05-01-2018 11:20 PM
423 ... 1314151617
tools
  1. rmabwing5's Avatar
    I had to flash back to 8.0 two weeks ago. I used the guide to return to preview 14393. Maybe try again?
    I actually did the same on my daily about two weeks ago, also. But for some reason, a couple of days ago, I can't find WI. Maybe I'll try resetting the phone and see what happens.

    UPDATE: Just checked again for WI; it is there. Not sure why it wasn't showing up for two days, at least for me.

    - RW
    Last edited by rmabwing5; 01-14-2017 at 09:19 PM.
    01-14-2017 09:07 PM
  2. Dieselrod1's Avatar
    This is good news.
    01-15-2017 10:12 AM
  3. rmabwing5's Avatar
    I actually did the same on my daily about two weeks ago, also. But for some reason, a couple of days ago, I can't find WI. Maybe I'll try resetting the phone and see what happens.

    UPDATE: Just checked again for WI; it is there. Not sure why it wasn't showing up for two days, at least for me.

    - RW
    Okay, so I was able to upgrade my daily to Release Preview; but only after doing a hard reset. As a side note, I was able to log into my MS account; unlike in the past when doing a hard reset. So, I am running the latest RP update. On my test phone I reset it back to 8.0 then upgraded. I got to 14393 but for some reason I couldn't get it to fully download 15007. A thought struck me; I did a hard reset, and low and behold, 15007 downloaded and updated to the phone. It still took some time; I'm thinking it is due to skipping a bunch of prior updates (it went from 14393 right to 15007). So now I'm checking things out with this build. So far it seems to be good, except battery life. It drained from full to nothing in about seven hours with very little usage. In fact it was still at least 95 percent full when I put it down about six hours ago. Only the default apps that run in the background were running. I went to look at it just now and it was dead. Other than that all seems okay.

    - RW
    01-18-2017 07:21 PM
  4. rmabwing5's Avatar
    Are there still people running the ATIV SE out there? And if so, are you still actively updating? If not I will close this thread to any other posts. Let me know.

    - RW
    01-18-2017 07:24 PM
  5. PuckCowboy's Avatar
    Yes, I still have my ATIV SE and will be using it until a viable new Windows Phone alternative comes to Verizon. I'm on version 14393.693 and all seems to be working well. My Navigation seems to be working again also :)
    01-18-2017 07:32 PM
  6. Braveheart7's Avatar
    Yes! Please don't close the thread.
    01-18-2017 07:36 PM
  7. rmabwing5's Avatar
    Okay, I will leave it open.

    - RW
    01-18-2017 07:42 PM
  8. rmabwing5's Avatar
    Okay, so I was able to upgrade my daily to Release Preview; but only after doing a hard reset. As a side note, I was able to log into my MS account; unlike in the past when doing a hard reset. So, I am running the latest RP update. On my test phone I reset it back to 8.0 then upgraded. I got to 14393 but for some reason I couldn't get it to fully download 15007. A thought struck me; I did a hard reset, and low and behold, 15007 downloaded and updated to the phone. It still took some time; I'm thinking it is due to skipping a bunch of prior updates (it went from 14393 right to 15007). So now I'm checking things out with this build. So far it seems to be good, except battery life. It drained from full to nothing in about seven hours with very little usage. In fact it was still at least 95 percent full when I put it down about six hours ago. Only the default apps that run in the background were running. I went to look at it just now and it was dead. Other than that all seems okay.

    - RW
    UPDATE: I've had my test phone on all night and day up to now (it's still on as I write this); the battery life seems to be okay now. Still 88% with 1 day 12 hours left. Haven't done anything with it except delete my emails off of it and check battery life. Don't know why it died so quickly yesterday. Maybe just needed time to settle in.

    - RW
    01-19-2017 04:35 PM
  9. acmecomp's Avatar
    During VS 2015 installation, I do not see the tick box for Win 8.1 phone dev tools. Also, where can I find the .xap files? When I click on the link in a related post, it's forwarded to OneDrive.
    01-29-2017 11:38 AM
  10. rmabwing5's Avatar
    During VS 2015 installation, I do not see the tick box for Win 8.1 phone dev tools. Also, where can I find the .xap files? When I click on the link in a related post, it's forwarded to OneDrive.
    Firstly, I can't remember if there is a tick box for Win 8.1 when installing VS 2015; it may just get installed, not sure though. Secondly, what link in what related post are you talking about? All files needed are linked to a public folder in my Drop Box account. That link is in the very beginning of this thread.

    - RW
    01-29-2017 06:46 PM
  11. TechGuru's Avatar
    Been holding onto my ATIV SE for Windows 10. Finally installed 14393.726.
    Anyone experience no LTE data coverage? Seems on my iOS device LTE holds strong during my daily routine of home-work-home, but the ATIV I only seem to get 3G everywhere and nearly no LTE, or LTE for 2 minutes after a re-boot.
    Also, a few times per day, when typing either a text or FB post, the device locks up, then reboots on me.
    Other than these 2 things, the OS is rock solid and I much prefer it over boring iPhone.

    Adam
    01-30-2017 10:45 PM
  12. rmabwing5's Avatar
    Been holding onto my ATIV SE for Windows 10. Finally installed 14393.726.
    Anyone experience no LTE data coverage? Seems on my iOS device LTE holds strong during my daily routine of home-work-home, but the ATIV I only seem to get 3G everywhere and nearly no LTE, or LTE for 2 minutes after a re-boot.
    Also, a few times per day, when typing either a text or FB post, the device locks up, then reboots on me.
    Other than these 2 things, the OS is rock solid and I much prefer it over boring iPhone.

    Adam
    I personally have not had any problems with LTE. 14393.726 is the latest Release Preview, which I run on my daily driver. If you feel daring, you can try to go to Slow ring or Fast ring; but be advised that these can produce other problems. I haven't seen much in way of problems with the latest Fast ring build of 15014.1000 (on my test phone) but I haven't come close to touching everything in it. I don't have any phone on Slow ring so I can't comment on that. If you still have problems, try starting over by resetting your phone back to 8.1, I have the flashing software in the link on the first page. It's pretty straight forward if you've never done it before. Or, try performing a hard reset under settings/system/about. Beware this may screw things up with signing into MS account. DO AT YOUR OWN RISK. Sometimes it works and sometimes it doesn't. Let me know how it works out.

    - RW
    01-31-2017 01:42 AM
  13. JM_Thomas's Avatar
    Just upgraded my ATIV to 726 and so far running great. Half tempted to buy a new battery for it off Amazon and put it back in service. Got a LG V20 in November and realizing why I hated Android.

    Yes there is an "app gap", but for me that "gap" is the sad quality of apps on Android compared to what is on Windows Mobile.

    The MS Office apps are clunky, more than half the time Office Lens will not upload to my One Drive, and Android's text prediction and keyboard controls suck really bad.

    Please Verizon, get a new Windows phone in the next year, I hate this Android kluge.
    Last edited by JM_Thomas; 02-01-2017 at 06:24 AM. Reason: grammer
    02-01-2017 06:22 AM
  14. westnz's Avatar
    I'm back! I sold my other one a few months back, got another now but having super major problems.....

    For the life of me I cannot get store to work so I cannot progress past installing windows insider.
    I get error c101b000.
    I've tried 3 freeking msn accounts (including a create a new one), soft & hard resets, with and without an sd card in, flash back to 8.0 and i still get that stupid error.

    Wtf is going on? Is store not working?
    The apps either dont start downloading/installing at all or get to halfway then that stupid code error.

    Tried 2 different routers too.

    Extra screwed up thing is did one just fine a few days ago sold and sent it off.

    Have I been ip blocked or some crazy bs?

    The only way i can think of at this point is if i had the windows insider xap and deployed it and probably I would need the call settings xap as well ffs.

    Any ideas/help?
    02-01-2017 08:34 AM
  15. rmabwing5's Avatar
    I'm back! I sold my other one a few months back, got another now but having super major problems.....

    For the life of me I cannot get store to work so I cannot progress past installing windows insider.
    I get error c101b000.
    I've tried 3 freeking msn accounts (including a create a new one), soft & hard resets, with and without an sd card in, flash back to 8.0 and i still get that stupid error.

    Wtf is going on? Is store not working?
    The apps either dont start downloading/installing at all or get to halfway then that stupid code error.

    Tried 2 different routers too.

    Extra screwed up thing is did one just fine a few days ago sold and sent it off.

    Have I been ip blocked or some crazy bs?

    The only way i can think of at this point is if i had the windows insider xap and deployed it and probably I would need the call settings xap as well ffs.

    Any ideas/help?
    Sounds odd. I did a quick Google search and came up with archaic results that stated to just keep trying, eventually it works. To me that's not a solution. Try flashing the phone back to 8.0 again. Make sure when you set it up you allow all apps to update before upgrading to 8.1. To do this; when you are setting up the phone initially, turn on update apps automatically. Then when upgrading to 8.1; don't let apps update. Next update to Win10M. Let apps update. Not sure if this will work but give it a try. Let us know if it doesn't work; or if it does work. I can't see that it has anything to do with IP blocking. If that was the case you wouldn't even get logged into your MS account.

    - RW
    Last edited by rmabwing5; 02-01-2017 at 09:55 AM. Reason: Formatting, error correction.
    02-01-2017 09:51 AM
  16. PuckCowboy's Avatar
    Anyone know of a way to uninstall or reinstall/fix he Maps app on Windows 10 on the ATIV SE?

    I'm still having issues where the app says "No GPS" and the application has become near useless. The GPS seems to be working fine with other apps except Maps. I'd hate to do a hard reset if I don;t have to right now. I'm on build 14393.726 at the moment and havent done a clean reset/install of Windows 10 since sometime over the summer (If that matters at all.) It used to work for what it's worth.

    If I do a hard reset under Windows 10, what is the quickest way to edit the registry so I can get back on the Insider Preview Update downloads?

    Any thoughts or suggestions would be truly appreciated!

    Thank you in advance!
    02-10-2017 03:12 PM
  17. rmabwing5's Avatar
    Anyone know of a way to uninstall or reinstall/fix he Maps app on Windows 10 on the ATIV SE?

    I'm still having issues where the app says "No GPS" and the application has become near useless. The GPS seems to be working fine with other apps except Maps. I'd hate to do a hard reset if I don;t have to right now. I'm on build 14393.726 at the moment and havent done a clean reset/install of Windows 10 since sometime over the summer (If that matters at all.) It used to work for what it's worth.

    If I do a hard reset under Windows 10, what is the quickest way to edit the registry so I can get back on the Insider Preview Update downloads?

    Any thoughts or suggestions would be truly appreciated!

    Thank you in advance!
    Hey Puck,

    Just a warning here; doing a hard reset may or may not screw up your account login with MS. I did it once and it worked fine, the next time I did it it f'ed up my phone. And since I pretty much put my USB ports out of commission on both my PCs (it ended up being a bad USB cable (New one)), I can't flash it back to 8.0 right now. Anyhow, if a hard reset doesn't kill your login, the best thing to do after that is to unlock your phone again then install Interop Tools (Beta). You can follow my tutorial in the beginning where it mentions the key values but you will have to enter things manually. If you have any questions PM me.

    - RW
    02-10-2017 09:48 PM
  18. rmabwing5's Avatar
    Hey All,

    I'm not too sure my USB ports are the problem, after all. I installed the binary tool onto my wife's laptop and tried to reflash my phone back to 8.0. The flash utility didn't see my phone on there either. I'm at a loss of why all of a sudden the flash tool (binary) won't see my phones. Any ideas? By the way, I used different cables and the phones are being recognized by the different computers (Win Explorer).

    - RW

    UPDATE: Decided to try again using yet another USB port on the back of my PC. It decided to work....so, I am now resetting my phone to 8.0.

    - RW
    Last edited by rmabwing5; 02-15-2017 at 06:25 PM.
    02-15-2017 10:00 AM
  19. rmabwing5's Avatar
    AbitoMAX,

    Make sure you're in the "Download" screen. To get there shut off phone then restart it while holding the start, volume up, and home button at the same time.

    - RW
    02-15-2017 06:27 PM
  20. wraedeo_hed's Avatar
    Howdy folks, looks like I'm going to take the jump and try this on my ATIV SE, and if successful will start using this again on Verizon. Otherwise I'll just get a Idol 4S and move to T-Mobile.

    Are the directions on the guide all up to date? Meaning, are the steps current to process?
    02-20-2017 09:51 PM
  21. psanders's Avatar
    From the previous page about texting not working after one of the updates. I had the same thing happen to me and a hard reset corrected it.

    Any idea when release preview will move off of 14393?
    02-20-2017 09:53 PM
  22. rmabwing5's Avatar
    Howdy folks, looks like I'm going to take the jump and try this on my ATIV SE, and if successful will start using this again on Verizon. Otherwise I'll just get a Idol 4S and move to T-Mobile.

    Are the directions on the guide all up to date? Meaning, are the steps current to process?
    wraedeo_hed,

    Yes, the directions are up to date (they haven't changed for some time now). Follow them precisely and you shouldn't have any problems. Let me know if you have any problems, just in case MS snuck something in.

    - RW
    02-21-2017 10:22 AM
  23. rmabwing5's Avatar
    From the previous page about texting not working after one of the updates. I had the same thing happen to me and a hard reset corrected it.

    Any idea when release preview will move off of 14393?
    psanders,

    My guess is that RP will not change until MS pushes out their annual release in June. That's when we received 14393 last year. If you want quicker updates you will have to move to the Slow or Fast ring. But beware, these rings can introduce bugs. So they are not recommended for a daily driver.

    - RW
    02-21-2017 10:27 AM
  24. Asoulintime1982's Avatar
    I have tried your guide several times and can not get windows 10. I tired after a hard reset and it says no updates available. then I reset my phone back to 8.0 applied all OTA updates to 8.10.14203.306 and after that tried again then it just installed 8.10.14219.341 and then said no updates available after that. I have a Verizon SM-W750V
    03-15-2017 09:34 PM
  25. rmabwing5's Avatar
    I have tried your guide several times and can not get windows 10. I tired after a hard reset and it says no updates available. then I reset my phone back to 8.0 applied all OTA updates to 8.10.14203.306 and after that tried again then it just installed 8.10.14219.341 and then said no updates available after that. I have a Verizon SM-W750V
    Try rebooting first. If that doesn't work, open the Windows Insider app and it might ask you to reboot your phone. Generally rebooting has to be performed after running the insiders app again. Let me know how it goes.

    - RW
    03-15-2017 10:04 PM
423 ... 1314151617

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 06-25-2016, 07:38 AM
  2. How can I use an .exe program with Win 10 Mobile?
    By Extea in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 8
    Last Post: 06-13-2016, 01:04 PM
  3. Titanfall 2 single-player campaign revealed in jaw-dropping new trailer
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2016, 02:11 PM
  4. Follow Windows Central for all the best from E3 2016!
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2016, 12:42 PM
  5. not able to connet Wi-Fi in lumia 920
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2016, 12:22 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD