The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
04-30-2018 06:14 PM
884 ... 23456 ...
tools
  1. Justinian84's Avatar
    Ah, not again :-( I sold my 1520 over this issue, was more or less complete unusable because of it. My 930 doesn't have it at all, however.

    This is a hardware problem - get it exchanged
    Oh no...that's not what I want to hear. Are you certain that none of the apps I mentioned have this issue on your 930?
    07-13-2014 09:26 AM
  2. Matthias Verboven's Avatar
    Oh no...that's not what I want to hear. Are you certain that none of the apps I mentioned have this issue on your 930?
    Have you tried to change the touch sensitivity to normal?
    07-13-2014 10:08 AM
  3. DJCBS's Avatar
    I'm also getting 2 additional issues:
    - Power button not responding occasionally when trying to unlock device.
    - occasionally phone unlocks to a "loading..." black screen. Have to lock and unlock to rectify.

    The sad part is, these issues have been around on the Lumia Icon and were promised to be fixed with Cyan. Get your act together Microkia!
    Serves you right for that "Microkia". :P


    That said, the second problem you speak of I've had it on the 920 and 1020 running WP8.1 which leads me to believe it's a bug with the OS and NOT with the hardware.

    This is an issue with Cortana being pinned to the start screen. Unpinning it fixed this for me.
    It's not Cortana, it's WP8.1 itself. I don't use or have Cortana on my phones (US only after all...) and I've had the same problem.
    07-13-2014 12:19 PM
  4. Chri55e's Avatar
    This is an issue with Cortana being pinned to the start screen. Unpinning it fixed this for me.
    thanks, i will try it and see how it works ! :-)

    Edit 12/07 - the problem did not occur anymore since i unpinned cortana, thank you very much for the advise
    Last edited by Chri55e; 07-15-2014 at 01:58 PM.
    07-13-2014 12:32 PM
  5. zipro's Avatar
    Oh no...that's not what I want to hear. Are you certain that none of the apps I mentioned have this issue on your 930?

    Positive - I know the issue very well from the 1520. Had 4 different phones with various degrees of the problem. It's definitely a hardware problem and Nokia wasn't able to fix it with a software patch on the 1520.
    07-13-2014 05:58 PM
  6. Justinian84's Avatar
    Positive - I know the issue very well from the 1520. Had 4 different phones with various degrees of the problem. It's definitely a hardware problem and Nokia wasn't able to fix it with a software patch on the 1520.
    I would be inclined to think it's an app problem actually... Most of my apps don't have this issue at all, while others reliably have it. There is obviously a way that apps can be coded to not have this issue. Also never happens when vertical scrolling or in the OS itself.
    07-13-2014 08:16 PM
  7. hasasimo's Avatar
    Ah, not again :-( I sold my 1520 over this issue, was more or less complete unusable because of it. My 930 doesn't have it at all, however.

    This is a hardware problem - get it exchanged
    The only reason I've considered a 930 (aside from the design) is the swipe/tap issue. If this exists in the 930 as well, I'll gladly just hang onto my 1520.3 for the LTE, supreme battery life and Glance.
    07-13-2014 09:53 PM
  8. zipro's Avatar
    The only reason I've considered a 930 (aside from the design) is the swipe/tap issue. If this exists in the 930 as well, I'll gladly just hang onto my 1520.3 for the LTE, supreme battery life and Glance.

    What do you mean by LTE? Doesn't the 930 have the exact same 3G chip as the 1520?
    07-13-2014 11:47 PM
  9. hasasimo's Avatar
    What do you mean by LTE? Doesn't the 930 have the exact same 3G chip as the 1520?
    4G LTE? The 930 doesn't come with North American LTE bands on board. You can get 3G though, yes.
    07-13-2014 11:53 PM
  10. jawss's Avatar
    u can only see it in WiFi when u turn on location services
    have location on, still not seeing this option...
    07-14-2014 12:55 AM
  11. zipro's Avatar
    4G LTE? The 930 doesn't come with North American LTE bands on board. You can get 3G though, yes.
    I don't live in the US - LTE works perfectly here on the 930
    07-14-2014 03:49 AM
  12. zipro's Avatar
    I would be inclined to think it's an app problem actually... Most of my apps don't have this issue at all, while others reliably have it.
    There have always been apps that show the problem more than others. Usually, the problem gets worse over time and extends to the whole OS
    07-14-2014 03:50 AM
  13. sibirsk's Avatar
    - choppy scrolling in many apps
    - phone doesn't seem to be as fast as it should be. Apps load slowly
    - keyboard autocorrect lags a bit, making it necessary to manually correct words all the time, although the phone does recognize the mistakes and underlines them, it's too slow to correct them while typing.
    I hope these can be fixed.
    My old HTC radar (1 GHz single-core processor and wp 7.5) was faster. Not a single lag or stutter in the interface.
    The same I can't say for my 930.

    Actually, the keyboard autocorrection being slow may be part of the phone heating up when doing simple things like whatsapp, texting, etc...
    07-14-2014 04:49 AM
  14. Justinian84's Avatar
    There have always been apps that show the problem more than others. Usually, the problem gets worse over time and extends to the whole OS
    I tried my friends 930 today and it did the same thing in the same apps. The chance that 2 different 930s from completely different stocks have the same issue is pretty small... unless it's a VERY common hardware issue.

    I did some further testing and it appears that it's not only limited to some apps, but certain tiles in those apps. For example, the first 2 long tiles in Video app are fine when swiped, but the 3rd and 4th ones always will register taps, even when scrolled to different vertical positions on screen. I'm almost certain now that this is an app issue in specific apps and not a hardware issue.
    07-14-2014 05:29 AM
  15. th0mas96's Avatar
    I tried my friends 930 today and it did the same thing in the same apps. The chance that 2 different 930s from completely different stocks have the same issue is pretty small... unless it's a VERY common hardware issue.

    I did some further testing and it appears that it's not only limited to some apps, but certain tiles in those apps. For example, the first 2 long tiles in Video app are fine when swiped, but the 3rd and 4th ones always will register taps, even when scrolled to different vertical positions on screen. I'm almost certain now that this is an app issue in specific apps and not a hardware issue.
    Can you do a video of it, or a more detailed description? I don't have any problem, and I scrolled through everything the Video app has to scroll.. I'd say go to a Nokia/Microsoft shop and get it exchanged.. it is not common, at least not on mine.
    07-14-2014 09:41 AM
  16. duncan0622's Avatar
    One more issue - the lockscreen sound delayed. It almost takes 1sec or half to deliver the sound after the screen is blackout.
    07-14-2014 10:40 AM
  17. Matthias Verboven's Avatar
    One more issue - the lockscreen sound delayed. It almost takes 1sec or half to deliver the sound after the screen is blackout.
    My old lumia 820 always did that, so nothing different for me.
    07-14-2014 11:30 AM
  18. zipro's Avatar
    I tried my friends 930 today and it did the same thing in the same apps. The chance that 2 different 930s from completely different stocks have the same issue is pretty small... unless it's a VERY common hardware issue.

    I did some further testing and it appears that it's not only limited to some apps, but certain tiles in those apps. For example, the first 2 long tiles in Video app are fine when swiped, but the 3rd and 4th ones always will register taps, even when scrolled to different vertical positions on screen. I'm almost certain now that this is an app issue in specific apps and not a hardware issue.

    Believe me: It's not an app issue. First of all, nobody else here seems to have it. Plus we had all been hoping / speculating for it to be an app / software issue on the 1520 but it just isn't. Get it exchanged while you still can!
    07-14-2014 11:35 PM
  19. airslap's Avatar
    Does everyone with purple hue issue have it darker at the top? Also are there many users with other bugs but not experiencing the screen issues?
    07-14-2014 11:50 PM
  20. Plantje's Avatar
    Aside from the fact that the device can get hot (especially the lower right corner) and thus is using precious battery power to warm my hands my phone has no issues at all! Best Windows Phone device I ever had!
    07-15-2014 12:16 AM
  21. duncan0622's Avatar
    My old lumia 820 always did that, so nothing different for me.
    That's strange. My Lumia 1520 (WP8.0) delivers the sound and fades out the screen simultaneously.
    07-15-2014 12:18 AM
  22. Dt967's Avatar
    I've noticed my screen gets the purple hue but only at low brightness settings. It's most noticeable when I'm on auto in a dark room where it goes darker than the "low" setting. Because of this I think it's a software issue and I hope Microsoft fixes this soon.
    07-15-2014 08:53 AM
  23. Justinian84's Avatar
    Can you do a video of it, or a more detailed description? I don't have any problem, and I scrolled through everything the Video app has to scroll.. I'd say go to a Nokia/Microsoft shop and get it exchanged.. it is not common, at least not on mine.
    As an example, the top 2 wide tiles in video can be swiped horizontally without registering as taps, but Disney Blockbusters and the one below it have issues.



    I know it's not an area of the screen with issues because I can reposition the tiles and the same 2 tiles have issues. There are no other areas in this app that accidentally register taps while swiping.

    07-15-2014 08:56 AM
  24. th0mas96's Avatar
    that's extremely weird, I can't get it to happen on my 930 - normally I'd say it's a hardware defect, but if you say it's not dependant on the place on the screen but on the tile, I have no clue what could be wrong, sorry..
    07-15-2014 11:21 AM
  25. Justinian84's Avatar
    It might be that some screens have a lower tolerance for swipes and the apps themselves are coded in such a way as to be too sensitive. Combine the two and you have cases like I mentioned above while other users are completely unaffected.

    Oh well, I'm going to try and return mine since this is one annoying issue that is really not acceptable.
    07-16-2014 05:05 AM
884 ... 23456 ...

Similar Threads

  1. Nokia Lumia 630 Bugs and Defects
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 320
    Last Post: 09-27-2017, 01:18 PM
  2. Lumia 635 Bugs and Defects
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 635
    Replies: 144
    Last Post: 10-16-2016, 02:46 AM
  3. Pictures and videos shot with the Lumia 630
    By Himanshu Chowdhary in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 31
    Last Post: 04-14-2016, 05:17 AM
  4. Lumia1020 Win8.1 Preview Photo Bug
    By Rob Mulally in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 14
    Last Post: 07-01-2014, 11:57 AM
  5. 928 on T-Mobile - MMS and Group Messaging Issue
    By jslice7 in forum Nokia Lumia 928
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2014, 12:33 PM

Tags for this Thread

LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD