The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
11-14-2016 11:30 AM
63 123
tools
  1. FearL0rd's Avatar
    1 - Go to Settings
    2 - Update & Security >> For Developers
    3 - Enable Developer Mode
    4 - Enable Device Discovery
    5 - Install Visual Studio 2013 in the computer
    6 - Connect the phone on the USB
    7 - Open the XAPDeploy "C:\Program Files (x86)\Microsoft SDKs\Windows Phone\v8.0\Tools\XAP Deployment\XapDeploy.exe"
    7.1 - Download Root_Tool.xap http://forum.xda-developers.com/wind...ws-10-t3178140
    8 - Deploy the APP Root_Tool.xap using XAPDeploy
    9 - Open the deployed Root Tool
    10 - Go to the Lumia Registry Tool
    11 - Check HKEY_LOCAL_MACHINE and DWORD
    12 - Type this in the path Software\Microsoft\Cellular\MVSettings\IMSISpecific\Default\CellUX
    13 - Type this in the Key HideMMSAPN
    14 - Tap on Read
    15 - Change the value to 00000000
    16 - Tap on Write
    17 - Now go to the Settings>>Network & Wireless>>Celular & SIM
    18 - Select your SIM>>Properties
    19 - Goto MMS APN>>Add an MMS APN
    ---- These settings are carrier specific ----
    20 - Profile name = T Mobile
    21 - APN = fast.t-mobile.com
    22 - MMSC (URL) = http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    23 - Save
    24 - Apply the settings
    ---------------------------------------------------
    25 - Disable Developer Mode

    Credits:
    djamol for Root Tool
    [JAILBREAK][GUIDE] Interop Unlock for Window€ | Windows 10 Development and Hacking | XDA Forums
    VCfan for the VCReg registry editor
    http://forum.xda-developers.com/wind...terop-t3135326

    Enjoy!!!!!!

    xapdeploy.png
    wp_ss_20150817_0003.jpgwp_ss_20150817_0004.jpgwp_ss_20150817_0001.jpgwp_ss_20150817_0002.jpg
    Last edited by FearL0rd; 09-19-2015 at 06:21 PM.
    shawnmos, Rhoyz, shantahan and 1 others like this.
    08-17-2015 08:02 PM
  2. Rhoyz's Avatar
    Nice find!
    08-17-2015 08:20 PM
  3. shantahan's Avatar
    Worked great for me! Thanks!
    08-26-2015 10:31 AM
  4. FearL0rd's Avatar
    Worked great for me! Thanks!
    Welcome
    08-26-2015 12:51 PM
  5. Alienhead95's Avatar
    I changed the registry to make my ICON look like the 925 to the store to let me install the T-Mobile wifi calling app. But that did not work. I tried changing the carrier value, but that didn't work either. Anybody have any other ideas?
    08-26-2015 12:54 PM
  6. FearL0rd's Avatar
    I changed the registry to make my ICON look like the 925 to the store to let me install the T-Mobile wifi calling app. But that did not work. I tried changing the carrier value, but that didn't work either. Anybody have any other ideas?
    I think it needs a driver that is not delivered with the app
    08-26-2015 01:13 PM
  7. Alienhead95's Avatar
    Did you try installing it though?
    I think it needs a driver that is not delivered with the app
    08-26-2015 01:14 PM
  8. FearL0rd's Avatar
    Did you try installing it though?
    I did a long time ago when was available without any hack
    08-26-2015 01:41 PM
  9. Alienhead95's Avatar
    Oh, ok. Thanks.
    I did a long time ago when was available without any hack
    08-26-2015 01:45 PM
  10. shawns77's Avatar
    I keep getting an error every time I try and deploy the xap. This was found under 8.1. There was no deployment under 8.0. Could there be another version I need to use?? I'm using Visual Studio Ultimate 2013 Version 12.0.40629.00 Update 5
    error.png
    09-03-2015 03:45 PM
  11. shawns77's Avatar
    My phone OS is 10.0.10512.1000
    09-03-2015 04:09 PM
  12. FearL0rd's Avatar
    I keep getting an error every time I try and deploy the xap. This was found under 8.1. There was no deployment under 8.0. Could there be another version I need to use?? I'm using Visual Studio Ultimate 2013 Version 12.0.40629.00 Update 5
    Click image for larger version. 

Name:	error.png 
Views:	21 
Size:	69.3 KB 
ID:	111616
    Please certify that the develop mode is on
    09-05-2015 07:35 PM
  13. jrjr488's Avatar
    I'm getting the same error message as shawns77

    http://forums.windowscentral.com/att...214t-error.png
    Last edited by jrjr488; 09-07-2015 at 04:14 PM.
    09-07-2015 02:00 AM
  14. FearL0rd's Avatar
    I'm getting the same error message as shawns77

    http://forums.windowscentral.com/att...214t-error.png
    This problem only happens when you have problems turning on the developer mode
    09-13-2015 05:18 PM
  15. j o e l's Avatar
    Non-programmer here, just a guy who wants to send pictures through mms. I followed the link to download "root_tool.xap" but ended up downloading "roottool.zip". I unzipped the file into a folder and tried to deploy. Problem is the deploy cannot find the file called "roottool.xap". There is no .xap file anywhere. What am I doing wrong? Helppp!
    10-15-2015 02:05 PM
  16. Alienhead95's Avatar
    Use firefox to download the file.
    Non-programmer here, just a guy who wants to send pictures through mms. I followed the link to download "root_tool.xap" but ended up downloading "roottool.zip". I unzipped the file into a folder and tried to deploy. Problem is the deploy cannot find the file called "roottool.xap". There is no .xap file anywhere. What am I doing wrong? Helppp!
    j o e l likes this.
    10-15-2015 02:20 PM
  17. j o e l's Avatar
    It works! Firefox did the trick. Thanks Alien.
    10-15-2015 10:30 PM
  18. 64GUNSHIP's Avatar
    Has anyone been able to get this working on 10549? I have successfully performed the interop unlock and enabled the ShowMMSAPN key in the registry and properly configured the settings for my carrier, but MMS will not send... A few minutes after I press send, it pops up three times saying it could not be delivered.

    Anyone?
    Arlan Henry likes this.
    10-16-2015 04:24 PM
  19. j o e l's Avatar
    My Icon is on 10549. I installed the interop using the instructions above and MMS works!
    64GUNSHIP likes this.
    10-16-2015 06:13 PM
  20. dakranii's Avatar
    I'm assuming this would work on a 928 as well? Curious as this is my first time noticing this, does mms not work on the preview builds or is this a carrier thing?
    10-19-2015 11:23 AM
  21. shawnmos's Avatar
    Does internet sharing work?
    10-20-2015 04:27 PM
  22. shawnmos's Avatar
    Which version of Visual Studio do I need to install and what components? Do I need to install the whole 15gb??
    10-20-2015 07:52 PM
  23. FearL0rd's Avatar
    Which version of Visual Studio do I need to install and what components? Do I need to install the whole 15gb??
    I have the complete Visual Studio 2013 with Windows Phone part loaded.
    10-21-2015 06:32 AM
  24. shawnmos's Avatar
    Took 2 hours to install Visual Studio 2013 on my laptop, but this worked. Thanks!!!
    FearL0rd likes this.
    10-21-2015 10:53 AM
  25. TrueMetalGeek's Avatar
    Dang I fought this thing since last night. Turned out that the .xap files I downloaded were being changed to .zip by using Edge (Internet Explorer).
    I finally found that out and downloaded with Firefox to keep them as .xap files.

    Just got MMS working with my ICON on T-Mobile. Sweet.
    Now to do the same to the daughter's ICON as well when she gets home.
    libra89 likes this.
    10-23-2015 11:04 PM
63 123

Similar Threads

  1. Verizon Note 2 for Icon/Ativ SE or M8
    By Bosgarage57 in forum Marketplace Archive
    Replies: 1
    Last Post: 08-26-2015, 07:51 PM
  2. Websites taking a while to load/respond; what to do?
    By The Cincinnati Kid in forum Windows 10
    Replies: 1
    Last Post: 08-19-2015, 01:25 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-17-2015, 07:55 PM
  4. Out This Week on Xbox One: Zombi, Pure Hold'em, and more!
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-17-2015, 07:50 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 08-17-2015, 07:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD