1. itsluy's Avatar
    I've spent hours on the phone with Verizon on this and cannot seem to
    find a solution.

    I'll open google maps and it'll automatically dial into the EVDO
    network and connects just fine. It'll show the last place I had open
    and It allows me to use it just fine.

    After being connected for a short period (between 20 and 40 seconds)
    the Loading... bar will just freeze. After a few minutes of sitting
    there it finally gives me the dreaded:

    "This program requires a data connection... (snip)... Error:
    wininetHttpError [0 12019]"

    This seems to be a problem with google not communicating with the
    phone to "check" if the connection is active, and if it is not to
    "restart" the connection.

    I've done many soft resets, uninstalls, upgraded from the first
    version to version 1.2.0.9.

    Everything to no avail. I took the final step of doing a hard reset on
    the phone thinking for sure it would fix things. it didn't.

    I use google maps on my phone ALL THE TIME, and the live traffic is
    especially useful since i live in Los Angeles.

    Please help me with this!!!

    P.S. I've seen hundreds of posts reporting the same problem on many
    different phones/carriers but haven't seen a single solution yet.

    XV 6700 - Windows Mobile 5.0 - Google Maps version 1.2.0.9

    Thanks!
    07-20-2007 10:32 PM
  2. Damnage's Avatar
    Did you happen to buy insurance on your phone? If so, I'd tell them it's broken (after all, it is) and get a new one. Backup all your data and programs and go get another one.
    08-16-2007 02:21 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD