10-19-2015 02:15 PM
97 123 ...
tools
  1. Dreamspell's Avatar
    I've realized that blacks have a red/brown tint which is especially visible in a dark room with high brightness. Anyone else observe this?

    b9mykkpcaaaia8u.jpg
    noersetiawan likes this.
    02-12-2015 06:47 AM
  2. Dreamspell's Avatar
    02-12-2015 10:26 AM
  3. mortici's Avatar
    Yep, same as mine :(
    02-12-2015 12:46 PM
  4. nikholaspappas's Avatar
    I am not having this issue. I am wondering, how did you do your update, and where you using the DP?

    I was using the Dev Preview, but I did a clean install with the recovery tool
    RumoredNow likes this.
    02-12-2015 01:17 PM
  5. mortici's Avatar
    I am not having this issue. I am wondering, how did you do your update, and where you using the DP?

    I was using the Dev Preview, but I did a clean install with the recovery tool
    Went PfD to Denim via OTA.

    You really see this issue when you set the brightness on high and say go to the settings screen in a dark room (low light), the screen should be pitch black, but it has a purple/red hue/tint to it as seen above.
    02-12-2015 01:36 PM
  6. Marcus Hallett's Avatar
    Mine occasionally does this. It comes and goes.
    02-12-2015 03:16 PM
  7. chrisdaboss's Avatar
    I am noticing this with my reds. They look washed out, sorta faded. I'm coming from the DP
    02-12-2015 03:28 PM
  8. tacroy's Avatar
    I'm seeing it as well. It's a gradient with the lighter red/black at the top fading to real black at the bottom. It's software because it doesn't do it on the startup screens.
    Beast of Haeven likes this.
    02-12-2015 03:43 PM
  9. Dreamspell's Avatar
    I am not having this issue. I am wondering, how did you do your update, and where you using the DP?

    I was using the Dev Preview, but I did a clean install with the recovery tool
    I used LSRT.
    02-12-2015 04:47 PM
  10. Dreamspell's Avatar
    I'm seeing it as well. It's a gradient with the lighter red/black at the top fading to real black at the bottom. It's software because it doesn't do it on the startup screens.
    I noticed the same thing, blacks are black on the boot-up Nokia and Windows logos.
    Last edited by Dreamspell; 02-12-2015 at 05:46 PM.
    02-12-2015 04:47 PM
  11. Dreamspell's Avatar
    I have been in contact with the Lumia help team. I tried all the fixes they suggested, which didn't work. So they passed the issue onto the appropriate team and they will keep me up to date.
    02-12-2015 04:49 PM
  12. mortici's Avatar
    I have been in contact with the Lumia help team. I tried all the fixes they suggested, which didn't work. So they passed the issue onto the appropriate team and they will keep me up to date.

    Let em know your not the only one having the issue.
    02-12-2015 04:53 PM
  13. Dreamspell's Avatar
    Let em know your not the only one having the issue.
    I did, and I linked them to multiple posts on reddit and on here with the same issue.
    02-12-2015 04:56 PM
  14. chris7191's Avatar
    Same issue. It's not present on the Nokia or Windows startup screens. It shows just before the Verizon logo on boot and stays.
    02-12-2015 05:19 PM
  15. mortici's Avatar
    Same issue. It's not present on the Nokia or Windows startup screens. It shows just before the Verizon logo on boot and stays.
    Noticed the same. Its a software issue most like associated with the display app... I wish Daniel would post it but Windows 10 is in the spotlight. Just so it can grab the attention of MS and hopefully provide a fix..
    Beast of Haeven likes this.
    02-12-2015 06:52 PM
  16. Glousseur's Avatar
    930 users had the same problem, just go to settings, display, and select cold in the color profile.
    02-12-2015 06:57 PM
  17. Dreamspell's Avatar
    930 users had the same problem, just go to settings, display, and select cold in the color profile.
    Still happens no matter which color profile I choose or manually set.
    02-12-2015 07:01 PM
  18. mortici's Avatar
    Still happens no matter which color profile I choose or manually set.
    Same, I tried all the tricks the 930 users did nothing works. The last resort is a hard reset + LSRT but haven't bothered yet. Its a software issue and the only solace can be to wait for a display app update or an OS + display update like they did for the 930.
    02-12-2015 08:11 PM
  19. onlysublime's Avatar
    yeah, I guess brown is the new black.

    I knew something looked "off" but now I totally notice it after seeing this thread and I can't stop seeing the brown anymore.
    02-12-2015 10:24 PM
  20. PolishHitta's Avatar
    Same here. I used the Lumia Software Recovery Tool. Over the air was fine, but i had to reinstall since it had a couple glitches.
    What i did try: Hard reset - No change
    Reinstalling again using Lumia Software Recovery Tool. -No change
    ​Flashing ROM using the Nokia Care Suite - Unfortunately the ROM provided was also faulty
    ​What i didn't try:
    ​Setting back to Windows Phone 8.0 (once I find that OS somewhere) and then upgrading back to 8.1
    ​Waiting on Microsoft hardware team
    02-12-2015 11:28 PM
  21. AlastorX50's Avatar
    I'm having the same issue, black on boot up but after it is brownish tint.
    02-13-2015 02:50 PM
  22. mortici's Avatar
    I'm having the same issue, black on boot up but after it is brownish tint.
    I am trying to go through the 930 forums and see what was done on their part to fix the issue. Seems like they got an OS update that fixed it :(

    Additionally can you guys specifiy if you went from PfD to Denim or 8.0 to Denim and had the issue. I am wondering if the 8.0 to Denim guys don't have the issue and the PfD users are only affected...
    02-13-2015 04:27 PM
  23. Dreamspell's Avatar
    I flashed using LSRT, so it was a clean upgrade.
    02-13-2015 05:43 PM
  24. mortici's Avatar
    I flashed using LSRT, so it was a clean upgrade.
    To be more clear to those that are having the issue here:

    Were you ON 8.0 when you updated to Denim, OTA or LSRT

    OR

    Were you on PfD 8.1 and updated OTA or LSRT to Denim?



    I was on PfD 8.1 and updated to Denim OTA and I am guessing Dreamspell was also on PfD 8.1 and updated via LSRT and also has the issue.

    I am wondering if those that were on 8.0 and did the OTA or LSRT update to Denim have the issue?
    02-13-2015 08:35 PM
  25. spicypadthai's Avatar
    I went PFD to Denim, OTA. I've always had Brightness set to low/auto. I didn't notice anything after upgrading. I set it to high and saw the reddish tint within seconds. Switched back and it was fine.
    02-13-2015 08:37 PM
97 123 ...

Similar Threads

  1. Denim & the App Store...A WARNING
    By peestandingup in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 6
    Last Post: 02-13-2015, 11:52 AM
  2. Media issues after Denim/8.1 update
    By goofysam in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2015, 10:57 AM
  3. How do I get the original voice of Cortana back on my Lumia 925?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2015, 10:48 AM
  4. Viber not showing notifications on my lumia
    By cherryME in forum Windows Apps
    Replies: 0
    Last Post: 02-12-2015, 05:48 AM
  5. When can I expect the Denim update for my Lumia 930 in India?
    By LAKSHMI NARAYAN in forum Nokia Lumia 930
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2015, 02:22 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD