1. svenhassel's Avatar
    Hi all,

    One week ago I bought an unlocked Ativ S, via Amazon DE (the seller was in UK). I live in Argentina.

    Everything works OK, but the phone part.

    One or two times per day, the phone shows the "no signal" icon on the top left side (the signal bars with a "forbidden" sign).

    However, if you manually reboot the phone, the signal comes back fine. This happened in different parts of the city, and I dont see a pattern yet.

    The problem is not that there is no signal in a place, but the fact that it doesnt detect automatically detect where there is. This renders the phone unusable, as you can spend hours without signal without knowing.

    Normally the phone is with wi-fi on, and no 3g, nfc, or bluetooth.

    All GSM bands from Argentina seem to be supported by the phone.

    I didnt change any factory settings that seem related, and I dont find any. The only settings that seem customized for Europe are related to mobile data.

    Ill attach an image of the OS version. Does someone have any idea??

    wp_ss_20140113_0001.jpg
    01-13-2014 05:21 AM
  2. N_LaRUE's Avatar
    Have you tried using Sysapp Pusher to see if all your system apps are up to date? SysApp Pusher | Windows Phone Apps+Games Store (United Kingdom)

    There there's also doing a soft reset - hold volume down and the power button until the phone vibrates. The phone will reboot. You need to reset the time and date.

    If that doesn't work you can try doing a hard reset - Settings -> About -> Reset your phone. This erases everything on your phone so be sure to backup prior to doing this. A hard reset isn't that bad of an idea. I just did my 920 over the weekend and it was easier than I thought it was going to be.

    The real annoyance is that you lose saved game data. There might be a way to save it but I don't know how.

    I had issues with connectivity which is why I did the hard rest. I was also having some other issues as well. So far so good. :)
    svenhassel likes this.
    01-13-2014 05:42 AM
  3. svenhassel's Avatar
    Thanks a lot N_LaRUE! I will try all those alternatives.

    Anyone else had the same problems??
    01-13-2014 06:04 AM
  4. Matthew Becker1's Avatar
    I'm not sure why the default response is always "do a soft/hard reset."

    - Approximately how long is the signal lost before you decide to reboot?
    - How do you allow your phone to choose your network: automatic, or manually? If automatic, perhaps try selecting the network manually.
    svenhassel likes this.
    01-13-2014 09:10 AM
  5. svenhassel's Avatar
    Hi Matthew,

    - im not sure, but it can guess that i waited until one hour



    - its on automatic, ill check that setting and come back later


    thanks 😉
    01-13-2014 11:09 AM
  6. Skinshifter's Avatar
    Cordial Saludo,

    Amigo, conmigo pasa algo similar. Desde hace unas semanas que intent cambiarle el cdigo CSC mi Ativ S se reinicia automticamente cuando pierde seal. No s por qu.
    01-14-2014 03:01 PM
  7. svenhassel's Avatar
    Cordial Saludo,

    Amigo, conmigo pasa algo similar. Desde hace unas semanas que intent cambiarle el cdigo CSC mi Ativ S se reinicia automticamente cuando pierde seal. No s por qu.
    Uy que mala suerte. Igual es un problema distinto al mo. El mo no se reinicia solo, lo tengo que hacer yo.
    01-15-2014 05:41 AM
  8. svenhassel's Avatar
    I'm not sure why the default response is always "do a soft/hard reset."

    - Approximately how long is the signal lost before you decide to reboot?
    - How do you allow your phone to choose your network: automatic, or manually? If automatic, perhaps try selecting the network manually.

    Yesterday the phone was on manual, and it lost the signal once. It was a better result than automatic. Today I'll continue testing.
    01-15-2014 05:43 AM
  9. Matthew Becker1's Avatar
    Yesterday the phone was on manual, and it lost the signal once. It was a better result than automatic. Today I'll continue testing.
    That's positive. Did the signal return or were you again forced to reboot?
    01-16-2014 09:46 AM
  10. Villain's Avatar
    my ATIV has had signal issues every since gdr3. tried it all.
    01-16-2014 12:12 PM
  11. svenhassel's Avatar
    That's positive. Did the signal return or were you again forced to reboot?
    Actually, my girlfriend is the user of the phone, and she rebooted it right away.

    Also, I selected the maximum speed to 2G on the network settings, as samsung support webpage recommends for cases with low signal.

    Luckily, yesterday the phone didnt lose signal at all. Lets see if the trend continues.
    01-16-2014 02:00 PM
  12. svenhassel's Avatar
    my ATIV has had signal issues every since gdr3. tried it all.
    Crap :(

    I hope my experience is helpful somewhat. Have you tried setting 2G as maximum speed?
    01-16-2014 02:01 PM
  13. Villain's Avatar
    Crap :(

    I hope my experience is helpful somewhat. Have you tried setting 2G as maximum speed?
    i think its just our LTE network here not being stable. no 2G on Bell mobility in canada
    01-23-2014 04:10 PM
  14. svenhassel's Avatar
    Conclusions:
    - if I select manually the network, with maximum speed set to 2G: no problems, but no internet. However, normally 3G internet is off to save battery.
    - if internet is ON, 3G selected, and network manually selected there seems to be no problem.
    Matthew Becker1 likes this.
    01-27-2014 08:48 AM
  15. Matthew Becker1's Avatar
    Excellent. Hope it holds out! :)
    svenhassel likes this.
    01-27-2014 09:49 AM
  16. Loco5150's Avatar
    If the problem is as described above, it sems its because SW issue. Then flashing your device or even only hard reset could fix this issue and allow you to use automatically select network setting.
    svenhassel likes this.
    01-27-2014 12:32 PM

Similar Threads

  1. Leap Motion a fail? According to Amazon, Yes!
    By Jazmac in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 13
    Last Post: 01-18-2014, 11:22 PM
  2. Problem with reconnecting to a WiFi network
    By musek in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2014, 12:40 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 01-15-2014, 11:47 PM
  4. How much do you pay to your carrier (Around the World)?
    By windoors in forum Carrier Discussion Lounge
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2014, 05:19 AM
  5. Windows Phone 8.1 to be announced at MWC 2014
    By WP8Expert in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2014, 04:20 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD