black again!

    BTW I did take my new phone to a service centre and they said that all is OK with the screen. But the fact is that they could not see the problem because I have them a factory reset phone, so all really was OK with the screen.

    My recommendation to all of you who have problems with display like mine is to do a hard reset, restore all your backup and NOT update the display app!
    Seriously?! So the bottom right color fading is gone?
    07-24-2014 07:35 PM
  8. milner94's Avatar
    • My camera and headphone port ARE misaligned
    • I DON'T have any issues with square alignment grids - everything is completely centred etc.
    • I DO get the purple tint at low or automatically adjusted low brightness settings
    • My camera performance and especially preview on screen are NOT what I expected in terms of quality


    As far as I can tell, I'm not suffering from any other issues. Build quality of unit is pretty exceptional tbh. Assuming/hoping that the purple tint is software related and will be fixed with firmware update.
    DJCBS likes this.
    07-24-2014 08:25 PM
  9. DJCBS's Avatar
    • My camera and headphone port ARE misaligned
    • I DON'T have any issues with square alignment grids - everything is completely centred etc.
    • I DO get the purple tint at low or automatically adjusted low brightness settings
    • My camera performance and especially preview on screen are NOT what I expected in terms of quality


    As far as I can tell, I'm not suffering from any other issues. Build quality of unit is pretty exceptional tbh. Assuming/hoping that the purple tint is software related and will be fixed with firmware update.
    - The purple tint IS software related. People have said that, if you hard reset the phone and then don't allow the display app to update, the purple tint won't appear. I haven't personally tested as I've already prepared my phone to go back to "Nokia".

    - So that's 4 phones with misaligned camera sensor already.

    - Does the square grid appear complete? No line of it is gone? (Note that this doesn't affect image quality nor the reframing part. Just the square in the live preview)

    - My live preview image on the camera is also miserable specially when light is less than stellar. I've contacted "Nokia" and they said it was normal, but that they would look to improve it.
    07-24-2014 09:59 PM
  10. ZvjerOPC's Avatar
    Seriously?! So the bottom right color fading is gone?
    Yes. Not a joke. You can wait for the update which will fix it or do as I did. And I am not updating the display app again, before people confirm that problems are fixed.

    BTW my display still suffers a bit of a purple hue but that's nothing compared to the fact it could not display black color.
    07-24-2014 10:31 PM
  11. ZvjerOPC's Avatar
    My camera sensor seems aligned OK, but what good is that when the camera sucks big time. It's horrible in low light. Just horrible!! I don't think I will be giving up on my 1020 any time soon...
    07-24-2014 10:33 PM
  12. Pete The Penguin's Avatar
    My camera sensor seems aligned OK, but what good is that when the camera sucks big time. It's horrible in low light. Just horrible!! I don't think I will be giving up on my 1020 any time soon...
    Use Microsoft's camera app for lowlight photos.
    07-24-2014 10:34 PM
  13. DJCBS's Avatar
    My camera sensor seems aligned OK, but what good is that when the camera sucks big time. It's horrible in low light. Just horrible!! I don't think I will be giving up on my 1020 any time soon...
    Well, I don't know up to which point the misalignment doesn't affect the low light quality of the photos. Yet, you shouldn't even consider giving up on the 1020 in favour of the 930 when it comes to photos. Even if the 930 didn't suck in low light.

    I use the 1020 as my dedicated camera, actually. Neither it replaced my 920 nor will the 930 (once I get it back from "Nokia" in about a month) replace it for photos.
    07-24-2014 10:52 PM
  14. Willyman's Avatar
    Yes. Not a joke. You can wait for the update which will fix it or do as I did. And I am not updating the display app again, before people confirm that problems are fixed.

    BTW my display still suffers a bit of a purple hue but that's nothing compared to the fact it could not display black color.
    - had phone swapped by new one. Thought it was OK in the shop. Same issue when I got back home... (Difficult to see in a very bright shop)
    - tried your hard reset method... no luck. I can see the effect already in the first couple of installation pages.
    - back to the shop...
    07-25-2014 01:08 AM
  15. ZvjerOPC's Avatar
    Well the whole purpose of a good camera phone is that I don't have any other camera since I got Nokia 808! Later 1020 mostly replaced my 808 (808 made sharper pictures). Now I have 930, and I thought not having xenon will be the only problem, but I was wrong. The problem is that 930 is much faster phone and 1020 makes good pictures. How do a person decide which one to use? :-) I really don't like carrying around two devices.
    07-25-2014 01:12 AM
  16. ZvjerOPC's Avatar
    - had phone swapped by new one. Thought it was OK in the shop. Same issue when I got back home... (Difficult to see in a very bright shop)
    - tried your hard reset method... no luck. I can see the effect already in the first couple of installation pages.
    - back to the shop...
    Do you have display app version 3.1.2.6? I have that version and as soon as I update it to a newer version my display goes wreck havoc. Please check and let me know. Also I have firmware 02061.
    00066.14252.51001
    07-25-2014 01:17 AM
  17. Willyman's Avatar
    Do you have display app version 3.1.2.6? I have that version and as soon as I update it to a newer version my display goes wreck havoc. Please check and let me know. Also I have firmware 02061.
    00066.14252.51001
    Current version, before update: 3.1.2.6
    Firmware: same as yours.

    Like I said, I could already see the slightly brighter grey on one language selection page of the installation process. Gutted I didn't spot it in the shop. I wonder if choosing another color will guarantee it's a sample from another batch.
    07-25-2014 01:22 AM
  18. Willyman's Avatar
    Current version, before update: 3.1.2.6
    Firmware: same as yours.

    Like I said, I could already see the slightly brighter grey on one language selection page of the installation process. Gutted I didn't spot it in the shop. I wonder if choosing another color will guarantee it's a sample from another batch.
    wp_20140725_005.jpg

    Sorry for the bad picture, but you can see the fading in the bottom right corner.
    07-25-2014 01:40 AM
  19. DJ_IMC's Avatar
    Hello. Anyone having purple tint/flares in their pictures?
    http://1drv.ms/1nZmFor
    http://1drv.ms/1nZmJVf
    I never had such issues with my previous 800, 920 & 925.
    07-25-2014 03:06 AM
  20. Plantje's Avatar
    Yeah, had this as well. Thought it was the lighting of the room.
    07-25-2014 03:38 AM
  21. ZvjerOPC's Avatar
    Click image for larger version. 

Name:	WP_20140725_005.jpg 
Views:	43 
Size:	113.1 KB 
ID:	73209

    Sorry for the bad picture, but you can see the fading in the bottom right corner.
    Have in mind that your fading problem is irrelevant while that "black" background should be black! And in your case it's not. I'm very sure in the way how I fixed the problem. I don't understand why does it not affect you too.
    07-25-2014 06:31 AM
  22. kelumnk's Avatar
    may be we could check the bulid creation date.. mine is 19/6/2014 china
    07-25-2014 04:46 PM
  23. kelumnk's Avatar
    what did you mean by framing grid cut on left side?

    I did not understand how you got that grid.. sorry im a rooky in this camera..

    Well, my 930 is going to Nokia in a couple of weeks (because I'm going on vacations meanwhile, otherwise I would send it there tomorrow).
    The software bugs I could accept. But then I noticed this:
    Attachment 72965

    The framing grid got cut on the left side. I reached out to Nokia and they didn't had the problem on their side. So then I took a closer look at the camera module on the back of the phone. And THEN I noticed this:

    Attachment 72966

    If you notice, the camera isn't perfectly centred.
    Now, it doesn't affect the photos, at least on day light. But I don't know to which extent it doesn't affect the low light one. So off to the Nokia Care it will go.
    07-25-2014 04:49 PM
  24. milner94's Avatar
    @DJCBS

    (Sorry, new to forums and haven't worked out how all the script works yet)

    Pretty sure mine had the purple tint straight out the box, and therefore without the display update installed. One of the first things I did was check for the problem, then went to Display to try to change the tint slider to green, to find I didn't have that slider - had to update display in order to get the colour tint slider.

    My camera is very definitely misaligned, but here is the preview square thingy:

    wp_ss_20140725_0001.jpg
    DJCBS likes this.
    07-25-2014 04:53 PM
  25. DJCBS's Avatar
    @DJCBS

    (Sorry, new to forums and haven't worked out how all the script works yet)

    Pretty sure mine had the purple tint straight out the box, and therefore without the display update installed. One of the first things I did was check for the problem, then went to Display to try to change the tint slider to green, to find I didn't have that slider - had to update display in order to get the colour tint slider.

    My camera is very definitely misaligned, but here is the preview square thingy:

    Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20140725_0001.jpg 
Views:	41 
Size:	176.8 KB 
ID:	73279
    Hmm weird. Thanks for checking!

    what did you mean by framing grid cut on left side?

    I did not understand how you got that grid.. sorry im a rooky in this camera..
    To have that grid, open the Nokia Camera app -> settings -> framing grids.
    07-25-2014 07:53 PM
882 ... 89101112 ...

Similar Threads

  1. Nokia Lumia 630 Bugs and Defects
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 320
    Last Post: 09-27-2017, 01:18 PM
  2. Lumia 635 Bugs and Defects
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 635
    Replies: 144
    Last Post: 10-16-2016, 02:46 AM
  3. Pictures and videos shot with the Lumia 630
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 31
    Last Post: 04-14-2016, 05:17 AM
  4. Lumia1020 Win8.1 Preview Photo Bug
    By Rob Mulally in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 14
    Last Post: 07-01-2014, 11:57 AM
  5. 928 on T-Mobile - MMS and Group Messaging Issue
    By jslice7 in forum Nokia Lumia 928
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2014, 12:33 PM

Tags for this Thread

LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD