1. RavenSword's Avatar
    So, when I went to download the recent update to 8.1, but originaly was pretty slow to download, then when it finally went to install and reboot my phone, it then turn black and showed me a big low battery icon. It then didn't turn back on until I hit the power button again. (the odd thing is I had well over half my battery left.) it then started the install and rebooted and seems ok now.

    But I'm wondering if the download went through ok. It seemed odd that it did all this and I'm curious if any one else had these issues?
    05-14-2014 11:36 PM
  2. Xellsama's Avatar
    It's always recommended to have you phone plugged in to a charger during OS updates I guess.
    05-15-2014 12:38 AM
  3. Reflexx's Avatar
    My phone had about half battery when I installed the update. I plugged it in just in case.

    By the time the update was done I was down to around 10% battery. It caught me off guard considering my phone was plugged in the whole time.
    05-15-2014 12:53 AM
  4. Akhil Negi's Avatar
    My phone 📱 also not able to check the update. Shows error
    05-15-2014 12:54 AM
  5. RavenSword's Avatar
    I may do a restore just to be safe. Not sure if that would even do anything.
    05-15-2014 01:25 AM
  6. Guytronic's Avatar
    So, when I went to download the recent update to 8.1, but originaly was pretty slow to download, then when it finally went to install and reboot my phone, it then turn black and showed me a big low battery icon. It then didn't turn back on until I hit the power button again. (the odd thing is I had well over half my battery left.) it then started the install and rebooted and seems ok now.

    But I'm wondering if the download went through ok. It seemed odd that it did all this and I'm curious if any one else had these issues?
    What phone do you have?
    05-15-2014 01:26 AM
  7. RavenSword's Avatar
    What phone do you have?
    920
    05-15-2014 01:45 AM
  8. JamesPTao's Avatar
    Your fine mine did that with the original wp8.1 and update. It would show the low batt icon even though I had 90% and it was plugged in. Unplugged mine and plugged it back in and was fine. Each time the update went through though. I have a 920 as well. Took me back the first time it happened until it I noticed it went through. No soft or hard reboot needed.
    05-15-2014 02:19 AM
  9. fajardosage's Avatar
    i've been downloading and installing the update for two times but nothing is happening.
    05-15-2014 05:29 PM

Similar Threads

  1. Issues with PDF tonight? Adobe change? No updates. What's up?
    By OldMillXxX in forum General Phone Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-15-2014, 08:54 AM
  2. News on WP8.1 Developer Preview Update 14-May-2014
    By gohilurvish in forum Other Operating Systems
    Replies: 40
    Last Post: 05-15-2014, 07:46 AM
  3. HELP!! issues after recent update of wp 8.1 dev preview
    By abhishek singh21 in forum Other Operating Systems
    Replies: 6
    Last Post: 05-15-2014, 05:15 AM
  4. can't install the recent update WP 8.1
    By idhamu in forum Other Operating Systems
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2014, 11:20 PM
  5. update for developers preview 8.1
    By joshnl920 in forum Other Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 05-14-2014, 11:08 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD