08-09-2014 07:04 PM
168 12345 ...
tools
  1. mary beth hale's Avatar
    Duplicate Post
    So glad you posted. Knew you had the same problem initially and fixed it but forgot which thread it was in. Hope this works for Tony_Offends_U. Unlike you, I'm not good at explaining how I do things.😊
    05-23-2014 08:24 AM
  2. neo158's Avatar
    So glad you posted. Knew you had the same problem initially and fixed it but forgot which thread it was in. Hope this works for Tony_Offends_U. Unlike you, I'm not good at explaining how I do things.��
    Np, glad I could help

    My guess is that the Samsung APN settings will change and just provide a list of APN settings that will add the one you choose to the Mobile+SIM settings.
    05-23-2014 09:00 AM
  3. fatclue_98's Avatar
    MMS is half broken, I can send but not receive. Internet Sharing is also broken and that's huge for me. I'm loving this Neo more than the Lumia so I'll wait for the official release. Fingers crossed.
    05-23-2014 12:12 PM
  4. neo158's Avatar
    MMS is half broken, I can send but not receive. Internet Sharing is also broken and that's huge for me. I'm loving this Neo more than the Lumia so I'll wait for the official release. Fingers crossed.
    I can help with the MMS issue, what network are you on?
    05-23-2014 01:01 PM
  5. fatclue_98's Avatar
    I can help with the MMS issue, what network are you on?
    AIO/Cricket. I downloaded the "APN" app/setting, deleted all existing APNs, rebooted, entered the new information, saved and rebooted. Nothing changed, send MMS is working but not receiving and Connection Not Shared pops up on Internet Sharing. My settings are:

    APN: ndo (Internet & MMS)
    MMSC URL: http://mmsc.aiowireless.net
    MMS Proxy: proxy.aiowireless.net
    MMS Port: 80
    APN Type: Ipv4v6
    Max Size: 1024
    05-23-2014 01:39 PM
  6. Tony_Offends_U's Avatar
    I had a similar problem on my i8750 on O2-UK Pay & Go. I had to enter the APNs manually through Mobile+SIM, Cellular+SIM for you Americans. I did find some supposed AT&T GoPhone settings:

    For Windows Phone 8.1 Manual setup:
    In the App list Click Settings
    Tap Cellular+SIM

    Delete any existing APN Settings..

    Tap SIM Settings
    Tap SIM Name and type in AT&T GoPhone
    Tap "Add Internet APN"
    Tap APN and type in wap.cingular
    Tap Username and type in WAP@CINGULARGPRS.COM
    Tap Password and type in CINGULAR1
    Tap Save

    Tap "Add MMS APN"
    Tap APN an type in wap.cingular
    Tap Username and type in WAP@CINGULARGPRS.COM
    Tap Password and type in CINGULAR1
    Tap WAP gateway (URL) and type in wireless.cingular.com
    Tap WAP gateway port and type in 80
    Tap MMSC (URL) and type in http://mmsc.cingular.com
    Tap MMSC Port and type in
    Tap Max MMS Size and type in
    Tap IP Type and select: IPv4v6
    Tap Save

    See if those work, you may need to restart your phone after entering them.
    Keep MMSC port and MMS size blank?
    05-23-2014 02:14 PM
  7. fatclue_98's Avatar
    Keep MMSC port and MMS size blank?
    I've tried keeping the size blank and nothing happens. When I keep the MMSC port blank, it defaults to 80 anyway.
    05-23-2014 02:19 PM
  8. neo158's Avatar
    Keep MMSC port and MMS size blank?
    Yes, I had to enter a specific port on my i8750 but that's because the operator requires it.
    05-23-2014 03:03 PM
  9. neo158's Avatar
    I've tried keeping the size blank and nothing happens. When I keep the MMSC port blank, it defaults to 80 anyway.
    This might help:

    https://www.cricketwireless.com/supp...ws-device.html
    Last edited by neo158; 05-23-2014 at 04:33 PM.
    05-23-2014 03:07 PM
  10. Tony_Offends_U's Avatar
    Yes, I had to enter a specific port on my i8750 but that's because the operator requires it.
    Worked like a charm. Thanks Neo and Mary Beth.
    05-23-2014 03:49 PM
  11. neo158's Avatar
    Worked like a charm. Thanks Neo and Mary Beth.
    Np, glad you got it working
    05-23-2014 04:27 PM
  12. ujori89's Avatar
    For me everything is working very good, only battery drain little faster after update. My phone is L520
    05-23-2014 04:38 PM
  13. neo158's Avatar
    For me everything is working very good, only battery drain little faster after update. My phone is L520
    Err ... this is the Samsung ATIV S section.
    05-23-2014 05:45 PM
  14. fatclue_98's Avatar
    Well, as much as I hated to do it, I signed up for the $50 AT&T Mobile Share plan. It didn't help my MMS situation but at least Internet Sharing now works. That was a serious issue which I could not look the other way on. It came with a bonus because AT&T is having a promotion here where I can get free U-Verse 12MB internet for free for a year. Now I can tell Comcast to bite me. Everything has a way of working itself out when you continue to exude positive energy no matter the situation. The Universe smiles when Karma smiles on you.
    mary beth hale, neo158 and tgp like this.
    05-24-2014 09:01 PM
  15. Tony_Offends_U's Avatar
    New issue, my ringtone will always revert to the default one. Seems like some of the settings refuse to stick.

    This wouldn't bug me too much but "Over the Horizon" just sounds to chipper for my tastes.

    Edit: And Internet Explorer will freeze up and restart the phone but nothing that Samsung can't sort out, right?
    luismfarelo likes this.
    05-25-2014 02:35 AM
  16. neo158's Avatar
    New issue, my ringtone will always revert to the default one. Seems like some of the settings refuse to stick.

    This wouldn't bug me too much but "Over the Horizon" just sounds to chipper for my tastes.

    Edit: And Internet Explorer will freeze up and restart the phone but nothing that Samsung can't sort out, right?
    I haven't had IE freeze on me but the ringtone and some other settings reset to default for me as well, just needs Samsung Firmware to fix it.
    05-25-2014 05:39 AM
  17. yaron zeevik's Avatar
    I have L520 and it improved the "resuming"screen alot.. Still some bugs but battery seems better
    05-25-2014 05:44 AM
  18. Maglor1981's Avatar
    Camera problem still remain. Sometimes flash works after you take the shot. Plus changing camera to video and then camera again freezes the camera and need restart.
    Sad Samsung haven't addressed it yet...
    05-25-2014 06:09 AM
  19. mary beth hale's Avatar
    New issue, my ringtone will always revert to the default one. Seems like some of the settings refuse to stick.

    This wouldn't bug me too much but "Over the Horizon" just sounds to chipper for my tastes.

    Edit: And Internet Explorer will freeze up and restart the phone but nothing that Samsung can't sort out, right?
    no problem with IE but yes, hearing "over the horizon" if I forget to change it after restarting, makes me want to throw the phone against the wall(she says in jest). here is my biggest issue, though...I was planning to purchase the ativ se late june but my ativ s is doing such a fine job now that I am having a tough time rationalizing the money spent on a new phone. poor me. considering the phone was released almost 18 months ago, that's quite something.
    neo158 and Loco5150 like this.
    05-25-2014 08:23 AM
  20. neo158's Avatar
    I have L520 and it improved the "resuming"screen alot.. Still some bugs but battery seems better
    These forums must be exceedingly hard to navigate!!!
    mary beth hale likes this.
    05-25-2014 08:57 AM
  21. neo158's Avatar
    Camera problem still remain. Sometimes flash works after you take the shot. Plus changing camera to video and then camera again freezes the camera and need restart.
    Sad Samsung haven't addressed it yet...
    It will be addressed, Samsung need to update the Firmware which WILL happen when WP8.1 hits GA.
    mary beth hale likes this.
    05-25-2014 08:58 AM
  22. fatclue_98's Avatar
    New issue, my ringtone will always revert to the default one. Seems like some of the settings refuse to stick.

    This wouldn't bug me too much but "Over the Horizon" just sounds to chipper for my tastes.

    Edit: And Internet Explorer will freeze up and restart the phone but nothing that Samsung can't sort out, right?
    Jeez, here I was thinking I was getting senile and not changing my ringtone. At least I know I won't have to start taking Gingko Biloba.
    mary beth hale likes this.
    05-25-2014 11:16 AM
  23. Tony_Offends_U's Avatar
    Honestly after using this phone I don't see a reason to upgrade at this point, I would still have my L920 if I didn't donate it to my wife. With Android I would always try to stay current with the new tech, don't need that now.
    05-25-2014 12:27 PM
  24. TechAbstract's Avatar
    These forums must be exceedingly hard to navigate!!!
    WPCENTRAL app needs to be updated.
    05-25-2014 02:13 PM
  25. Loco5150's Avatar
    I have experienced few reboots after the latest update... After the last update my flash does not light up after the picture anymore... What camera bug people are referring to?
    Now remembered to come back and comment on my own post. The after flash of course is not fixed. My mistake, few pictures I had took were on burst mode, so no flash then.
    05-27-2014 04:50 AM
168 12345 ...

Similar Threads

  1. Am I the only one with an awful battery?
    By wpcentralacc in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 30
    Last Post: 06-17-2014, 09:59 AM
  2. distortion in the letters of my 1020
    By elnacho82 in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2014, 04:20 PM
  3. Need help regarding 1320 and wp8.1 update.
    By therr2 in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 3
    Last Post: 05-15-2014, 01:22 PM
  4. Updated Ascend W1 to WP8.1 Preview successfully
    By shu1248 in forum Huawei Ascend W1
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2014, 08:34 PM
  5. latest 8.1 update bricked my phone
    By tofu. in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2014, 06:25 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD