08-21-2014 07:36 PM
58 123
tools
  1. VHDL's Avatar
    Then either set the idle time to a higher value than 30 seconds, or stop friggin' touching the device in dimmed state. ;)
    Already done that :)
    But main point is that this is the bug and we are having it since Lumia Black and no one has reported it yet. So it is better if this bug get solved rather than finding tricks to avoid it.
    08-15-2014 02:22 PM
  2. dKp1977's Avatar
    Already done that :)
    But main point is that this is the bug and we are having it since Lumia Black and no one has reported it yet. So it is better if this bug get solved rather than finding tricks to avoid it.

    You should report it to Nokia/Microsoft. There's apparently only a handful of people affected by it, or at least only a handful of users have noticed it so far. So Nokia might not even know about it as of yet.
    AbhishekSinha1601 likes this.
    08-15-2014 02:24 PM
  3. VHDL's Avatar
    You should report it to Nokia/Microsoft. There's apparently only a handful of people affected by it, or at least only a handful of users have noticed it so far. So Nokia might not even know about it as of yet.
    I think many users are having this bug but they are unaware of that only because of Screen time out they have set may be more than 30 secs as default screen time out is also 1 Minute and that should be the reason of unawareness of this kind a bug.
    08-15-2014 02:32 PM
  4. dKp1977's Avatar
    I think many users are having this bug but they are unaware of that only because of Screen time out they have set may be more than 30 secs as default screen time out is also 1 Minute and that should be the reason of unawareness of this kind a bug.

    That's why I said "or haven't noticed it yet". ;)
    08-15-2014 02:33 PM
  5. TechFreak1's Avatar
    Nope nothing on 620 on black and 920 on Build 12400.899 (8.1 DP) - both are set to 30 seconds.
    08-15-2014 04:04 PM
  6. dameon_03's Avatar
    tried it and found nothing. lumia 920
    08-15-2014 04:20 PM
  7. pankaj981's Avatar
    Tried on a 925 on 8.1 Update 1 minus Cyan - No issues
    08-15-2014 04:55 PM
  8. AbhishekSinha1601's Avatar
    Then either set the idle time to a higher value than 30 seconds, or stop friggin' touching the device in dimmed state. ;)
    Its happening on any value of idle time and with everyone(I haven't checked it on Cyan yet). Just try to touch the back button in dimmed state and you will find the app switcher popping. And yes touching the phone in dimmed state is to stop the phone from being timed out or else I have to unlock the phone again.
    08-15-2014 08:57 PM
  9. Alain_A's Avatar
    L625 no problem as described with DP and update 1 no cyan

    But L520 it is true as described
    08-15-2014 11:16 PM
  10. VHDL's Avatar
    Its happening on any value of idle time and with everyone(I haven't checked it on Cyan yet). Just try to touch the back button in dimmed state and you will find the app switcher popping. And yes touching the phone in dimmed state is to stop the phone from being timed out or else I have to unlock the phone again.
    Yes right. It is occurring on any value of screen time out set not only for 30 secs. But if we set more time out say 1 Min then we will find it only after of 55 secs of idle status of phone and that is vary rare and that's why it is still ignored.
    08-15-2014 11:52 PM
  11. AbhishekSinha1601's Avatar
    Yes right. It is occurring on any value of screen time out set not only for 30 secs. But if we set more time out say 1 Min then we will find it only after of 55 secs of idle status of phone and that is vary rare and that's why it is still ignored.
    Yeah that's true. But if someone is reading something(such as news or document) on the phone and if the screen dims and is going to time out, then everyone will avoid locking of the phone. Then this bug comes into picture. It is very much irritating especially for me.
    P1ng0fDeath and elmacho like this.
    08-16-2014 03:31 AM
  12. Huime's Avatar
    VHDL you have it as a result of bad installation since Black. The broken string will copy over until it is instructed to be rewritten in the new update. You need a reset if not a format.
    08-16-2014 07:07 AM
  13. Rikin Vaghani's Avatar
    yeap u right they ignoring this bug and i hoped too to be resolved in wp 8.1, but damn bad luck they didnt resolved. It looks like they guys ignoring this bug.
    By the way I m using lumia 520 (cayn update)

    i downgraded my lumia 520 to lumia amber 2 times from wp 8.1 dp then again updated and still problem is coming. i did hard reset 10-12 times but bug not removed.
    08-16-2014 08:05 AM
  14. Ragupathi's Avatar
    I am also experienced this on my Lumia 520
    08-16-2014 10:23 AM
  15. elmacho's Avatar
    Had noticed this problem on the L520 which I had a couple of months back.Minor annoyance, didn`t care too much about it then as it wasn`t my primary phone. Maybe it`s got something to do with the hardware .

    No issues on the L925 (Cyan) though.Can`t expect everything to be perfect on such a low priced device, which gives more bang for buck than many other devices in its price range,in my opinion. Anyways ,go ahead,report it.
    08-16-2014 11:05 AM
  16. seq1's Avatar
    I checked this on both Lumia 1020 and Lumia 720. Both with Cyan.
    The issue occurs on a 720 but not on a 1020.
    08-16-2014 11:35 AM
  17. Pranjal Rai's Avatar
    Happens to me all the friggin time.
    08-16-2014 11:54 AM
  18. Ashwin J Pillai's Avatar
    My 520 had this but not now
    08-16-2014 11:58 AM
  19. aikidaves's Avatar
    Doesn't happen on my 920, still on Black with 8.1 DP and GDR1 update. Perhaps it's an issue only with the slightly newer lower-end phones?

    In any event, speaking as someone who's been programming professionally since the 1970s, developers can only fix bugs if they 1) are aware of them, and 2) can duplicate them. So who has reported this to Nokia/Microsoft Mobile, and made sure that the developers have duplicated the problem?
    08-16-2014 01:14 PM
  20. hope4wp's Avatar
    no problem with my l1020 with cyan
    08-16-2014 03:49 PM
  21. stephen_az's Avatar
    Hello ,
    I don't know why people are not reporting this bug but seriously I got mad with this bug.

    Bug detail:
    When phone light get low (dimmed) i.e 5 sec before screen times out (because of idle condition of phone) during this period if we Tap or whatever key we press then it doing function of Holding of that Tap/key instead of just doing function of normal key press or Tap.

    To check this bug in your phone:
    1) Set screen times out to 30 sec in Lock screen settings.
    2) Go to start screen and do nothing for 25 sec.
    3) As soon as display light get low (dimmed) Tap On any Tile (before screen goes out)
    4) It will show Customize Tile instead of opening of that app.
    5) Now touch anywhere on screen and that tile will be shifted to that point (it will also shift that tile if you press back button)

    Note: 30 secs here is just an example , this bug is occurring on any value of screen time out you set. So it will occur when display light get dim.

    The same way if you press Back button when light gets low it will start Multitasking Screen. And you can also try many more like type a key in message and etc..!!!

    I found this bug in:
    Lumia Black , Lumia Cyan , Windows Phone 8.1 DP , Windows Phone 8.1 Update DP

    Lumia user please check this bug in your phone and reply and Non Lumia user alos check because I think this bug is in OS not in firmware.


    P.S.: As per user's comments this bug found on : Lumia 520 , Lumia 525 , Lumia 720
    1) It does not happen with my 928 and 822.
    2) Have you reported the problem to Microsoft (and previously Nokia)? It clearly does not affect many phones and it certainly will not get fixed unless people report it. Assuming something affects everyone and/or that others are reporting your problem will result in a really long wait.
    08-16-2014 05:31 PM
  22. Vitor Salvatore Pierce's Avatar
    720: WP 8.1 Cyan+GDR1, and I try and this happens.
    08-16-2014 11:27 PM
  23. SlingLaker9811's Avatar
    Tested on a friend's Lumia 510 and 520. Does not happen.
    08-17-2014 01:02 AM
  24. Tushar Suryavanshi's Avatar
    Everything all right on my 620 8.1 update 1 dev prev
    08-17-2014 01:23 AM
  25. GohanGautham's Avatar
    L520 Cyan no issues found! L620 8.1.1 w/o Cyan also no issues found! And also L720 and L1520 both with Cyan no issues found! Guess its only for a handful of people like dkp1977 mentioned!
    08-17-2014 01:33 AM
58 123

Similar Threads

  1. Issues in WP 8.1.1 with Lumia 1020 (not a rant, just a report)
    By bijak_riyandi in forum Other Operating Systems
    Replies: 7
    Last Post: 08-24-2014, 04:16 PM
  2. Lumia 720 Cyan app backup and restore...
    By asmat_1991 in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 08-16-2014, 09:48 AM
  3. Lumia 920 not opening
    By qudahamohammad in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 08-15-2014, 09:28 AM
  4. CYAN UPDATE ISSUE LUMIA 520 not in developer preview
    By Devashish Priyadarshi in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-15-2014, 08:31 AM
  5. Lumia 1320 recovery problem
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-15-2014, 08:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD