The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. adamszeto's Avatar
    I installed Windows 10 January Technical Preview. I try to play youtube or other online video. The IE crashed with message "Internet Explorer has stopped working A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available". Anyone is facing this too ?
    01-24-2015 07:44 AM
  2. Pranjal mittal's Avatar
    Facing similar situation but with windows phone 8.1 on my Lumia 520
    01-24-2015 07:54 AM
  3. misterff1's Avatar
    Facing similar situation but with windows phone 8.1 on my Lumia 520
    That's not exactly similar. It's a whole different OS..

    On topic: could be a bad install of IE. Did you try it on different browsers as well?
    01-24-2015 07:56 AM
  4. Manuel Mosca's Avatar
    same problem here :(
    01-24-2015 09:32 AM
  5. Pranjal mittal's Avatar
    Tried it on all browser and diff internet connections no video goes more than 8 sec
    01-24-2015 09:34 AM
  6. misterff1's Avatar
    Did you upgrade or perform a clean install? An upgrade might have caused it
    01-24-2015 09:50 AM
  7. tdb1's Avatar
    I'm having the same problem playing any videos - YouTube, Netflix (app or in IE), NFL app. Sometimes the video plays briefly before it crashes, but it always crashes.

    Update: actually just found that YouTube videos play fine in Chrome, but keep crashing in IE. Same with Netflix.
    Last edited by tdb1; 01-24-2015 at 11:43 AM.
    01-24-2015 11:24 AM
  8. misterff1's Avatar
    Question to all of you in here that have the issue: Did you upgrade or do a clean install? Upgrades are heavily unstable on this build as I noticed myself and heard from quite a few other people.
    Laura Knotek likes this.
    01-24-2015 03:17 PM
  9. David Feifer's Avatar
    hmm. definitely see an issue with the upgrade path and video. Did a vpn in to my system at work that I upgraded from the previous build and after about 10 seconds of video the app crashes and my remote desktop session locks up. No issue with the clean install version 9926 I am using at home.
    01-24-2015 03:46 PM
  10. Matthew Hypolite's Avatar
    Hey guys,. I was having the same issue with IE after updating to latest build, not just youtube but any web video would crash the IE Tab.
    I've found a fix:

    settings->internet options->advanced->
    Select: "Use Software rendering instead of GPU rendering"

    After enabling that option and restarting IE everything works fine now.
    01-24-2015 04:43 PM
  11. tdb1's Avatar
    Matthew's fix got YouTube working for me. Unfortunately, Netflix still won't work in IE or in the Netflix app, although it works on Chrome just fine. Also can't run videos in other apps, like Reddhub.
    01-24-2015 09:11 PM
  12. Matthew Hypolite's Avatar
    Just tested the Netflix app and it's not working for me either, the app loads and everything but when I try to play a video it errors out.
    01-25-2015 08:30 AM
  13. Metalx224's Avatar
    I had a problem with Netflix a while ago with an update for Windows 8. I think it had something to do with a sound card up date. Try reinstalling a previous version of the sound card and try that.
    01-25-2015 01:46 PM
  14. Metalx224's Avatar
    Hey guys,. I was having the same issue with IE after updating to latest build, not just youtube but any web video would crash the IE Tab.
    I've found a fix:

    settings->internet options->advanced->
    Select: "Use Software rendering instead of GPU rendering"

    After enabling that option and restarting IE everything works fine now.
    Mine still isn't working. It doesn't crash, but it doesn't seem to want to play the video even after it buffers. Any other help?
    01-25-2015 01:51 PM
  15. adamszeto's Avatar
    Hey guys,. I was having the same issue with IE after updating to latest build, not just youtube but any web video would crash the IE Tab.
    I've found a fix:

    settings->internet options->advanced->
    Select: "Use Software rendering instead of GPU rendering"

    After enabling that option and restarting IE everything works fine now.
    It works. Thank you.
    01-25-2015 09:28 PM
  16. Explorer33's Avatar
    Thanks for the help Matthew , it worked !
    08-11-2015 02:55 AM
  17. Tracie Lay's Avatar
    I updated to Windows 10 and when I tried to watch Netflix it would play the sound but not the video/picture. When I looked up the troubleshooting forums about it, it said that i needed to set my AMD back to the factory setting and that would solve the problem. I set my AMD back to the factory setting but nothing changed. How do I fix the problem with Netflix? Any help is much appreciated.
    08-12-2015 12:33 PM
  18. theandrees11's Avatar
    Ihave the exact same problem, plus, i can't play videos on Netflix.

    The exact same thing happens to me! i also have the AMD thing, i've tried installing drivers and stuff but its just impossible to fix it.

    i updated to windows 10 and when i tried to watch netflix it would play the sound but not the video/picture. When i looked up the troubleshooting forums about it, it said that i needed to set my amd back to the factory setting and that would solve the problem. I set my amd back to the factory setting but nothing changed. How do i fix the problem with netflix? Any help is much appreciated.
    please!
    Last edited by a5cent; 08-21-2015 at 04:44 PM.
    08-21-2015 04:22 PM
  19. NCOFCU's Avatar
    Thanks worked fine for me!!!!
    09-30-2015 11:15 AM
  20. bill749's Avatar
    My laptop came with Win10 already installed. This problem has apparently only just arisen today. I get a message "An error has occurred. Please try again later." on all YouTube videos. There has been an update to Win10 in the last couple of days - is this another Microsoft screw-up?

    The IE app does not have the settings that are mentioned elsewhere in this thread - only very basic ones (including "advanced" settings!)
    10-04-2015 06:30 AM
  21. Danny Jones 666's Avatar
    No, No, here is the real answer and solution if you can't see the youtube video but you do have sound!

    settings->internet options->show advanced options->
    Select go to bottom of page and select "reset default"

    After that youtube will show video's. You will have to go back in later and put your passwords and form info in because the reset will wipe all that out.
    04-04-2016 04:19 PM

Similar Threads

  1. Can somebody please explain Nokia Cyan/Denim?
    By emilyyoulton in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-24-2015, 10:45 AM
  2. Why can't I install Windows 10 preview build 9926?
    By Julius Partikas in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 0
    Last Post: 01-24-2015, 06:12 AM
  3. Can't share video through Whatsapp!
    By PratikMade in forum Applications
    Replies: 0
    Last Post: 01-24-2015, 04:19 AM
  4. Can i install win10 on a clean hdd/ssd
    By Nokia Boy in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2015, 03:40 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD