The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
01-04-2018 11:29 AM
717 ... 910111213 ...
tools
  1. Bokkie's Avatar
    PfD? Does that even have any use on W10? I was under the impression that when you want download software earlier, you've got to use Windows Insider?

    I'm on .107. I do have some random reboots (more than at 8.1), sometimes the battery keeps vibrating every 2 seconds while the phone has randomly shut down, standard camera app doesn't focus (even though I heard some people don't have this problem anymore?), battery life seems to be a little bit worse. Overall stability and reliability is a bit worse, but not terrible. I'm curious whether newer versions will solve these problems for me!
    03-13-2016 04:38 PM
  2. Mitja358's Avatar
    Just move to "Insider Release Preview" (that's new PfD on W10M) in Windows Insider app and update it to .164. No need of PfD on Windows 10.
    03-14-2016 07:07 AM
  3. Skyjouby's Avatar
    Nobody is speaking about the new 10.0.14283.1000 in Insider Fast ring.
    I'am on this release since a few days, it seems to be as good as I was on last .107.

    If it can help,
    Regards,
    Cyril
    03-14-2016 11:49 AM
  4. Rimil0uz's Avatar
    Ok then i didnt need to intall insider release preview.
    03-14-2016 01:21 PM
  5. rmcbarreto's Avatar
    Hi! I have a Samsung Ativ S and I want to install the W10M. I want to ask you if it is possible to make a new guide teaching step by step how to install it, for people like me who don't know a lot, but want to try! I know there are instructions in the middle of this post, but I think a new guide would be great!
    jlowe73 likes this.
    03-16-2016 06:49 AM
  6. Bokkie's Avatar
    Nobody is speaking about the new 10.0.14283.1000 in Insider Fast ring.
    I'am on this release since a few days, it seems to be as good as I was on last .107.

    If it can help,
    Regards,
    Cyril
    .164 is highest for me on fast ring on a "NOKIA" SGH-T899M

    EDIT: sorry, had to change it to MicrosoftMDG instead of Nokia. It's downloading right now.
    Edit2: I'm on 14283.1000. Wifi didn't work so I did a hard reset. Installation didn't complete the until I removed my sim. Then it did install but after reinserting the sim I am having problems with mobile data. Can't use it and if I try and reboot afterwards, wifi doesn't connect anymore. Removing sim and rebooting solves that but I'm running in circles. I wanted to delete the apn but I can't since the menu freezes on me with sim and without sim the apn doesn't show up.
    Also, the maps app doesn't start (presumably because if the lack of mobile data?) and some strings aren't translated in Dutch.
    Last edited by bokkiej; 03-16-2016 at 06:15 PM.
    03-16-2016 12:05 PM
  7. Skyjouby's Avatar
    .164 is highest for me on fast ring on a "NOKIA" SGH-T899M

    EDIT: sorry, had to change it to MicrosoftMDG instead of Nokia. It's downloading right now.
    Edit2: I'm on 14283.1000. Wifi didn't work so I did a hard reset. Installation didn't complete the until I removed my sim. Then it did install but after reinserting the sim I am having problems with mobile data. Can't use it and if I try and reboot afterwards, wifi doesn't connect anymore. Removing sim and rebooting solves that but I'm running in circles. I wanted to delete the apn but I can't since the menu freezes on me with sim and without sim the apn doesn't show up.
    Also, the maps app doesn't start (presumably because if the lack of mobile data?) and some strings aren't translated in Dutch.
    For me, I have been in fast ring and MicrosoftMDG for a while so I jumped directly into 14283.xxxx from the .107
    I have no problem with Wifi.

    Did you wait a moment so that the entire mobile could be install (all parameters, apps...)?

    Now, you seem to have a problem with the apn parameters.
    For me, it has never runs automaticaly since I am in WM10...
    So have you tried to create your own Internet APN & your own MMS APN parameters ?

    In my case, the only trouble of the 14283.1000 are the same as many older version:
    - camera focus problem... (I use Camera360 Sight without any trouble :) )
    - the connection sharing (not sure on the .1000, I have no occasion to test it but it was still present on the .0004 version) where it cut when the screen become blank...
    These 2 bugs are historics but still not solved, really boring...

    Hope it helps you!
    03-17-2016 11:50 AM
  8. anon(9839885)'s Avatar
    Hi everybody,
    I've been following many threads here for months but this is my very first post

    In my case, the only trouble of the 14283.1000 are the same as many older version:
    - camera focus problem... (I use Camera360 Sight without any trouble :) )
    - the connection sharing (not sure on the .1000, I have no occasion to test it but it was still present on the .0004 version) where it cut when the screen become blank...
    These 2 bugs are historics but still not solved, really boring...!
    @Skyjouby, don't you have these (also historic...) bugs ?
    - When you want to wake up the phone from sleep state, sometimes the screen stays blank and you have to try many times before getting to the lockscreen.
    - No vibration when you hit the physical navigation buttons

    My Ativ S is in 10586.164 (after updating from .107 and .122) and I always faced these problems, but for me the wake-up issue is really the worst.
    03-17-2016 02:20 PM
  9. kderh's Avatar
    Here are all the bugs I encountered in the past 2 weeks using 122 and 164:

    - Waking up the phone with the front button often enables the half-screen one-hand-mode (annoying).
    - Ambient light sensor not always working
    - No button vibration (always had this turned off anyway to save energy)
    - Camera focus does not work in default app, works in ProShot
    - Apps like Store and Groove crashing often
    - Two edge browser crashes, resulted in graphics errors when playing videos in the browser until reboot
    - Music dropdown song title stuttering
    - Groove had no menu icon after updating, the icon appeared after hard reset
    03-17-2016 02:35 PM
  10. Bokkie's Avatar
    Did you wait a moment so that the entire mobile could be install (all parameters, apps...)?

    Now, you seem to have a problem with the apn parameters.
    For me, it has never runs automaticaly since I am in WM10...
    So have you tried to create your own Internet APN & your own MMS APN parameters ?

    Hope it helps you!
    I've waited for at least half an hour, even soms time after it updated all apps.
    I couldn't set up my own apn since the menu freezed on me.

    Reverted back to 8.1, will upgrade to 10 whenI've got some more time but will try to get to the official version.
    03-17-2016 05:08 PM
  11. kderh's Avatar
    Anyone already tried the new redstone update that just came out? I'm really tempted to upgrade from my current 164 with all the new features. But since my trusty ATIV S is currently my main phone, upgrading to the normal WM10 branch already took much consideration before I pulled the trigger but it was worth it.
    03-17-2016 06:42 PM
  12. Dusan Randj's Avatar
    Here are all the bugs I encountered in the past 2 weeks using 122 and 164:


    - Apps like Store and Groove crashing often
    - Two edge browser crashes, resulted in graphics errors when playing videos in the browser until reboot
    - Music dropdown song title stuttering
    - Groove had no menu icon after updating, the icon appeared after hard reset
    These are not specific to Ativ S, they are common on other devices too.
    03-18-2016 05:50 AM
  13. akoj's Avatar
    My Ativ:

    OS: 8.10.14219.341
    Firmware: 2424.15.3.2

    03-18-2016 03:13 PM
  14. Exotic Hadron's Avatar
    My Ativ:

    OS: 8.10.14219.341
    Firmware: 2424.15.3.2

    http://s7.postimg.org/59v1dg4hz/WP_2..._58_49_Pro.jpg
    What phone manufacturer setting do you have in registry? SAMSUNG or NOKIA?
    03-18-2016 03:48 PM
  15. pecet's Avatar
    Yup did you change anything in registry? lol i just went through all that changes to update...
    03-18-2016 03:53 PM
  16. Exotic Hadron's Avatar
    My Ativ:

    OS: 8.10.14219.341
    Firmware: 2424.15.3.2

    http://s7.postimg.org/59v1dg4hz/WP_2..._58_49_Pro.jpg
    I've dl'ed Upgrade Advisor app having HKLM\ SYSTEM\ Platform\DeviceTargetingInfo\PhoneManufacturer set to NOKIA and it says the phone is not supported.

    The PhoneManufacturerModelName is still GT-I8750.

    What settings so you have that allow you to pass eligibility check on Windows Phone 8.1?

    Thanks.
    03-18-2016 04:01 PM
  17. Exotic Hadron's Avatar
    My Ativ:

    OS: 8.10.14219.341
    Firmware: 2424.15.3.2

    http://s7.postimg.org/59v1dg4hz/WP_2..._58_49_Pro.jpg
    Heck, 8.10.14219.341 is Update 1 isn't it?

    Do we have to revert from Update 2 by flashing?
    03-18-2016 04:48 PM
  18. CeeJayPwnage's Avatar
    use the insider app after switching to NOKIA.
    03-18-2016 05:05 PM
  19. akoj's Avatar
    I didn't use any registry hacks.
    03-18-2016 11:38 PM
  20. tofmin's Avatar
    Wut? Advisor only?
    03-18-2016 11:55 PM
  21. Exotic Hadron's Avatar
    use the insider app after switching to NOKIA.
    I had to change two registry values as specified on the 2nd page of this ther ta thread.

    These are as follows:

    The key: HKLM\SYSTEM\Platform\DeviceRargetingInfo

    First value:

    Value: PhoneManufacturer

    Old value data: SAMSUNG

    New value data: NOKIA

    Second value:

    Value: PhoneModelName

    Old value data: GT-I8750

    New value data: RM-1104_1078

    Only then was I able to obtain the update after I installed Insider Preview.

    Still the Upgrade Advisor app was showing "Your phone is not supported for the update."
    03-19-2016 06:17 AM
  22. Exotic Hadron's Avatar
    I didn't use any registry hacks.
    Good news. It means that anyone using the obsolete Windows Phone 8.1 Update 1 is eligible for the update to the final RTM build of Windows 10 Mobile.

    With Update 2 the phone didn't pass the check with Upgrade Advisor.

    I had to change registry settings and mimic a Nokia phone. Then I had to download Windows Insider app to update Windows Phone 8.1 Update 2.

    With Windows Insider app phone upgraded to build 107.
    03-19-2016 06:25 AM
  23. Exotic Hadron's Avatar
    Has anyone experienced issues making screenshots after upgrading to Windows 10 Mobile?

    I wasn't able to take screenshots due to Couldn't take screenshot errors.

    I have SD card configured as the default location for storing photos and screenshots.

    The fix was:

    Rename the SD Card\Pictures\Screenshots folder to anything else.

    Take a screenshot.
    Windows will automatically create a new Screenshots folder at the same location.

    Newly taken screenshots will be saved to this new folder.

    Interestingly, if you move old screenshots from the old renamed folder to this new Screenshots folder, Windows will again be unable to take screenshots.

    Any clues on why is that Windows could be unable to take screenshots to the folder with the screenshots taken on Windows Phone 8.1 Update 2.
    03-19-2016 06:40 AM
  24. Exotic Hadron's Avatar
    Anyone experiencing issues copying text in Edge, particularly on this site?

    If I select text, no copy smarttag appears.
    03-19-2016 07:11 AM
  25. Exotic Hadron's Avatar
    My Ativ:

    OS: 8.10.14219.341
    Firmware: 2424.15.3.2

    http://s7.postimg.org/59v1dg4hz/WP_2..._58_49_Pro.jpg
    So did you manage to upgrade? Or you didn't go past Upgrade Advisor?
    03-19-2016 07:14 AM
717 ... 910111213 ...

Similar Threads

  1. Vote for bringing NuAns to USA!!
    By FAHMI BASSEM in forum Upcoming & Rumored Phones
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2016, 04:29 PM
  2. Lumia 950XL - Windows 10 10596.63 - Background App Use.
    By Belushi Schweeft in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 3
    Last Post: 01-09-2016, 10:22 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-08-2016, 07:07 PM
  4. When will WP 10 officially announced?
    By stevenkhan168 in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2016, 06:34 PM
  5. Windows 10 Realtek audio question?
    By AlexCcc in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2016, 06:11 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD