The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. TomAd9's Avatar
    Just received my Icon, upgraded from 928. When the screen is set to auto brightness on my Icon it does not seem to be as white as on my 928, it almost has a purplish tint to it. Is this normal on the icon? Phone is cool though.
    05-06-2014 05:47 PM
  2. gernerttl's Avatar
    Yes. It does that when it auto dims in a dark environment.
    05-06-2014 06:31 PM
  3. TomAd9's Avatar
    It seems to be doing it all the time.
    05-06-2014 11:32 PM
  4. MA83's Avatar
    The screen is slightly different between the 928 and the Icon. That could be the issue.
    05-07-2014 09:55 AM
  5. TomAd9's Avatar
    The screen is slightly different between the 928 and the Icon. That could be the issue.
    So are you saying that my icon screen is normal? Actually when I turn brightness to medium it is not as present. (Even set to Automatic).
    Thanks for the reply.
    05-07-2014 11:41 AM
  6. ssapre's Avatar
    Go to Settings > Display and 'Adjust' Lumia color profile. Set all to least value and you would see the colors 'that' white.
    05-07-2014 11:54 AM
  7. MA83's Avatar
    Not sure.
    05-07-2014 01:18 PM
  8. AlastorX50's Avatar
    Just received my Icon, upgraded from 928. When the screen is set to auto brightness on my Icon it does not seem to be as white as on my 928, it almost has a purplish tint to it. Is this normal on the icon? Phone is cool though.
    I've posted this in another thread and on the Nokia forums and Microsofts forum for Windows Phone 8/8.1 bugs.
    http://forums.windowscentral.com/nok...ue-screen.html
    05-07-2014 04:37 PM
  9. AlastorX50's Avatar
    It seems to be firmware/system app related issue with the sensor and its color profile.
    05-07-2014 04:40 PM
  10. TomAd9's Avatar
    Ok, so do all phones have this or is it some phones that will have a fix?
    05-08-2014 07:51 PM
  11. AlastorX50's Avatar
    Ok, so do all phones have this or is it some phones that will have a fix?
    It seems to just be the Lumia Icon, like when the 920 came out it had this issue. Its a new device that has some software qinks.
    05-08-2014 08:24 PM
  12. TomAd9's Avatar
    It seems to just be the Lumia Icon, like when the 920 came out it had this issue. Its a new device that has some software qinks.
    Sorry I meant to ask do all Icons have this, thanks for replies.
    05-08-2014 09:39 PM
  13. AlastorX50's Avatar
    From returning two and looking at the MS store versions (they had 4 up), id say its on all. Which is weird that not even WPCentral is reporting it on theirs.
    If I'm wrong that its isolated then that's alot of phones at my MS store that have this issue. I noticed that my build creation date is 1/14/2014 (found in extras+info) It must be isolated to phones manufactured on that date, but who knows.
    05-08-2014 11:34 PM
  14. MJ217's Avatar
    My screen seems ok. Build creation date: 4/23/2014
    05-08-2014 11:50 PM
  15. swervinsuburban's Avatar
    My creation date is 4/23/14 and I don't have this problem, Black Icon 8.0
    05-08-2014 11:59 PM
  16. TomAd9's Avatar
    It is the auto sensor and it is working properly. It happens when screen is set to low and automatic. When in dark rooms or area it has a purplish tint but once in lighted area it brightens. It is actually a nice feature, easier on the eyes at night.
    05-09-2014 07:09 AM
  17. vepac's Avatar
    How did you guys find your creation date?

    Posted via the WPC App for Android!
    05-09-2014 10:44 AM
  18. Dreamspell's Avatar
    How did you guys find your creation date?

    Posted via the WPC App for Android!
    From 'more info' in extras+info in Settings. However, I think that date is the for firmware build creation date, not the actual phone creation date, because mine went from January 2014 to April 2014 with the recent firmware and extras+info update.
    05-09-2014 10:46 AM
  19. MJ217's Avatar
    From 'more info' in extras+info in Settings. However, I think that date is the for firmware build creation date, not the actual phone creation date, because mine went from January 2014 to April 2014 with the recent firmware and extras+info update.
    I think I did update right before I checked the date. You probably right.
    Last edited by MJ217; 05-09-2014 at 02:47 PM. Reason: grammar
    05-09-2014 02:47 PM

Similar Threads

  1. Lumia 920 non responsive screen - HELP!
    By senai in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 9
    Last Post: 05-31-2014, 10:40 AM
  2. How Often Do You Change Your Start Screen Background & Accent Colors?
    By Sir William Wiener in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 32
    Last Post: 05-14-2014, 08:51 AM
  3. My Icon is on its way!
    By grafixguy#AC in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 10
    Last Post: 05-08-2014, 06:42 PM
  4. Lumia Icon Camera - Blurry Pictures
    By YaDumb in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 6
    Last Post: 05-07-2014, 02:04 PM
  5. Looking for advice, Screen went nuts
    By amorek13 in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2014, 07:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD