05-28-2017 05:03 AM
205 ... 56789
tools
  1. Joseph Appleton's Avatar
    Just upgraded to windows 10. Sound stopped working. Bluetooth sound ok but hardwire and speakers do not
    08-05-2015 11:33 PM
  2. mikek729's Avatar
    I just upgraded yesterday from 8.1 to 10 build 240 and am experiencing the same audio issues with realtek. Distorted staticky sound. Attempted uninstall of drivers multiple times with restarts to no avail. Checked event viewer and found the following error listed after each driver reinstall: Device SWD\MMDEVAPI\{0.0.0.00000000}.{f51c38bb-867c-4771-8fff-93292ebb214d} could not be migrated.

    Could this be a migration issue from 8.1? I assume there is no fix at this point so will just have to put up with this until a fix is released?

    Last Device Instance Id: SWD\MMDEVAPI\{0.0.0.00000000}.{264B15C2-D970-46A3-BC10-4AB074F8AE95}
    08-06-2015 11:48 AM
  3. kurozeitsuki's Avatar
    Hello,

    I had the same problem, but now it's fixed.

    My step was:
    1. rigt click on the sound icon
    2. after I selected the playback device
    3. Click on your speaker icon (it can be realtalk)
    4. Select property
    5. Go to advanced statistique or advanced setting (i dont really know how is setup in english im a french :')
    6. Changed your dfault format and press ''test'' until you find one that work.

    That's how i resolved my audio problem. Hope this will help you and sorry for my grammar english it's not my first language :)
    08-06-2015 12:52 PM
  4. Isa Gimenez's Avatar
    Hey guys.

    So, I have the same problem that some of you have. No sound at all.

    First I tried to install the driver that NIVIDIA recommended:
    prob2.jpg

    It won't work, so I tried to use realtek high defenition audio drivers for windows 7/8/8.1/10
    prob6.jpg

    Still not working, what shows to me is this:
    prob0.jpg

    Can someone help me? I already tried everything.... There is no crash or any kind of error, everything is working just fine, but not the sound...
    08-06-2015 05:14 PM
  5. murso74's Avatar
    LG monitor using HDMI and no sound. when i try and test the connection it keeps telling me that another program is using it and to close it, but i've closed everything. tried from chrome and spotify. bluetooth sound works
    08-06-2015 10:37 PM
  6. Jan Barbour Laird's Avatar
    no audio after downloading windows 10
    realtek
    08-07-2015 02:00 PM
  7. Mike Foster3's Avatar
    Having the same problem, but it's specifically with streaming. When the audio 'craps' out, my whole computer reboots from a BSOD Not_lesser_or_equal...
    08-07-2015 02:37 PM
  8. jgotthold's Avatar
    Upgraded ? to windows 10- Both Dell desktop and Sony Vaio lap top lost their sound. What gives?
    08-07-2015 06:38 PM
  9. jgotthold's Avatar
    Upgraded ? to Windows. Both my Dell desktop (realtek audio) and my Sony Vaio lap top have lost their sound! What gives?
    08-07-2015 06:44 PM
  10. Alex Kephart's Avatar
    i installed windows 10 to keep up with our ever so growing advances in technology. Only to find that my laptop built in microphone is broken and that i have the artificial intelligence cortana from the halo video game series in the bottom left part of my screen. Also this Microsoft edge thing. AKA Bing. yes i have updated my audio drivers for my mic, but to no avail. i knew coming into this windows 10 would be a bit buggy but really? my computer built in mic?.... should've stayed with windows 8.
    08-07-2015 07:57 PM
  11. Drennix Guerrero's Avatar
    uhm do you have any suggestions for this problem:Example I set my volume to 75 it starts out playing right but it later sounds like it has a lower volume...This problem occurs with or without a headset.This also started when I upgraded to win 10
    08-08-2015 09:36 AM
  12. alexsinev's Avatar
    ASUS Z87I-PRO motherboard sound issue after upgrading from win 7 to win 10 (64 bit, release).

    I found out that the latest Realtek driver R2.79 works only until you don't touch the volume control. After touching the volume control the driver ceases to work permanently. Reinstallation of the driver helps until you don't touch the volume control again. I downgraded the Realtek driver to v6.0.1.7354 (the last one installed in my win 7) and it's working fine now.
    08-08-2015 04:10 PM
  13. Samara Gooch's Avatar
    I'm also having problems with audio since today. have had no issues until a few hours ago but all of a sudden i can not hear the audio on locally stored video files. I've tried different programs- with no joy. i can hear streamed audio without any problems. i also can hear a clicking noise when switching tabs and such. I'm gonna have to go back to my old windows if this isn't fixed asap :(
    08-08-2015 05:34 PM
  14. AmazingWorldTub's Avatar
    ASUS Z87I-PRO motherboard sound issue after upgrading from win 7 to win 10 (64 bit, release).

    I found out that the latest Realtek driver R2.79 works only until you don't touch the volume control. After touching the volume control the driver ceases to work permanently. Reinstallation of the driver helps until you don't touch the volume control again. I downgraded the Realtek driver to v6.0.1.7354 (the last one installed in my win 7) and it's working fine now.
    Hi, where can I find v6.0.1.7354 ?
    08-09-2015 01:31 AM
  15. Maha Ram's Avatar
    I too had a similar issue, but that issue was solved with a simple step.

    Go to the Speakers in control panels and change the Quality to 16bit. It should be on the lowest quality or lowest quality. Test using the test button next to this and you will be able to find that the noise would be gone and the speaker system works as before. Attached is the image of the same. Hope this helps.

    sound-problem.jpg
    08-09-2015 09:20 AM
  16. Lena Vosatko's Avatar
    Maha Ram - tried it and it did not work for me.. also, we shouldn't have to change our sound quality because of the new update. thanks for the suggestion though
    08-10-2015 02:38 PM
  17. Lena Vosatko's Avatar
    and I also have the same problem. upgraded to w10 today and my sound stopped working. first I thought it was just my computer but I went back to w7 and the sound worked perfectly. so it's for sure a w10 error.. would just really appreciate it if there was a solution for it too.
    08-10-2015 02:42 PM
  18. SnookyMicdana's Avatar
    I too am experiencing Sound issues since upgrading to Windows 10. If i play music/youtube vidoes at a low volume everything seems ok. However if I proceed to turn the volume up so that the music/videos are easier to hear, the sound becomes very distorted. Oddly watching films on my laptop still seem to work perfectly. Any help with this would be greatly appreciated as its quite annoying.

    Many Thanks

    08-11-2015 05:33 AM
  19. ecosynchronous's Avatar
    i turn game volume down to listen to youtube videos in the background.

    every video has a periodic "zzz"t in it, whether i am playing a game or not-- like it temporarily slows slightly every ten seconds or so.
    08-11-2015 06:46 AM
  20. MikiBee26's Avatar
    Upgraded from windows 7 to 10 and my sound randomly stops until I reboot... Keeps happening. :/ Realtek
    08-11-2015 02:15 PM
  21. EL_Bam's Avatar
    Hello everybody. I have a one problem with Realtek drivers after upgrading Windows 10
    My problem is - My partner can hear himself (on Mumble) and can hear my music (on Skype\Mumble\e.t.c), when i listened on social websites on my headphone with mic (Razer Kraken Pro) . Very important: I disabled Steromixer, turn on Echo cancellation, and noise cancellation. I re-installed this drivers, i downloaded drivers from official website, and downloading unofficial builds of Realtek, but problem doesn't solved. I know, this is prewiev sub-forum but - i really care about my problem
    08-11-2015 06:06 PM
  22. paperwarior's Avatar
    What Ecosynchronous said. This is my problem too.
    08-11-2015 06:23 PM
  23. afgzee's Avatar
    Install realtek drivers from sounddrivers
    08-11-2015 06:38 PM
  24. gahbmwm5's Avatar
    Will definitely keep a tracking kn this thread..Currently have Realtek HD Audio drivers:
    Ver: 6.0.1.7576
    Date: 8/4/2015
    On my clean install of Win 10 Pro-Asus K55 Laptop..some clipping and not clear Windows sounds...not bad, but not as crisp/clear as with Windows 8.1 Update 1...same exact hardware.
    08-11-2015 06:46 PM
  25. Kahira Rau's Avatar
    I installed Windows 10 and I no longer have any sound ..... not even distortions. I checked and my sound driver is up to date and apparently there is no issue with it, so it should be working properly. I had no issues prior to the upgrade. Any ideas on who to from here? Thank you
    08-11-2015 09:02 PM
205 ... 56789

Similar Threads

  1. Windows 10 pic
    By someone2639 in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 5
    Last Post: 10-05-2014, 05:16 PM
  2. [L1320] Taking a long time while installing update?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-03-2014, 08:35 PM
  3. [L1020] Problems with 3G?
    By Panagiotis Skordilis in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2014, 06:01 PM
  4. Grab these two Star Wars games for Windows Phone before they disappear
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2014, 03:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD