12-12-2016 11:57 PM
1,191 ... 3334353637 ...
tools
  1. hopmedic's Avatar
    I'm on 10586.318. It's the latest Release Preview build. You're actually a couple updates behind. I know there was a .242 and now .318. Not sure if there was anything else before or between those. Once you've updated to W10M, you should already have the Insider app. There may be an update for it, but you shouldn't need to run or install it again once you've opted in and selected your ring. You just have to go into Settings>Update & Security>Phone Update and let it look for an update.
    You have to be in the Release Preview ring to get to .318. It didn't show up for Fast Ring, unless they've added it in the past week or so.
    05-19-2016 02:29 PM
  2. Sheamartin's Avatar
    I'm on 10586.318. It's the latest Release Preview build. You're actually a couple updates behind. I know there was a .242 and now .318. Not sure if there was anything else before or between those. Once you've updated to W10M, you should already have the Insider app. There may be an update for it, but you shouldn't need to run or install it again once you've opted in and selected your ring. You just have to go into Settings>Update & Security>Phone Update and let it look for an update.
    Got it. Still not syncing my Band. But I'm up to date. I'll try changing to English Canadian or something like that to see if the Band syncs.
    05-19-2016 04:23 PM
  3. frankelweeze's Avatar
    Just used Microsoft Device Recovery Tool and flashed back to 8.1, then used the insider app and installed Release Preview. It's funny, the last build I had on Fast ring was so stable I started using it like a daily driver because I turned in another phone to my employer. I need a little more stable release right now, but seriously I say that as a complement. Last version I had installed was awesome on the battery and so stable I forgot that I was on a betaware channel!!!
    Spangl01 likes this.
    05-19-2016 04:52 PM
  4. hopmedic's Avatar
    Well, that's that. I'm back on 10586.318. The 14xxx release before 14342 was good for me, but that last release (and the mini release after it) killed my phone.
    frankelweeze likes this.
    05-19-2016 06:20 PM
  5. segundo's Avatar
    What happened with your phone? I have a 930 with the same problem... :(
    After starting 14342.1003 update last night, it shows Nokia logo, then windows logo for a brief moment and then goes off...
    Do you know if Windows Device Recovery Tool would help in this case?

    Thanks in advance!
    05-19-2016 08:48 PM
  6. 11B1P's Avatar
    Anybody know how to report feedback to MS that Mobile Hotspot is not working?
    05-19-2016 10:17 PM
  7. scotthenry76's Avatar
    I just noticed the Mobile Hotspot not working last night. It was the first time I tried to use it since upgrading from 8.1 to the release preview build a couple of weeks ago. So far its the only issue I have been able to find. My battery has been pretty much on par with 8.1 although I dont leave apps run in the background and only have one email account syncing. Does anybody know if this is a known issue with this build or is it only happening to some phones?
    05-20-2016 12:08 AM
  8. Vlatko Stojanovski's Avatar
    Anybody know how to report feedback to MS that Mobile Hotspot is not working?
    I just noticed the Mobile Hotspot not working last night. It was the first time I tried to use it since upgrading from 8.1 to the release preview build a couple of weeks ago. So far its the only issue I have been able to find. My battery has been pretty much on par with 8.1 although I dont leave apps run in the background and only have one email account syncing. Does anybody know if this is a known issue with this build or is it only happening to some phones?
    Not sure what builds you are using, but I remember that it existed as an in issue in one of the earlier builds for the 930 which is essentially the same phone.
    05-20-2016 01:01 AM
  9. scotthenry76's Avatar
    The Release Preview is on 10586.107. I do also remember that being a problem in the past but I thought it was addressed last year.
    05-20-2016 01:22 AM
  10. razvan's Avatar
    iS THERE ANYONE SATISFIED WITH THIS UPDATE?
    05-20-2016 02:05 AM
  11. 11B1P's Avatar
    Not sure what builds you are using, but I remember that it existed as an in issue in one of the earlier builds for the 930 which is essentially the same phone.
    I'm on .318 in the Release Preview

    The Release Preview is on 10586.107. I do also remember that being a problem in the past but I thought it was addressed last year.
    No, the Release Preview is at .318

    I just noticed the Mobile Hotspot not working last night. It was the first time I tried to use it since upgrading from 8.1 to the release preview build a couple of weeks ago. So far its the only issue I have been able to find. Does anybody know if this is a known issue with this build or is it only happening to some phones?
    The only other issues I've found is I can't change the colors of the different calendars. Example, I have a calendar for my wife, son, church. The colors for those accounts on my PC are correct, but on my phone they have a default, which is wrong, and I can't find a way to change them. The other issue I've found is that in Outlook and I have to touch the e-mail multi-select option at the bottom, twice to get the checkboxes to open.

    iS THERE ANYONE SATISFIED WITH THIS UPDATE?
    YES, lol. Your caps lock is on.
    05-20-2016 07:24 AM
  12. hopmedic's Avatar
    Anybody know how to report feedback to MS that Mobile Hotspot is not working?
    Feedback Hub.
    05-20-2016 08:22 AM
  13. Indistinguishable's Avatar
    iS THERE ANYONE SATISFIED WITH THIS UPDATE?
    It's been said many times before. It's the fast ring for a reason. If you want a stable OS, go with WP8.1. If you want a slightly less stable build that has Windows 10 Mobile, go with the release preview ring. It's really quite good on the Icon. If you want to be on the bleeding edge, go on the fast ring, but don't go on the internet and complain in all caps about it.
    05-20-2016 08:31 AM
  14. FearL0rd's Avatar
    I'm rolling back to the previous W10M because with latest redstone it turned into a toaster
    hopmedic and JetFixxxer like this.
    05-20-2016 12:13 PM
  15. SilhouetteBS's Avatar
    I looked at my battery usage by app and Facebook Beta is the highest at 42% followed by Start at 14%. Not sure if it's one of those that is the culprit or not. I have also turned off Cellular Data and that seems to help with the heat.
    05-20-2016 12:31 PM
  16. frankelweeze's Avatar
    Anybody know how to report feedback to MS that Mobile Hotspot is not working?
    I'm now on 10586.318 on Release Preview and my wifi hotspot works perfectly. I just flashed back to 8.1 and re-joined Release Preview yesterday. You may need to do a hard reset of your phone.
    05-20-2016 12:35 PM
  17. scotthenry76's Avatar
    Okay I'm updating on the release preview now. I hadn't opened the windows insider app since installing windows 10 and I guess it needed to be opened to configure the phone to continue to receive updates. Ill see how the hotspot works.
    05-20-2016 01:31 PM
  18. doubleodon's Avatar
    Hotspot now works for me too, AFTER doing a hard reset.
    I have gone all the way to 14342.1003 without a functional hotspot, so it looks like the hard reset is the (only?) true fix.
    05-20-2016 02:21 PM
  19. doubleodon's Avatar
    Build 14342.1003- After the install I also had the slow charging and very hot phone issues, particularly on Qi wireless charging.
    After the I followed with a hard reset (that fixed the hotspot), I noticed:
    I was able to use USB to charge the ICON and saw reasonable charge rate, and only moderate heating.
    (NOTE that the phone did complain about show charging when I first used USB, but I changed to a newer and shorter cable and the warning stopped)
    After charging to 54% using USB, I moved the phone to a Nokia Qi charger. Within a minute the phone seems to be noticeably hotter than when on USB charging.
    However, I don't have a way to objectively measure the heat, so it could be my imagination....
    05-20-2016 05:06 PM
  20. WUPAPI39's Avatar
    I'm using an ICON and I'm on build# 10586.318 and the only major issue I'm experiencing is less than optimal battery life. The mobile hotspot was not a problem, and neither have been some of the other scary issues discussed here. Staying on the release ring should hold me out for a few months until I'll be ready for something new.
    05-20-2016 05:14 PM
  21. WUPAPI39's Avatar
    Actually bigger than the battery life issue is the fact that my camera has been sub par ever since upgrading to Windows 10, it's not anywhere near as good as it was on WP8, and it's actually a pretty terrible camera experience now. I can take better pictures on my iPhone 5C from work at the moment which is really pretty close to unforgiveable given that the hardware on the ICON is so much better.
    05-20-2016 05:17 PM
  22. hopmedic's Avatar
    Build 14342.1003- After the install I also had the slow charging and very hot phone issues, particularly on Qi wireless charging.
    After the I followed with a hard reset (that fixed the hotspot), I noticed:
    I was able to use USB to charge the ICON and saw reasonable charge rate, and only moderate heating.
    (NOTE that the phone did complain about show charging when I first used USB, but I changed to a newer and shorter cable and the warning stopped)
    After charging to 54% using USB, I moved the phone to a Nokia Qi charger. Within a minute the phone seems to be noticeably hotter than when on USB charging.
    However, I don't have a way to objectively measure the heat, so it could be my imagination....
    I don't think it is your imagination. I noticed much higher temperatures when charging on Qi than on USB, as well. QUITE a temperature difference. Even so, charging overnight only brought me up to 89% if I remember right.

    Now, having been rolled back to 10586.318 for a day now, I'll tell you that I unplugged my phone (at 100%) this morning around 7:30, and this afternoon at around 3:30 or 4:00, I took a look and noted that it was at 81%. That's more like it. 14342 was definitely the problem.
    05-20-2016 06:17 PM
  23. 11B1P's Avatar
    Feedback Hub.
    The Feedback Hub just now became available
    05-21-2016 09:00 AM
  24. 11B1P's Avatar
    I'm now on 10586.318 on Release Preview and my wifi hotspot works perfectly. I just flashed back to 8.1 and re-joined Release Preview yesterday. You may need to do a hard reset of your phone.
    Well crap. Guess I'll hold out for the time being. Thanks.
    05-21-2016 09:03 AM
  25. Gregory Newman's Avatar
    I hope those who have used Windows 10 mobile insider builds on their Nokia ICON Have passed on their complaints to Microsoft's through it's feedback app
    . so microsoft soft ware engineers can correct the bugs that cause Windows 10 mobile to get buggy. I bought a refurbished icon to upgrade from my Verizon nokia lumia 928 and am holding off putting Windows 10 mobile current insider builds on it until late june because by them Microsoft's experts should have a great deal of the bugs in Windows 10 mobile corrected that cause the Nokia lumia ICON to run badly
    05-21-2016 01:19 PM
1,191 ... 3334353637 ...

Similar Threads

  1. For those with sound blaster cards
    By Asskickulater in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2015, 10:19 AM
  2. W10 for phone comes for PFD or only in Insider preview?
    By Karthik Sampath in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 05-30-2015, 04:16 AM
  3. my lumia 720 is not charging
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 05-30-2015, 02:45 AM
  4. Why isn't my Lumia 930 charging above 98?
    By deepak12345 in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 1
    Last Post: 05-30-2015, 01:42 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-30-2015, 01:04 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD